|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  
*** Atlantisz Írott rádió: Ha hangosan olvassa, akkor hallgathatja is! ***
***Zene: Szűcs Judith - Járd el a Zorba dalát***

A 7T7 és a tiszta üzlet letölthető. nyomtatható változata (pdf)

A tiszta üzlet
Élni! Élni Egymásért! Ez a Civilizáció egyik alapgondolata! Én Teszek valamit, ami neked jó. Mi teszünk valamit, ami másoknak jó! Mi teszünk, megcsinálunk, előállítunk valamit, ami másoknak kell, jó, hasznos, stb. És mi örülünk, hogy tehettünk érted, értük valamit! Amit tudunk adunk és ha be akarsz lépni, szeretnénk arra kérni téged is, hogy Te is tegyél valamit másokért, tegyünk valamit egymásért! Legyen neked is feladatod, munkád, tevékenységed, üzleted, vállalkozásod! A tevékenység, az üzlet akkor tiszta, mikor az adott tevékenységgel, üzlettel: minden érintett fél jól jár és a környezetének, a kívülállóknak sem árt! Nincs káros mellékterméke, szemete, vagy ha mégis van, azt is feldolgozza, újrahasznosítja! Az üzlet csak akkor tiszta, ha ott vannak mögötte ezek a rég elfeledett alapgondolatok!
Utólag bejegyezve: A Követ 2023.10.20.

*** Tudod, nem szeretünk azért rohadni egy elfeledett, eltemetett gyárban, hogy háborúzó hóhér barbárok, még azt a kevés eredményünket is tönkretegyék, amit elértünk! Hány ember élete munkáját teszitek tönkre egyetlen nagyobb üres épület lerobbantásával? És akkor még az elpusztított életeket nem is számoltuk! Kaphattok olyan számlát a nyakatokba, egyenruhás - halálvágyó - megtorló - hóhérai, amilyet még nem értetek, és ne higgyétek, hogy nem fogjátok letörleszteni! A pusztító eszközök gyártása, a bosszú, a háború vagy a tömegesen elkövetett rablógyilkosság nyilvánvalóan nem tartozik a Civilizált tevékenységek közé, még akkor sem, ha látszatra a bankrablónak van a legjobb órabére! A háború és fegyverkezés helyett válaszd a megtorló diktátorok leváltását, és a törvényes rendezést! MOST és nem majd valamikor! Ideje visszatérni az Alapgondolatokhoz!***

A 7T7 és a tiszta üzlet

A Hölgyeknek föltartott kézzel tenyeres pacsi, az Uraknak kézfogás a bizalom alapjele. Emberként, soha ne köss üzletet olyanokkal, akik ehelyett inkább öklöznek, vagy elfordulnak, pedig nem betegek, és nem piszkos a kezük, mert épp valamit csinálnak. Még a betegeknél is: feltartod a tisztára mosott kezed mutatóujját, és megérinted az ő feltartott kezének mutatóujját. Legalább egy érintés, vagy kézfogás ami mutatja, kiben mennyire lehet bízni...

Amikor úgy érzed, tisztességesen dolgoztál, mégis kifosztanak, kisemmiznek, és a fejedhez vágják azt, hogy az üzlet az üzlet, tudd, akik ezt teszik veled, azok nagyon pocsék üzletemberek, és valójában fogalmuk sincs arról, mi is az a tiszta üzlet!


*** Asztropitekusz írott rádió: Ha hangosan olvassa, akkor hallgatja is! ***
***Ha a zenét kikeresi, akkor hallgatja is! ***
***Happy - Számoljunk egy kettő ***
*** Ez egy még annál is régebbi történet. Hogy a jelenben ki kinek tartozik, azt majd a jelenlévők egymás közt eldöntik, de itt konkrét neveket nem említünk***

Merre keressük a KisKirálynő csillagát az égen?
*******
*
*
*
Definíció 1 : Tiszta üzlet az, ahol minden érintett fél jól jár, és nincsenek vesztesek.
Definíció 2 : Reális üzlet az, ami az adott körülmények közt megvalósítható.
Definíció 3 : Egy üzlet annál tisztább, minél több érintett fél jól jár vele, és minél kevesebb vesztese, vesztesége van.
Definíció 4 : Piszkos, törvény alatti üzlet az, ahol mások kárára alapozva, néhány érintett fél jól jár, míg a többieket átverik és azoknak szándékosan okozott veszteségeik vannak.
Definíció 5 : Törvénytelen pusztító bűnbandákkal teletűzdelt éhező halandók közt szinte lehetetlen, reálisan teljesen tiszta üzletet kötni és megvalósítani, de itt is az elérhető legnagyobb tisztaságra, és a legkevesebb veszteségre törekszünk.
Utólag bejegyezve: 2017.03.06.

Azok a fegyveres őrültek, rendőrültek akik egyenruhába öltözve rabolnak gyilkolnak, városokat pusztítanak, nagyon sokkal tartoznak a KisKirálynőnek és családjának. Állítsd csak be őket is dolgozni, akár a legalantasabb börtönmunkára is, hadd kezdjék meg törlesztéseiket!


Úgy nyisd meg a határokat, hogy a haláltábor szögesdrótját lecseréled mozgatható irodákra, ahol, akár ki is jön be az országba, nevet adsz a gyereknek, ha még nincs neki! Kapjon igazolványt személyazonossággal! Ezután elküldöd munkát keresni, megtanítod dolgozni! Akármilyen menekült is jön be az országba, úgy menjen haza, hogy már tanult, és már tud dolgozni, és fel tudja építeni saját hazáját, amit a háborúzó őrültek leromboltak! Az őrség szükséges és tisztességes része maradhat, de fegyvert nem használhat, pajzsot viselhet! A tavasszal kiolvadó hullák büdösek lehetnek, még akkor is, ha visszafagyasztják őket, és nem akarunk gyilkosságoktól még büdösebbek lenni! Hány őrült van még, aki a hóhért választja királynak?

A 7T7 Rendszer

Amikor elértük a maximális foglalkoztatottságot, azaz, azt a szintet, hogy aki teheti dolgozik, a következő lépés a munka minőségének javítása, átszervezések, hogy mindenki megtalálhassa azt a helyet, ami számára a legjobb, vagy legalább elviselhető, nem feledkezve meg a szabadságolásokról, és pihenő időkről, mert a teljes gőzzel történő selejt és szeméttermelésnek sok értelme nincs! Te mit tudsz tenni a munkád minőségének javításáért?

Mindig a melós béréhez viszonyítunk!
A vezető, a király, de még a törlesztő alvilág fizetését is mindig a civil melós, dolgozó fizetéséhez viszonyítjuk, igazítjuk!

Mi a különbség a tisztességes és tisztességtelen haszon és fizetés közt? Tud-e az igazgató az elvárt dupla munkáért kétszer annyit fizetni, vagy csak széthajtják és csőd szélére kergetik a céget, hogy minél több hasznot nyúljanak le maguknak, a többiek kárára? Elvárt olimpiai ötcsillagos teljesítmény minimálbérért? Igen, van amikor hajtani kell a cégért, hogy megmaradjon, de tisztességes ez így?


Ismét beiktatjuk a szűrőt!
Az egy tál- két fogás, két fogás - egy tál elve lehet, hogy nem a legjobb szűrő, de egyszerű, és azért iktattuk be, hogy kiszűrjük és kitessékeljük azokat, akik mások kifosztásával akarnak dolgoztatni.
*
**
******
****** ****** ****** ******

Az egy tál- két fogás, két fogás - egy tál elve:
Még Öreganyánk is tudta: nem tagja a családnak, a csoportnak, vagy a vendégségnek az, akit még egy tál levessel sem kínálnak, mikor két fogás is jut, pláne, ha desszerttel tarkított több fogás is jut az asztalra, és nem tagja a családnak, csoportnak, vendégségnek az, aki több fogást és desszertet is kíván magának, miközben a többi éhezik! Ezért ahol a melós órabére 5 pénzegység, ott a vezető igazgatója sem kereshet átlag 10 pénzegységnél többet, mert ők egy cég, és egy országon belül, még a területi és vezérigazgatók órabére sem lehet több 20 pénzegységnél, amíg a melósnak nem tudnak többet fizetni, és arra törekszünk, még multinacionálisan se legyen fele-duplája különbségnél nagyobb, a melós-melós, vezető-vezető, stb. fizetés különbség az országok között, mert a nagy különbség akár népvándorlást is indíthat!

A Követ 2017.01.27.

Majd amikor nem lövitek szét dél-délkelet vidékét, és az is fizetőképes lesz, majd akkor megáll a két-lábon járó nyomor és a tömeges bevándorlás!

A bérezésnél az egymás fölött állók fizetésében optimális az 1,2 és 1,5-ös szorzók közti érték, max. 2-es szorzó még elfogadható, de az efeletti szorzó értékek általában tisztességtelen hasznot, nehezen vehető akadályt, vagy veszély helyzetet jelenthetnek.

Ez csupán egy általános leírás a 7T7 rendszerről. A saját cégetek leírását nektek kell elkészítenetek!

Ez a recept valószínűleg már több mint 10000 éves. Legalább olyan régi, mint a pénz használata, mégis kevesen ismerik. Használható egy ember egyéni munkájához, de hatalmas cégek irányításához is. Ez egy egyszerű alap rendszer. Nem feltétlen a legjobb, csupán egy alap rendszer. Úgy írom le neked, mint ahogy a Király mesélné el utódainak, minél egyszerűbben, hogy minél többen megértsék.
Cég lehet sokféle. A Király nem ragaszkodik ahhoz, hogy mindegyik ugyanúgy működjön, de akár milyen is, a cég a társadalom működésének alapsejtje. Ezen alapsejtek a hercegek és hercegnők irányítása, képviselete alatt állnak, akiket a helyi választott kiskirályok vezetnek lehetőleg minél nagyobb összhangban, és minél kevesebb összeütközéssel, a Nagyhercegek, Hercegnők, Nagyobb Királyok, Királynők vezetése alatt. A kör király és társai fejezet már leírja, ezen felső vezetés működését, most a sejttel, a céggel foglalkozunk, amik mindegyikőnknek megtermelik azt, amire szükségünk van, ha megfelelően működnek, de hogyan működnek? Nos, lehet, hogy kevés lenne hozzá egy emberélet, ha valaki egy üres szobában a maga által előállított szerszámokkal egyedül szeretne repülőgépet építeni, de ha megérted a módszert, akár egyedül dolgozol, akár csoportban, fel tudod majd mérni, mi az amit meg kell tenned, és mennyi idő szükséges ehhez! Elég sok idő kellet a recept eléréséhez, ez a legtisztább, amit megírhatok. Mit mondana neked a Zöld Király?
A Követ 2017.01.26.

Nos, mielőtt megtudod, hogyan dolgozik az, aki a 7T7 rendszert követi, nézd meg mit pusztítasz, mert lehet, hogy az ember világában sokat érnek az olyan bizsuk, mint a gyémánt, a rubint, a smaragd, a zafír vagy az arany, de bármilyen tevékenységet is végzel, nem pusztíthatod a környezeted! Ha bányászol, nem tarolhatod le az erdőt, mert az sokkal többet ér néhány uncia drágakőnél, és a kitermelt meddőt is használd fel, ne csak a drágaköveket keresd, mert amit a hegyből kitermelsz, és átmosol a fémek miatt, a maradék még jó lehet építő anyagnak. Tehát úgy bányássz és építs, hogy az élő vadonban minél kevesebb kárt tegyél! Minél kevesebb otthagyott meddő! A meddőt is felhasználod! Jó lesz az útépítésre! De a nagyobb utakat töltésre építsd úgy hogy a töltés oldalsó meredek felülete otthona legyen a fák gyökereinek, így amit a bánya és az út elvesz területet a vadonból, azt a kidomborodó töltés felülete visszaadja, és hogy a vadak területe ne legyen felszabdalt, a hosszú utakat hidakon vezesd át, amik alatt az állatok veszély nélkül átjárhatnak! A várost úgy építsd, hogy annak több szintes házai tartoznak a vadonnak annyi területtel, mint amennyit elvettek abból. Adj helyet a fáknak, és más élőknek mesterséges telepeiden is! A többszintes mezőgazdaságot még akár a föld alatt is lehet folytatni, mesterséges fénynél, így nem károsítod a vadont! A több szintes mezőgazdasággal ellátott búgó csiga város, napelemes, vegyi, vagy atomváros úgy is kinőhet a földből, hogy a felszín dombosításával visszaadja a vadonnak azt a területet és élőhelyet, amit el vett belőle!
A Zöld Király

Balra lent: Külső cégek, energia ellátók
A város körül: Mezőgazdasági pite ligetgazdasággal
Külső lépcsős gyűrű: Földalatti mesterségesen megvilágított mezőgazdasági és kertészeti telepek.
Belső Üst: Cégek, belső gyárak, vásárok tere
Üst alatt: Szennyvíz derítők, hulladék és maradék újrahasznosítók.
Üst feletti, felszín feletti terület: Vezetői, üdülő, kilátó, szórakoztató központok, iskolák, a papák, mamák, anyósok apósok kis lakásaival és hatalmas konferencia termekkel.

Hogyan dolgozik a 7T7 törpe

A vezető most elrendeli a böjtöt. A vezető és a kincstáros csak akkor tud osztani egy körben, ha mind a 7T7 elvégezte a dolgát!
A hét törpe nagyon régi történet. Olyan régi, hogy sokan már el is felejtették. És voltak, akik írtak a hét törpéről, de eddig senkinek sem sikerült megfejteni, a törpék igazi neveit. Már pedig az a hír járja, aki ismeri a hét törpét, annak megadatik a gazdagság, de nehezebb körülmények közt is legalább egy élhető vagy tisztességes élet, mert aki a törpéktől tanul dolgozni, az bármit meg tud csinálni, amit csak meg lehet csinálni. De túl sokra ne vágyjál! Tudod, ki a kicsit nem becsüli… A munka sokszor nagyon nehéz is lehet! A törpék lehetnek emberek is. És a legmagasabb emberre is igaz, hogy magassága eltörpül ahhoz képest, mint amekkora világot képes építeni az, aki törpe módra dolgozik. A hét törpéről sokan írtak már. Nagy-nagy próféták próbálták helyesen és sorrendben elmondani a törpék neveit, hogy megidézzék őket és világukat. De az ember világában évezredek óta ez senkinek sem sikerült. Fontos a helyes sorrend! A törpék nem feltétlenül kisebbek, mint Te, de a világ, amit építenek hatalmas, ezért sokszor törpének érzik magukat, ha végignéznek a munkájukon. Ha meg akarod találni őket, a legjobb, ha megnézed, hogy dolgoztak régen az emberek. Régen a mester és tanítványa együtt dolgozott. Lehettek ők kovácsok, kőművesek, szántó vetők vagy bármi más szakmabeliek. A mester csinálta, a tanítvány segített neki, és tanult tőle, hogy aztán ő legyen a mester. A mester feladata a mestermunka a segéd feladata a segédmunka, és ők alkotnak. Hogy mit, az attól függ, hogy mi a szakmájuk.
Ha egy csapat takarítással foglalkozik, akkor az alkotók a takarítók és a tiszta hely az alkotásuk.
Ha egy csapat építéssel foglalkozik, akkor az alkotók az építő mesterek, és segédjeik.
Ha egy csapat a város biztonságát védi, akkor az alkotó a védő, és amit alkot az a védelem és a hely biztonsága.
De nem maga a védő az, aki fegyveres fenyegetést jelent a többiekre nézve! Egy valódi védő mindig fegyvertelen! Lehet pajzsa nehezebb időkben, lefegyverezheti a támadókat, de fegyvert támadásra sosem használ.
Tehát most már tudjuk, hogy a törpék közül az egyiknek az a neve, hogy Alkotó. De ahhoz, hogy valaki alkotni tudjon, kell egy Tanító, de ha csak ennyi lenne, akkor senki sem javítaná ki a mester által ejtett, vagy a használat során keletkezett hibákat. Tehát kell valaki, aki kijavítja az esetleges hibákat és azt mondja, ez már használható, minőségi. Aki ezt csinálja, úgy hívják: Minősítő. De ha csak ennyi lenne, a törpék össze-vissza dolgoznának. Kell valaki, aki irányítja őket. Ő a Vezető. A vezető az elvégzendő nagy feladatot kisebb feladatkörökre bontja, és az ő első dolgozója a Hívó. A hívó hívja a többieket dolgozni, és kiosztja, kinek mi lesz a feladata. A Tanító ezt megtanítja, Aki megtanulta, abból lesz az Alkotó. Ezután a hibákat javítja a minősítő. És ami kész van, lehet eladni, vagy odaadni másoknak, ezt végzi a Kereskedő. A Kereskedő az eladásért kapott pénzt vagy kincset a Kincstárosnak adja, a Kincstáros a pénzt és kincs egy részét a további munkára fordítja, tartalékol, a maradékot a csapatban szétosztja. És Alkotó legalább annyi, vagy kétszer annyi van, mint a többiek. Tehát a CÉG felépítése, és a helyes sorrend:
A vezető a hívó a tanító az alkotó a minősítő a kereskedő a kincstáros
A CÉG akkor teljes, ha mind a hétből legalább egy van, és alkotó legalább annyi, vagy kétszer annyi, mint a többiek. És a cég akkora is lehet, hogy akárhányan is beleférnek. Ha egyedül dolgozol 7T7 mintára, akkor mind a hét szerepet neked kell játszani, de az időt úgy oszd be, hogy alkotásra legalább annyi vagy kétszer annyi jusson, mint a többire, a kincset pedig egyenletesen úgy, hogy a kör végére is maradjon. Ha kereskedőként kincset kérsz a munkáért, akkor azt ne mindent visz, hanem jut is, marad is alapon tedd! Egy csapat kereskedőjeként ne kövesd el azt a hibát, hogy mások munkájával kereskedve, azt hiszed, minden pénzt te keresel. A kincstáros majd tudja, mennyi jár neked, hogy a többieknek is jusson. Minden csapatnak meg van a saját kincstárosa. Van olyan is, hogy egy tanító vagy kereskedő több csapatnak is dolgozik, de az alapminta a 7T7. Vedd észre, hogy ez a 7T7 CÉG mesterlap nem tartalmaz egyetlen kötelezően követendő tekintélyt sem. Nincs eltorzítva, megkeverve egyetlen nagy-nagy király, tekintély vagy próféta nevével sem. Bármelyik feladatkört bárki betöltheti, ha alkalmas rá.
Igazi kobold munka! A hét törpe nagyon régi történet. Nem egy nagy-nagy próféta, vagy valakiknek a kizárólagos tulajdona, hanem valaha élt milliók munkájának eredménye, amit bárki használhat, ha képes azt megérteni. Sokan írtak, vagy beszéltek már erről, de itt legalább a sorrend érthető. Pontosabban:
A vezető: aki vezeti és irányítja a csoportot
a hívó: aki hívja a többieket, és kiosztja a feladatokat
a tanító: aki megmutatja, megtanítja, hogy kell elvégezni a feladatot
az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó: aki megtanulta és csinálja
a minősítő: aki kijavítja a hibákat és minősíti az elvégzett munkát
a kereskedő: aki eladja és kincset kap érte, és a kincset a kincstárosnak adja
a kincstáros: aki félreteszi a további munkára és a tartalékra valót és szétosztja a törpék közt a maradékot
a vezető: aki vezeti és irányítja a csoportot…
a hívó
a tanító
az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó az alkotó
a minősítő
a kereskedő
a kincstáros
a vezető
a hívó
a tanító
az alkotó az alkotó az alkotó az a…
a minősítő
a kereskedő
a kincstáros
a vezető…és így tovább.

Talán 7T7 módra épült Atlantisz, a szigetváros, aminek a nagy robbanás, vagy természeti katasztrófa vetett véget? Nos, akárhogy is történt, annyi biztos, néhány harcos, tömeggyilkos elmebajos képes elpusztítani akár milliók világát is.


Vezető
Hívó
Tanító

Alkotó

Minősítő

Kereskedő

KincstárosA 7T7 CÉG

Amikor egy rakás tudatlan éhes zöldfülű összegyűlik, akiknek fogalmuk sincs arról, mit kéne csinálni, a Vezető az, aki jól ismer minden tevékenységet, és a többieket irányítva a tehetetlen, tudatlan csoportot működőképes céggé alakítja. Eközben a tudatlanok is megtanulják, mit kell csinálni, és azon felül, hogy végre lesz tisztességes megélhetésük, valamilyen tevékenység mesterévé válhatnak, majd tanítói lehetnek annak, majd mikor már megismerték a 7T7 cég összes tevékenységi körét, maguk is vezetőkké válhatnak. Fontos látni, nem feltétlen a legjobbakból lesz a vezető! A házépítő cégnél a tanulóból lett kőműves lehet, hogy sokkal szebb falat rak, mint a tanítója, vagy a vezető, és így válik mesterré, miközben a vezető nem annyira rutinosan, kissé lassabban, néha görbébben rakja a falat, mikor a várható vihar, vagy a túl sok megrendelés miatt beáll segíteni a kőművesnek, de a vezető nem azért vezető, hogy maga legyen a legjobb egy adott tevékenységben, hanem azért, mert a cég összes tevékenységét ismeri, és tudja, mi az, amit még meg kell tanítani, hogy minden tevékenységre legyen valaki, aki elvégzi azt, és úgy irányít, hogy a csoport végig vigye a kört, majd a következő kört, majd a következőt, stb. -mindaddig, amíg végre kitanulja valaki a csoportból, hogy kell vezetni, és akkor átadhatja a feladatot, hogy feljebb lépjen, vagy más tevékenységbe kezdjen. Mivel a 7T7 rendszer egyszerű, bármelyik zöldfülű kitanulhatja, tovább viheti elődje cégét, vagy alakíthat saját céget, akár más tevékenységre is, mert aki 7T7 módra dolgozik, az bármit meg tud tenni, amit törpe, ember, vagy óriás megtehet, de ne bízd el magad, mert a munka sokszor nagyon nehéz is lehet, és a sötétség aljas körei pusztításra esküdtek, és a tudatlanok, sötétek elronthatják összes eredményed, és a legszebb álmaidat is. Igyekezz tisztán tartani köreid! De milyen körök, és ki az a melós, dolgozó vagy ahogy mi nevezzük: alkotó, akinek a béréhez viszonyítunk?
Az előző leírásokból tudhatod, a kör így néz ki:
a vezető
a hívó
a tanító
az alkotó az alkotó az alkotó az a…
a minősítő
a kereskedő
a kincstáros
Ha nem érted miért, olvasd el még egyszer! Egy kör alatt azt értjük, hogy az igényeket felmérve a vezető elhatározza mit fogunk csinálni, milyen munkát végzünk, megbeszéli ezt az első alkalmazottjával, a hívóval, a hívó ezután hívja és keresi azokat, akik az adott feladatkörökre alkalmasak lehetnek, feljegyzi ki mit csinál, majd küldi a tanítóhoz a felvett alkalmazottakat, aki a vezetővel egyeztetve már tudja, kit mire kell megtanítani. Ezután az alkotók elvégzik feladatukat, a minősítő, vagy minősítők kijavítják a hibákat, a kereskedők eladják a termékeket, vagy a munka végeredményét, a kincstárasok bevételezik azt, amit a cég a munkáért kapott, és a hívó feljegyzései alapján elosztják a kincset, ügyelve arra, hogy abból mindenkinek jusson, aki részt vett a munkában! Miért az alkotóhoz viszonyítunk? A bányászok cégére alkalmazva a 7T7 rendszert, az alkotókat hívhatjuk melósoknak, bánya munkásoknak, vagy bányászoknak, akiknek az alkotása egy lyuk, vagy alagút a föld alatt, és nagy adag kitermelt kő és érc, amit további cégek dolgoznak föl, hogy utat építsenek, vagy hogy fémet nyerjenek ki az ércekből stb... Nos mikor a fiúk a bányában dolgoznak, van amikor beszakad a bánya, és a felhozott kinccsel ijedtében elmenekül a kereskedő és a kincstáros, ahelyett, hogy megmentenék és kiásnák azokat, akik bent rekedtek, vagy legalább hívnák a bányamentőket, mert mennyivel jövedelmezőbb is rövid távon a cserben hagyás, vagy a mások kifosztása, de ezt nagyon nem szeretjük, mert becstelen, és minden becstelen dolog a kör megszakadását, eredménytelenséget és pusztulást okoz! Ezért a kereskedő minden bevételt a kincstárosnak ad, és a kincstáros sem saját magának, sem a kereskedőnek, sem másnak nem oszt többet, mint amennyi egy alkotónak jár, persze figyelembe véve a hívó feljegyzéseit, hogy ki mennyit dolgozott a cégért, a cégnél! Mi hosszú távra tervezünk, és a fiatalabbak lehetnek gyorsabbak, mint az idősek, de maratonon, a vészhelyzeteket kivéve, ha lehet sosem sprintelünk teljes erővel, hanem olyan tempót diktálunk, amit akár 40 évig is tartani lehet! Ezt sokszor elfelejtik azok, akik túl gyorsan akarnak meggazdagodni mások verítékéből, és széthajtják a céget, kispórolják a biztonságos megoldásokat, és a túl nagy felhajtással baleseteket okoznak! De bármelyik hercegnő, vagy Király tudja, márpedig az megy le az aljára, akinek a legtöbb hulla van a pincéjében és a börtön legaljára a sötétség pusztító köreiből azok a hóhérok jutnak, akik szándékosan mások pusztításán tevékenykedtek. Látjuk-e még felkelni a napocskát? Igyekezz úgy vezetni a céged, hogy minél kevesebb baleset legyen!
Egy kisebb házat úgy is fel lehet építeni, hogy a cég maga fejti a követ, készíti a meszet, rakja a falat, és száraz náddal befedi a tetejét, de kevés cég maradt ennyire globális, és azok, akik elejétől végéig vállalják valami elkészítését, a más cégek által előkészített anyagokat, alkatrészeket és szerszámokat használtak, így elkezdődött a specializáció, ahol egy adott cég csak néhány részfeladatot végez, míg a többi feladatot más cég végzi. Ez az alkotók specializációja, amikor a részfeladatokra szakosodva különböző cégek jelentek meg. A specializáció egy másik fajtája, amikor 7T7 funkciók vállnak szét, és abból lesznek különböző cégek. A vezetőkből olyan csoportok jönnek létre, akik nem csak saját cégüket irányíthatják, hanem más cégeket, és más szervezeteket is tudnak irányítani, és ha ezt jól végzik belőlük lehetnek a hercegek, hercegnők, Királyok, Királynők. A hívók csoportja ha saját céget alakít, akkor belőlük lesznek a munka közvetítők, munkaszervezők. Tanítók iskolákat alakítanak, iskolákban tanítanak. Az alkotók specializációját már említettük, ők dolgoznak a gyárakban. A minősítők által működtetett cégek a szervizek, ahol az elromlott és hibás dolgokat javítják. A kereskedők piacokat, vásárokat, boltokat hoznak létre, és működtetnek, míg a kincstárasok bankokban, pénzügyi cégekben találják meg számításaikat. Az ilyen szakosodott cégeknél maguk a funkciókat ellátók az alkotók, vagy dolgozók, melósok. Tehát a munkaközvetítőnél a hívók vannak sokan, ők keresik a munkalehetőségeket, és az arra alkalmas dolgozókat. Az iskolában a tanító a melós, a szervizben a minősítő, a vásárban a kereskedő, a bankban a kincstáros végzi a munkát, vagy népiesen szólva: a bankár, a bérszámfejtő stb. De akármennyire is specializálódott:
Egy egyén, ha egyedül végzi, tevékenysége akkor teljes 7T7, ha minden funkciót ellát és alkotóként legalább annyit tesz, mint az összes többi funkcióban együttvéve.
Egy cég, csak akkor tekinthető teljes cégnek, ha mind a hét funkció meg van benne és dolgozója (alkotója) legalább annyi van, mint a többi funkciót ellátók.
Egy kör akkor teljes, ha mind a hét funkciót beteljesítették az előbbi arányokkal.
A teljes köröket megvalósító cégek önmagukban is életképesek, míg a részleg, ahol csak egy vagy több részfeladatot végeznek, csak más részlegekkel együtt életképes.

Például: Az iskolában nem csak tanítók vannak. Az iskola vezetője az igazgató. A hívó tanítókat vesz fel, akiket már tanító képzőben képezhettek, de az idősebb tanítók megmutatják a frissen érkezetteknek, mit hol találnak és mik az elvárások, és a tanítók egymást is tanítják. Ezután következik az, hogy az iskola beteljesíti funkcióját, azaz tanulókat, diákokat tanítanak. Ha a diák megbukik, korrepetálással javítják a hibát. Az iskola kereskedő feladatkört akkor lát el, mikor terjeszti azt, hogy mit tanít, eredményeit, hírnevét, hogy minél több diák jöjjön a már tanult, végzős diákok után, a kincstáros funkciókat pedig a gazdasági iroda végzi.

Biztonsági figyelmeztetés!
A hálapénz nem tehető kötelezővé, de orvosi körökben van amikor minden pénz kevés, és főleg olyan körülmények közt, amikor a gyógyítás nem kapja meg a szükséges támogatást, a kórház, orvosi rendelő kihelyezhet pénzgyűjtő urnákat területén, és nem kötelező, önkéntes alapon pénzt gyűjthet kiadásai fedezésére.
A 7T7 rendszer alkalmazható gyógyítók szervezetére, kórházakra is, de vigyázni kell, mert az árak és a hozzá nem értés miatt itt a legtöbb a kuruzsló! Mivel a gyógyításhoz előbb arra van szükség, hogy legyenek betegek, a kórházakat jobb, ha nem profit orientált, hanem adományból eltartott rendszerként üzemeltetjük, nehogy abban a kuruzslásban legyenek ösztönözve, hogy maguk okoznak betegségeket, amiket aztán félig meddig meggyógyítanak, de minél több a beteg, annál több pénzt és figyelmet kap az orvos. Ezenkívül a szándékos orvosi, ami fáj azt vágjuk ki alapú kontármunka elfogadhatatlan.
Példa: mengele típusú gyógymód: Diagnózis: A kislány egyik agyféltekéjének vérellátása fejlődési rendellenesség miatt nem megfelelő, ezért a kislány néha elájul. A kontár megoldás: ahelyett, hogy megtennénk mindent a vérkeringés helyrehozataláért, mengele típusú precíz kontármunkával átvágjuk a kislány agyának két agyféltekéjét összekötő hidat, mert alkatrészt cserélni nem tudunk, mint az autószerelő, inkább levágjuk a fél agyát, ha nem működik, csak ott pihen a fejében, kevesebb vér is elég neki. A hülyék úgysem veszik észre, hogy kárt csináltunk, és egész életére nyomorékká tettük, mert latinul beszélünk, és a lobotómia hangzatos kifejezés. Nem gyógyítás az, amikor reklám és pénzkeresési célokból kárt okozunk a betegnek! Ennél még az is jobb lett volna, ha kávét adtok a gyereknek, vagy kértek egy oxigén palackot a hegesztőtől, és oxigént fújattok a gyerekre, hogy azt lélegezze, mikor rosszul van, (megfelelő nyomáscsökkentőn keresztül, hogy el ne fújja a fejét), aztán talán elnövi, mert abban a korban még igen rugalmasan változik a test a megterhelés, és az igényeknek megfelelően, de azzal ugye nem lehet reklámozni a méregdrága műtő berendezést? (megtörtént eset, amivel az orvosok nagyszerűségét reklámozták)
Példa2: Elfogadható gyógymód: Diagnózis: Koponya sérülésnél: csontszilánk fúródott az agykéregbe, a beteg a baleset miatt kómában van. A csontszilánkokat és a sérült szöveteket eltávolítottuk, a sebet kitisztítottuk, és lezártuk, az elfertőződést megakadályoztuk így a betegnek jó esélye van felépülni. Kárt nem okoztunk, a sérült roncsolódott szövetek csak kilökődtek volna maguktól is, de a kezelés nélkül a fertőzések és bomlások miatt a beteg valószínűleg meghalt volna!
*
**
******
****** ****** ****** ******

Vagy gyógyítotok tisztességesen, vagy hagyjátok meghalni természetesen, de nem okozhattok még több kárt kontármunkával, hanem rosszabb esetben azt mondjátok, ebben az esetben, ezzel a betegséggel, sérüléssel szemben, jelenlegi tudásunkkal, eszközeinkkel már nem tudunk segíteni! A Királynő nem dotálhat olyan mengele típusú kártékony hamis gyógymódokat, mint a lobotómia, ahol a mindenható őrültek belevagdosnak egy olyan húsdarabba, amiről csak azt hiszik, hogy tudják, hogy micsoda! Vagy megtartjátok a KÓDEXet, vagy csak a sötétség legaljasabb köreinek tudjátok eladni gyógyításnak álcázott pusztító mutatványaitokat!
A Követ 2017.01.31.
Már nem tudja feltenni a kérdést, de mi majd feltesszük helyette:
Apa, mért hagyod, hogy bántsanak az orvosok?
Apa, mért hagyod, hogy bántsanak az orvosok?
Apa, mért hagyod, hogy bántsanak az orvosok?

Természetesen, ahol nincs sérülés, ott nincs szükség semmilyen orvosi beavatkozásra, csak azért, mert a mama aggódik, az anyuci pedig kíváncsi, a dokiknak is van-e péniszük!

Orvosi körökben azonban túl nagy aggodalomra általában nincs ok! A hadseregeknek nagyságrendekkel több hullájuk van a pincéikben, mint a kórházaknak, és azokért a halottakért nem jár felelősségre vonás, akik sérülései és betegségei már annyira előre haladottak voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk.

A multik hibái és a sötétség körei

A Körök a specializáció során torzulnak és egyre hibásabbak lehetnek. Így aztán a multinacionális krumplifejűek cégében előfordulhat az is, hogy a csoport vezető másfélszer annyit keres, mint a melós(ez még épphogy megfelel), de a műszakvezető már 6-szor annyit, mert közelebb ül a tűzhöz, az igazgató mesés fizetését pedig meg sem merjük említeni, aztán az egész összeomlik, mert ez így tarthatatlan, és elkezdik egymást kitúrni az igazgatók a mesés fizetésért, és a végeredmény egy fejetlen cég lesz. Itt kezdődik a rabszolga tartó társadalom! Mindazonáltal az eltorzult MLM rendszerű és más multi cégek, még mindig jobbak, mint a semmi, de épphogy nem verik le a lécet, ami után már azt mondjuk, ez a cég nem tisztességes. Nos ilyen esetekben is, ahol lehet, a javítás a követendő példa, és nem a büntetés, mert az még egy ennél is eltorzultabb kör, mikor izomagyú kigyúrt seggfejek botokat és más fegyvernek használható tárgyakat rántanak elő, és mindenkit megpróbálnak leverni, aki nem fizet nekik, mert az útjukban áll, majd kikiáltják magukat a béke őreinek, és megalakítják a rendőrséget és a honvédelmet, és büntetnek akit csak el tudnak kapni, és aki nem tetszik vagy nem teljesíti a parancsukat, azt lelövik, mert a rendőrnek is meg kell élni valamiből a katonagyilkost pedig tisztelni kell, és végrehajtani őrült parancsait! Nos, sem a rendőrségnek sem a honvédelemnek nem így kell működni, és ami ez alatt van, az mind bűnözés, törvénytelen, haszontalan és pusztító. A körök ahogy torzulnak, egyre hibásabbak, hiányosabbak lesznek. Például, ahol hiányzik a minősítő, ott elfelejtik kijavítani a hibákat, és pocsék lesz a minőség. Aztán már nem is termelnek, mert a selejtet úgysem tudják eladni, és a nagy pénzhiányban gyorsan akarnak majd meggazdagodni, ezért találnak valami sötét állmegoldást, például jobb-híján nekiállnak kábítószert csempészni, vagy pilóta játékot játszani, mert egykori termelő cégükből már csak annyi maradt, hogy maradék pénzükből lett adósságukat küldözgetik egymásnak, miközben éhesen rágják a körmeiket, és nincs tisztességes lehetőségük, mert mindegyik cég tele van hibákkal és aki munkát keres, legfeljebb hibás, vagy begyöpösödött rutinkörökhöz csatlakozhat, mert ami valódi érték lenne, azt már mind elpusztították az egymással rivalizáló fegyveres politikai bűnszövetkezetek. Mindegyiknek van valami kehéje! Egyik sem tökéletes! Így lett a pénzből hitelkártya és adósság, a termelő cégekből pedig maffiózó bűnbandák. Valójában mindnek ugyanaz a baja. Nem tudják, hogy dolgozik a 7T7 törpe, és nem tudnak szép, teljes köröket rajzolni. Talán a legjobb az lenne az efféle bűnözőknek, ha egy tisztességes tevékenységbe betársulhatnának, megmutatva nekik egy teljes kört, hogy észrevegyék saját hiányosságaikat, szemetüket és elkezdjék feltakarítani azt, miközben adósságaikat törlesztik. Ne feledd! Ahogy egy keresztény mondaná: Az ördög, a sátán és a világ legszemetebb, legpusztítóbb szaralakjai valamikor mind a tiszta fény gyermekei voltak, csak valahol elhibázták, aztán hibát hibára halmoztak, és most pont olyanok, amilyenek. Úgy érzed kisiklatták az életedet? Mit vársz egy kisiklatott világban, egy Földnek nevezett szeméttelepen? A takarítást megkezdhetitek! Fegyvereket hatástalanítani! Hibák javítását megkezdeni! Nem dobhatjuk ki a szemetet! Mi vagyunk a hadi barmok által vezetett szemét termelő nagyhatalmak által kidobott szemét, egy jég alatt fuldokló világban, mert azok mindent kidobnak, ami nem rendelkezik számukra megfelelő pusztító erővel! Hulladék és maradék újrahasznosítást megkezdeni a leírtak szerint! A jég akkor törik meg, ha végre a civilek átveszik az irányítást a hadi és rendőrültektől. Akkor talán neked is lesz egy szusszanatnyi időd, hogy levegőt vegyél! Úgy érzed, elkárhoztál? Azért ne aggódj! Ami miatt aggódsz, az már megtörtént, az nem a jövő, hanem a múlt, és megtörtént már mással is! Persze, ha még egyszer el akarod követni ugyanazt a hibát, vagy követed a begyöpösödötteket, akik ész nélkül ismételgetik ugyanazt a hibát, nos, a siker nem abban az irányban található!
Új törvény megszegéséért visszamenőleg senkit nem büntetünk, és a leváltottakkal szemben semmiféle megtorló akciót, bosszút nem fogadunk el törvényesnek!
Nézz körül, és lásd, hogy őseink hatalmas háborús bűnei és a fegyveres politikai bűnbandák által vezetett cégek egy rakás szemetet és selejtet termelnek, és ha ez így megy tovább, még a vezérigazgatóknak, sem másoknak sem jut majd más, mint egy nagy rakás a mindent elborító szemétből. A sötétség köreiben a szemét és selejt javát a hadsereg termeli, mikor a civil városok ostromával a lakóépületektől kezdve, mindent használhatatlanná tesz. Elsőként a fegyvergyárosokat és a saját gerjedelmükre háborúzó őrülteket kell megállítani! Persze, az embernek jogában áll megvédeni magát, de ez támadás és rablógyilkosság terület szerzésért, és nem védelem! A hadsereget pedig civilizálni kell, mielőtt megint öngerjedővé válna, és saját utasításaira, amit majd az elnökre kennek, mindent lerombolna!

Senki sem tud feljebb lépni, amíg szétbombázott városokból, nyomor és szeméttelepekből, haláltábor mintájú szögesdrótos kerítésekből áll a világ, amit fegyveresen őrzött sportrendezvényekkel rejtenek el a szemed elől! Folytasd a leszerelési gyakorlatot!

A 7T7 táblázat
A cég

Ez egy nagyon régi recept. Lehet, hogy egyidős azzal, mióta az ember tud dolgozni és pénze van. Ha elolvasod a táblázatot, láthatod, hogy az összes fontosabb funkció meg van említve, amit szükséges elvégezni a megélhetésért, vagy a sikerért. Persze bármit is csinál az ember, néha kell egy szusszanatnyi idő, hogy levegőt vegyünk, vagy hogy magunkba tömjük a szendvicseket, és nyilván való, a test szükségletei miatt kell szüneteket tartani, jó ha van elfogadható munkahelyi légkör, és optimális hosszú távon havi 160-200 munkaórát tartani, de ez a táblázat nem a test szükségleteivel, és nem azzal foglalkozik, mit csinálunk munkaidőn kívül, hanem azzal, hogy a munkavégzés közben mit kell megtennünk ahhoz, hogy eredményesek legyünk!
Nos első körben a vezető dolga, hogy mindezt tudja, miközben mondja, mutatja a többieknek, hogy mit kell csinálni, ügyelve arra, hogy a kiadott feladatok el legyenek végezve, még akkor is, ha a kezdők lassabban csinálják azt! Amikor valaki elvégzett egy feladatot, akkor kap másikat, vagy rutin munka esetén egyre tapasztaltabban, gyorsabban végzi ugyanazt a feladatot. Ha túl nehéz a feladat, akkor több dolgozót kell ráállítani, de itt is arra kell figyelni, lehetőleg minél kevesebb felesleges erőfeszítéssel és minél kevesebb felesleges tevékenységgel végezzük el a megadott feladatot. Ha kell és ha lehet, tarthatunk szünetet, de ha a szünet túl hosszúra nyúlna, az általában azt jelenti, hogy valamilyen probléma van, legtöbbször az, hogy a dolgozó nem érti, mit is kell csinálni. Ilyenkor a vezető oda megy, vagy odaküldi a tanítót, hogy feltegye a kérdést, mindent értesz?, és ha kell megmutatja, mit miért és hogyan kell csinálni. Hogy ne legyen túl sok dolga, és hogy ne mindent magának kelljen csinálni, miután saját maga kiképezte első emberét a hívót, a vezető törekszik arra, hogy a cégnél legyen tanító, aki képzi a többieket, és eléri, hogy minden munkatárs dolgozó megértse, mi a dolga az adott feladatkörben. A tanító, miután maga is megtanulta a leckét, nem csak a dolgozókat, alkotókat, hanem a hívótól a minősítőn át a kincstárosig bárkit képezhet, de lehet, hogy még a vezetőjének is tud olyat mondani, mutatni, amit érdemes megtanulni. Persze nagy cégeknél lehet több tanító, akik közül a specializáció miatt az egyik tanító elsősorban a kereskedők munkájában jártas, és csak a kereskedőket tanítja, és a kör minden tagjának megvan a tanítója, beleértve a vezető képzőt is, de ilyet csak több lépcsős vezetéssel rendelkező nagyobb cégek engedhetnek meg maguknak. Nos, akárhány lépcső is van a cégben, például csoportvezető, műszakvezető, igazgató, a cég akkor is egy cég, a feladatokat végig kell csinálni, és elvitatkozhatnánk azon, hogy ki a legjobb, és ki milyen nehéz terhet vállal, és hogy ki ér többet, de ezen viták helyett a jobban teljesítőket prémiummal jutalmazva, a veszélyes feladatokat ellátókat veszélyességi pótlékkal ellátva, a vezetőséget a viselt felelősség miatt jobban fizetve, inkább tovább dolgozunk, kijelentve azt, hogy akárkit is ünnepelünk, normál működés esetén az egy tál leves, két fogás elve alapján hosszú távon, átlagosan senki nem keres kétszer többet a másiknál, több lépcsős vezetés esetén is, akárhány lépcső esetén is max. 2*2 azaz 4-szeres különbség az, amin belül igyekszünk maradni! Persze, a próbaidős tanuló valamivel kevesebbet kap, mint a dolgozó, mert akkor válik csoporttaggá, ha a próbaidő után befogadják. Nos akár egyszemélyes kis vállalkozás, ahol a vezető a saját maga királya és dolgozója egyben, akár kis cég, akár nagy, a 7T7 táblázat megmutatja mi az, amit meg kell tenni az eredményekért. Persze lehet, hogy aki egy kicsit jobban dolgozik, egy kicsit többet keres, de ez csoport munka, és az, hogy ki milyen jól dolgozik, nem csak attól függ, hogyan működik együtt másokkal, hanem attól is, hogyan működnek vele együtt mások, és a túl nagy különbség hibákhoz vezetne. Akár hogy is szervezzük, a munkát el kell végezni. A vezető dolga elérni, hogy ez megtörténjen, de nem bármi áron és túlpörögve, balesetek okozta hulla hegyeken keresztül, hanem a tisztességes keretek közt! De ki az a vezető, és mit csinál!

A Vezető

A Vezető az, aki az összes tevékenységet ismeri a cégnél, és tudja mit kell megtenni ahhoz, hogy sikeres legyen a cége. Bármikor beavatkozhat, ha látja hogy valamelyik tevékenység félre siklott, elmondja, megmutatja, hogy kell azt csinálni, vagy ha nagyon zöldfülű az, aki állandóan hibát vét, vissza küldi a tanítóhoz, hogy tanulja már meg, mit is kéne csinálni. A vezető irányítja a céget, ha feltétlen szükséges, maga is végezheti a munkát, vagy mutathatja hogy kell csinálni az adott tevékenységet, javíthat a könyvelés hibáin, de a vezető első sorban vezető, és az a feladata, hogy úgy irányítsa a dolgozókat, hogy azok tisztességesen elvégezzék a kívánt munkát, amiért hálásak lesznek azok, akikért a cég dolgozik, és az így kapott fizetségből fedezi a szerszámokat, munkaeszközöket, működési költségeket, és a fejlesztést, a megmaradt haszon előírt kisebb részét a hercegnek, vagy hercegnőnek adja adományként, a többit szétosztja dolgozói közt a hívó feljegyzései alapján, ügyelve arra, hogy ne sértse az egy tál leves, két fogás elvét, azaz, úgy oszt, hogy mindenkinek jusson, beleértve saját magát is, figyelembe véve azt, hogy ki mennyit dolgozott, és tudja, hogy általában magának sem oszthat, legfeljebb kétszer többet egy adott munkaórára, mint amennyit a legkevesebbet kereső dolgozója kap. Persze, van amikor másképp osztunk, mert figyelembe kell venni azt is, hogy valamelyik munkásnak különösen nehéz, vagy veszélyes feladatot kell megoldania, ilyenkor az többet kap, de lehet, hogy a vezető kerül nehéz helyzetbe a sok tudatlan rosszul végzett munkája miatt, ilyenkor szükség esetén elvárhatja, hogy neki osszanak többet, de a böjt rá is vonatkozik, csak azután lehetnek nagyobb igényeink, ha már legalább egy sikeres kört végig dolgoztunk, és minden cég böjttel kezd és takarékoskodik, és sikertelenség esetén, vagy ha rosszul végzi a dolgát, ismét böjtölni fog! És a böjt még a legjobb szándék ellenére is szükséges lehet, mert a lónak is négy lába van, mégis, van amikor ledöglik. Persze olyan is előfordulhat, hogy a kereskedő azt mondja, új piacot kell keresni és szinte minden erőnket most erre kell fordítani, ha tovább akarunk jutni. Ilyenkor a vezető végiggondolja, hogyan lehet ezt a helyzetet ha nem is a legegyszerűbben, de legalább egyszerűen és megvalósíthatóan megoldani, ha kell, hívja a tanítót is, hogy együtt tervezzenek, és ha már tudják, merre keressék, és mit kell tenniük az új piac megtalálásáért, akkor a vezető irányításával megteszik a szükséges lépéseket.

A vezető feladata:
Mi a vezető feladata? A cég vezetése, Hogyan kell céget vezetni? Mit kell tennie a vezetőnek? Mit kell tudnia egy vezetőnek? Nos, ha megnézed a táblázatot, az (1+6)*3 azaz 21 részből áll. (Ez egy szeri rendszerrel tervezett tagolás.) Az a nyerő vezető, aki minden körnél mind a 21 részhez oda tud rajzolni egy megfelelt jelet, amikor a cégnél valaki vagy valakik elvégezték az adott tevékenységet, és nincs olyan 22. 23. stb. hely, pótcselekvéseknek, ahol hozzá nem értés miatt mindent megcsináltak, amit nem kell, csak azt nem csinálták meg, ami kell. A 7-ből az első oszlop tevékenységeit a vezető maga végzi. Valójában, lehet, hogy évek is eltelnek, mire valaki rutinos jó vezető lesz.
A vezető feladatai: Nézzük ezt az oszlopot:

0/1 Cégvezetés: (Belső körök) Dolgozók irányítása a körben szereplő összes feladat elvégzése érdekében.
0/2 Terület vezetés: (Közvetlen külső körök) Kapcsolat a beszállítókkal, külső, vevőterület keresés (vásár, bolt) Cég terjeszkedés, alkotás eladás,vevő kapcsolatok irányítása
0/3 Kapcsolat tartás: (Távoli külső és felső körök) Kapcsolat más nem partner, vagy távoli cégekkel, vezetőkkel, királyokkal, királynőkkel. Döntés: másokkal együttműködve mit alkossunk, és mit nem.

-Cégvezetés:Hogyan csinálja? A nulladik oszlop az övé, de ahhoz, hogy a 0/1-es helyre rakjon egy pipát, a Vezetőnek mennie kell egy kört a cégnél, és minden dolgozót meg kell néznie a hívótól a kincstárosig. Ha látja, hogy a dolgozó az adott feladatot jól végzi, rak egy pipát a megfelelő helyre, ahol hiba van, azt segít kijavítani, és ha javítás megtörtént, és az adott feladat ismét rendesen be van töltve, oda is rak egy pipát. Lehet, hogy közben az elmaradások, vagy a túl sok feladat miatt egy túlterhelt részen maga is beáll segíteni, akár órákra is, ha feltétlen szükséges, majd megy a következő területre, és amikor 1/1-től 6/3-ig mind a 18 pipa megvan, elvégezte a 0/1-et, azaz a cég belső vezetését. Ezt legalább naponta egyszer, de inkább kétszer vagy háromszor meg kell tennie. A cégvezetésnél a Vezető törekszik arra, hogy mielőbb válasszon magának egy hívót, akire ezt a közvetlen vezetést rábízhatja, ezután már elég, ha a hívót kérdezi, és közvetlenül csak akkor avatkozik be, ha a Hívó elbizonytalanodik, és nem tudja legalább azt mondani, nagyjából megfelelt. A Vezető a céget úgy építi és vezeti, hogy megbízható emberein keresztül az irányítható legyen, miközben az ablakon kinézve van ideje arra is, hogy felmérje, milyen irányba érdemes tovább vinni, fejleszteni cégét.

-Terület vezetés: Miközben a belső köröket vezeti, és a kereskedővel beszél, a Vezető már gondol arra, hogy a cég munkáját, termékeit hogyan adhatnák el jobb áron (ami nem azt jelenti, hogy méreg drágán, hanem optimális áron, ami mindkét félnek megfelelő), és kiktől vehetnének jobb alapanyagokat, szerszámokat, tehát a cég közvetlen kapcsolatban állhat más cégekkel, és ezeket a kapcsolatokat tartani kell, és ha szükséges új kapcsolatokat kell létesíteni, új lehetőségeket felkutatni. Ha a bejövő alapanyag, rendben, a vevők elégedettek és nincs javítatlan hiba, a szükséges találkozókat megtartották (ami nincs minden nap de szükség szerint rendszeresen ismétlődhet) a partner és kapcsolódó cégekkel, akkor a 0/2 is meg van. A terület vezetés azt jelenti, hogy a Vezető, vagy valamelyik megbízott munkatársa gondoskodik arról, hogy tevékenységükhöz kapcsolódó cégekkel, területekkel, vásárokkal az együttműködés megfelelő legyen, a minőség megfelelő, és vásárlóink, fogyasztóink kevés reklamáció mellett eléggé elégedettek.

-Kapcsolat tartás:Miután kívül-belül rendben működik a cég, lehet távolabbra nézni, a herceggel, hercegnővel találkozni, felajánlásokat tenni, vagy segítséget kérni nagyobb feladatok esetén, más hasonló cégektől is lehet tanulni. Persze, a vezető nem hívogatja nap-mint nap a hercegnőt, mert annak még sok más céggel is kell foglalkoznia, de legalább havonta leadja a havi elszámolás eredményét, és jó kapcsolatot tart fenn a helyi tanáccsal, és olyan külső körökkel, akik ha nem is közvetlen partnerek, de érintettek a cég tevékenységében. A Külső körök és a kapcsolattartás lényege, hogy a Cégvezető, vagy megbízottja megfelelően jó kapcsolatokat tart fenn felettes körökkel, és távoli kapcsolatokat tart fenn, hogy tudja milyen lehetőségek vannak a nagyvilágban, hogy cégének megtalálja holnapra és hosszú távra is a lehetőségeket.

Minek ekkora felhajtás? -kérdezhetné egy tanulatlan miniszter, mert ha őt választanák meg, lenne olyan jóságos, hogy úgyis adna mindenkinek 700 petákot havonta, miközben a szegényebb területeken 200 munkaóra után adnak alig több, mint 300 petáknyit! Nos így lehet jóságosan tönkretenni a pénzt és a piacot, mert a vezető tudja, ha más-nem, azért, mert elolvasta ezeket a sorokat, a pénz nem ér semmit, ha nem dolgoznak és a 7T7 vagy más cégek nem teljesítenek. Ezért a Király csak annyi pénzt ad ki, amennyivel a gazdaság növekszik, és ezután csak a tanácsoknak, hercegnőknek küldött adót oszthatják szét a királynők, és hogy a gyerekek, idősek és betegek is kapjanak, ez csak akkor működik, ha azok akik már vagy még tehetik, dolgoznak, és úgy dolgoznak, hogy értik is és tudják is, hogy mit csinálnak. A jóságosan tönkretevő miniszter pedig jól teszi, ha megtanulja a leckét, és tudja hogy működik az, amit meg akar javítani, mielőtt megszólal, vagy felelőtlenül ígérget! De az adományokból finanszírozott recept és receptes könyv ingyen van, és a nyomtatásért és szállításér az iroda kérhet pénzt, de a recept ingyen van.
A lázadások, és súlyos hibák elkerülése végett, lehet, hogy egy külön fejezettel kellett volna kezdeni, hogy mit nem csinál a vezető. Nos a lehetséges hibák száma végtelen, és egyiket sem érdemes elkövetni. A vezető sosem felejti, hogy a munkát azért végezzük, hogy életünk szebb, jobb, hasznosabb, stb. legyen, és a legnagyobb hiba, ha valaki a sötétség köreiben azon dolgozik, hogy valamilyen pusztítást vigyen véghez. Persze van amikor el kell bontani az életveszélyessé vált régi viskót, de nem azért, mert pusztítani vágyunk, hanem azért, hogy anyagából újat építsünk, vagy baleseteket előzzünk meg. Az önmagukért való pusztítások és ellenségeskedések mindig rontanak a cég állapotán. Ezért a vezető, ha lehet sosem ellenséges, hanem udvarias, és figyel arra, kitől mit várhat, és ezt erőszakkal sosem próbálja fokozni, ehelyett inkább a tanítást választja, és igyekszik a megfelelő dolgozót a megfelelő helyen foglalkoztatni. A cérna vékony gyors beszédű kisasszony valószínűleg hívónak, vagy kereskedőnek jobban beválik, mint rakodó munkásnak. A vezető sosem idomít korbáccsal, fegyverrel, mint valami rabszolgatartó, de azokat, akik ártó szándékkal jöttek, elküldheti, és elvárhatja a munkatársaktól, hogy mindegyik tudja, jól felfogott érdeke, hogy elvégezze a feladatokat, mert a saját megélhetése is a cég eredményességén múlik. Persze előfordulhat, hogy ordítani kell, hogy a süket is hallja, ég a ház, vagy más veszély közeledik, és meneküljön, vagy előfordulhat az is, hogy le kell ereszkedni a sötétség köreibe, mert leesett az aranykulcsocska, és ha már őr nincs, nem árt ha van nála legalább egy bot, amivel megvédheti magát a brutálisan támadó vadaktól, de a vezetőnek ez esetben sem az a célja, hogy pusztítson, hanem az, hogy elkergetve vagy hatástalanítva támadóit, megtegye azokat a lépéseket, amik a cég működéséhez szükségesek, és tovább léphessen.
Miért nulladik, és mért nem első embere a cégnek a vezető? Elsőtől a hatig a cég dolgozói, munkatársai valósítják meg a terveket. A tevékenységeket a megfelelő sorrendben kell végrehajtani egytől hatig, majd ismét a következő körben. A Vezető viszont nem része, hanem kiinduló pontja, irányítója a körnek. Induláskor heten alkotják a kört, de menet közben, inkább úgy látszik, hatan alkotják a köröket, és a Vezető áll középen, mindaddig, amíg át nem adja a helyét valakinek, aki végre megtanulta a cégvezetést, de lehet, hogy több szintes nagyobb céget épít, ahol tovább vezeti a nála tanult vezetőket.
Időbeosztás:
A környéken a legtöbb cég időbeosztása úgy néz ki, hogy napi 8 órában általában 160-200 munkaórát dolgoznak a cég dolgozói. Vannak, akik több műszakban váltják egymást, vannak, akik csak hétköznap dolgoznak, néha túlóráznak, és lehetnek egyéni időbeosztások. Nos általában, a Vezetőtől sem várunk többet, persze, van, amikor neki kell túlórázni. Persze, sehogy nem lehet azt megszervezni, hogy a munkafolyamatok pont a munkaidő végéig tartsanak, és az is ostobaság lenne, ha valaki 40 éven át csak portás, vagy rakodó munkás szeretne lenni, és az a legunalmasabb, ha valaki már megcsinálta a dolgát, és a hátra lévő órákban csak az időt múlatja. Ez-esetben a vezető megkérheti az adott személyt, például a tanítót, ha nincs fontosabb dolga, segítsen annak az alkotónak, akinél túl sok a feladat, és le van maradva. De lehet, hogy túltermelés van és a kereskedőnek kell segíteni, és ilyenkor már nem érdemes többet termelni, és a melósok segítenek felállítani egy eladó helyet a vásárban, és maguk is reklámozzák terméküket. Miután új vevőket szereztek, folytatódhat a termelés, de lehet az is, hogy valami mást fognak gyártani. A Vezető ügyel arra, hogy lehetőleg mindenkinek legyen dolga, de aki már megkapta a feladatot, addig nem kap másikat, amíg azt el nem végzi, mert félmunkának, selejtnek nincs értéke. Ezen kívül a cég dolgozói törekedhetnek arra, hogy mind a hét feladatkört előbb-utóbb megtanulják, hogy vezetővé váljanak. Néhány cégnél persze fontos a megfelelő szaktudás, így lehet, hogy aki ilyen területen szeretne vezető lenni, annak évekig kell tanulni, de maga a 7T7 rendszer könnyen elsajátítható, átlagos fizikai és szellemi képesség elég ahhoz, hogy valaki megértse, és használja.
Nos, akármekkora is a cég és akármilyen célokat is valósít meg, a Vezető első munkatársa a Hívó. A vezető választ maga mellé egy Hívót, és magával viszi, mikor megy körbe a cégnél, és mutatja. hogy pipálja ki mind a 18 belső tevékenységet. A cégvezető el szokta követni azt a hibát, hogy csinibabát választ hívónak, és az sehogy sem akar beválni, pedig ha az idősebb hölgyet választotta volna, aki már megérett a nagyobb felelősségre, most könnyebb dolga lenne. Nos, ha nagyon nem válik be egy munkatárs valamely feladatkörben, akkor jobb, ha megengedjük neki, hogy válasszon másikat, és helyette alkalmazunk olyat, aki el tudja látni a feladatot. Nos, a Hívó hamar megtanulja a feladat követést, ha a Vezető rendesen megmutatja neki, és innentől kezdve, nem kell minden kört a Vezetőnek magának megtenni, elég, ha a Hívó körbemegy, és elvégzi a feladatkövetést nap mint nap, és a Vezető máris jó-néhány feladathoz kiteheti a megfelelt jelzőt, mikor végigkérdezi a táblázatot, hogy ez megvan? És ha látja, hogy a hívó nem túl kócos és feldúlt és nem említ problémát, az adott feladatok valóban el lettek végezve, probléma esetén a Vezető személyesen kezeli a helyzetet.

Munkaeszközök:
Piszkos ronggyal nem lehet tisztára törölni az asztalt, selejt szerszámokkal nem lehet minőségi munkát végezni! Mindig törekedni kell arra, hogy meglegyenek a megfelelő minőségű munkaeszközök, szerszámok a cégnél! Ahhoz, hogy valaki el tudjon végezni egy feladatot, szüksége lesz szerszámokra, munkaeszközökre, lehet, hogy védő ruhára is, lehet, hogy egy egész munkaállomásra is, megfelelő fűtéssel és klímával. Aki a feladatot osztja, annak gondoskodnia kell arról, hogy az adott feladat elvégzéséhez meglegyenek a megfelelő eszközök. Amikor a Vezető kiadja a feladat követést a Hívónak, akkor oda adja neki a 7T7 cég szervezési táblát, és egy üres füzetet tollal, mert minimum ezek az eszközök szükségesek a feladat követéshez. Amikor a hívó megkéri az alkotót, hogy most tolja el talicskával a téglát, akkor kell, hogy adjunk egy talicskát az alkotónak, vagy nem tudja végrehajtani a feladatot. Azt a feladatot, hogy a markológép ássa ki az árkot, csak akkor adhatjuk ki, ha van markoló gépünk. Ha a mi cégünk kicsi, és nagy gépeink nincsenek, akkor csak kisebb munkákat vállalhatunk, amiket el tudunk végezni, és a kapott pénz egy részéből jobb szerszámokat, nagyobb gépeket vehetünk, és ahogy nő a cég, már nagyobb munkákat is elvállalhatunk. A feladat osztás akkor teljes, ha a feladathoz biztosítjuk a megfelelő kellékeket, szerszámokat is. Ez mindig annak a dolga, aki kiadja a feladatot, és elvárja, hogy azt meg is csinálják.

Ez lenne a dolga a Hívónak?

A Hívó

Kezdetben a Cégvezető az aki tudja mit kell csinálni, de az a legkisebb cég, amikor valaki egyedül csinál mindent. A cég növelésének első lépése, mikor a vezető felvesz maga mellé egy hívót, hogy
ne mindent egyedül keljen csinálni, és a hívó felveszi, vagy átszervezésnél beosztja a dolgozókat a megfelelő helyekre. Ki az első ember a cégnél, akivel találkozol, ha bemész a gyárba? A portás. Mit csinál a portás? Ül, mert öreg, és állni már nem tud. Nos nem az a lényeg, hogy ül, vagy áll, hanem, hogy elvégzi-e a dolgát. Ha ülve végzi a dolgát, az sokkal jobb, mintha vigyáz állásban nem csinálna semmit. Nem arra törekszünk, hogy feleslegesen kényelmetlen legyen egy munkahely, hanem arra, minden dolgozó tudja mi a dolga, és elvégezze azt. De még a fizikai dolgozó is jobban teljesít, ha néha leülhet a bontott tégla pucoláshoz a malteros vödörre, hogy néha pihentesse lábait a túlórával dúsított 10 órás talicskázás közben, és nagy hiba, ha a cégvezető ezt nem engedi! De mi a dolga a Hívónak? A Hívó nem portás. Sokkal több annál. Sokszor a portán ül, fogadja az érkezőket és a megfelelő helyre irányítja őket, máskor a Vezetővel körbe jár, és feljegyzi ki mit csinál. A blokkoló óra is az övé, mert ő tartja nyilván, ki, milyen munkakörben, mennyit dolgozik. Ha nincs blokkoló óra, kézzel írt papíron kell ezt vezetni, ahol érkezéskor és távozáskor a hívó jegyzi, ki mit mikor dolgozott. De nézzük sorjában a Hívó feladatköreit:

1/1 Fogadás: A Cég hirdetése, dolgozók hívása, belépők, látogatók fogadása. Rendelések feladatok felvétele, fogadása.
1/2 Feladat osztás: Alkalmasság vizsgálat. Dolgozók beosztása a megadott feladatkörökbe. Feladatok, rendelések kiosztása.
1/3 Feladat követés: Feladat teljesítések, munkavégzés, határidők feljegyzése, nyilvántartása. Teljesítések elérése, minden megadott feladatkör el legyen látva.

-A Fogadás: A Hívó, miután már ismeri a céget, tudja, hogy ilyen és ilyen munkákat tudnak elvállalni, ilyen és ilyen tevékenységi körökben hiányzik még a többi dolgozó, ezért hirdeti, ilyen és ilyen dolgozókat keres, vagy ilyen és ilyen munkákat vállalhat el. Kisebb munkákat, rendeléseket maga is elvállalhat a cég nevében, amennyiben tudja, hogy a cég azt meg is tudja csinálni. Ha kell, lemegy a portára, és fogadja az oda érkezőket. Átszervezés esetén a már meglévő munkatársakat osztja be a hozzájuk legjobban illő feladatra. A kívülről érkező lehet, hogy nem az ő embere, hanem például valakinek a látogatója, családtagja, stb., ez-esetben odakíséri, vagy oda irányítja a látogatót, ahova kell. A fogadásnál a hívónak tudnia kell, mit csinál a cég, és hogy ki hol található. Sokféle látogató érkezhet. Van aki csak oda téved a céghez, és azt sem tudja mit akar. Ilyen esetben a Hívó felveheti az érkezőt egy adott helyre, ha alkalmasnak találja, és az érkezőnek is tetszik a lehetőség, és meg tudnak egyezni. Akár oda tévedt, akár hirdetésre jelentkező, akivel meg tudunk egyezni, az marad, akivel nem, az mehet tovább másik céghez.

-Feladat osztás: Akik bekerültek a cégbe, azoknak a Hívó megmutatja, mit kell majd csinálni, hogyan kell a munkát elvégezni, mit várhat ezért, és amint megkötötték a szerződéseket munkába állhat az új dolgozó. Miközben növekszik a cég, a Hívó igyekszik felvenni egy tanítót, hogy ne magának keljen minden dolgozót megtanítani arra, mit kell tennie a rábízott feladatkörben, de kisebb cégnél, amíg nincs tanító, ezt a feladatot is neki kell ellátnia. A Hívó ekkor megnézi a 7T7 táblázatot, hová kell még munkatárs, ha kell, ezt meghirdeti, vagy a beérkezők közül azonnal felvesz valakit, akit alkalmasnak talál az adott feladatkör betöltésére. A feladat osztásnál a Hívó osztja el a dolgozók közt a feladatot és a munkaidőt, lehetőleg úgy, hogy minden feladatra jusson legalább elég, de ne túl sok idő. A Hívó több féle jelet is használhat, vagy szám szerint osztályozhatja az adott feladatköröket. Ajánlott számozás:
0: A feladatkör nincs betöltve, nem látja el senki.
1: A feladatkört már valaki elkezdte betölteni, de még tanuló, sok mindent nem tud, és sokat kell rá figyelni.
2: Már nagyjából működik, de még sok a hiba.
3: Elfogadható, minőségi szinten működik
4: Kiváló
5: A munkát gyorsan elvégzi, fennmaradó idejében más feladatot is elkezdhet tanulni, hogy más feladatkört is betölthessen.
6: Valamilyen nem várt hiba miatt megállt, azonnali beavatkozás szükséges.
Ha a hívó a 7T7 táblázatban 1/1-től 6/3-ig minden feladatkörre ráírhat egy 3-4-5-6-os osztályzatot egy adott napon, akkor azon a napon a cég jól teljesít. Ahol ez nem teljesül, ott beavatkozik, ha kell segítséget kér a Vezetőtől, de ez már a feladat követés.

-Feladat követés: Amikor a Hívó látja, hogy az egyik dolgozó megindul egy megrakott talicskával a mezőn át az erdő felé, már tudja, hogy valami nincs rendben. Odamegy, és megkérdezi, mit csinál a dolgozó. Nos, ha az derül ki, hogy a dolgozó kapott egy másik utasítást a feleségétől, ellentmondást nem tűrő hangon, hogy azonnal jöjjön haza, úgy ahogy van, akkor a hívó elmagyarázza neki, hogy a talicska és ami benne van, az a cég tulajdona, és nem viheti haza, és munkaidőben a cégnek kell dolgozni, a feleségnek majd munkaidő után, de ha feltétlen el kell mennie korábban, akkor szólni kell, és ki kell jelentkezni, és később a kiesett munkaidőt, ha szükséges, be kell pótolni! Fontos, hogy ezt a dolgozó tudja! Persze a félreértések és nem tudás miatt rengeteg hiba adódhat főleg kezdőknél, ezért a feladatot a munkaeszközökkel együtt nem csak kiosztani kell, hanem nyomon követni, hogy a munka minél kevesebb hibával el legyen végezve. A Hívó naponta többször is körbe jár, és a munkatársak már tudják, ha valami gond van, neki kell szólni, őt kell hívni, és ő majd hozza a megfelelő eszközt, vagy a megfelelő munkatársat, a hiba elhárítására, hogy tovább lehessen folytatni a tevékenységeket. Persze később a hibák java részét a minősítő javítja, de a minősítő az elvégzett munka végeredményének, vagy termékének hibáit javítja, a munkafolyamat hibáit a hívó, majd a hívó által kijelölt tanító javítja. A feladat követésnél a Hívó arra figyel, azt éri el, hogy a cégnél az összes feladat legalább megfelelően, és egyre kevesebb hibával, egyre szebben, gördülékenyebben el legyen végezve. Napi nyilvántartást vezet arról, minden dolgozónak külön-külön, ki milyen feladatkörben mennyit dolgozott. Eközben a kincstáros elkészíti a saját nyilvántartását a bevételekről, amiből levonandó a működésre, szerszámokra, fejlesztésre szánt összeg, és az adomány a Hercegnőnek, a megmaradt részt pedig szétosztja a hívó feljegyzései alapján, miközben minden sorhoz rak egy jelet, ami azt jelenti, hogy az adott napra vonatkozó tevékenység ki lett fizetve, és a munkalap aljára odaírja a dolgozónak jutó fizetést, és kifizeti a dolgozót. Évente legalább egyszer a területi kis Herceg vagy Hercegnő, néha akár a Királynő megnézi ezt a nyilvántartást, az esetleges reklamációk miatt ezt még egy-két évig megőrzik, majd ha minden rendben, tovább ezt nem tárolják, hanem újrahasznosított üres füzetet csinálnak belőle, és az üres füzetbe megkezdik az új nyilvántartást. A hívó egy másik feljegyzése, hogy milyen munkákat vállalt a cég, és milyen határidővel. A hívó ebből látja, hogy mivel vannak lemaradva, és hogy hová kell több ember. Ez nem hivatalos feljegyzés, csupán a Hívó munkáját könnyíti meg, mikor kész van az adott munka, törölni lehet a feljegyzést.
Nos, minden dolgozó a helyén van, mi kell ahhoz, hogy dolgozni tudjunk? A tanító, aki megmutatja, begyakoroltatja, mit kell csinálni.


A Tanító

Nos, ahol 40 éve ugyanazok a dolgozók ugyanazt a rutinmunkát végzik, ott nincs sok helye a tanítónak, mert már megtanulták, aztán csinálják, míg meg nem halnak. Nos, van amikor rutin munkára van szükség, akár hosszú időn át, de lehet, hogy menet közben váltva egy idő után már másik dolgozó tanulja meg ezt, és a régi kolléga tovább lép. A cégeknek pedig fontos a fejlődés és az új lehetőségek, új megrendelések, ezek teljesítéséhez viszont az szükséges, hogy új eljárásmódokat, megoldásokat, fejlesszenek ki, és tanuljanak meg. Minden új dolgozónak meg kell mondani, mutatni, mi lesz a dolga, és mikor a cég fejlődik, új eljárásokat alkalmaz, és ezeket meg kell tanítani a régi dolgozóknak is. Tehát a tanító feladata a cég fejlesztése, amit egyeztet a vezetővel, és annak elérése, hogy az új területeken is minden dolgozó tudja mi a feladatköre, mit várnak tőle. Nézzük sorrendben:

2/1 Tervezés: Alkotások, eszközök, szerszámok, munkafolyamatok tervezése, dokumentálása
2/2 Tanítás: Dolgozók tanítása feladatok, munkafolyamatok elvégzésére. Eszközhasználat, feladatvégzés bemutatása.
2/3 Kutatás, fejlesztés: Kapcsolat más tanítókkal, továbbtanulás. Új alkotások, megoldások kifejlesztése. Meglévő alkotások, munkafolyamatok továbbfejlesztése, dokumentálása.

-Tervezés: A tanító a cégnél igyekszik gondolni a jövőre. Amit ma gyártunk, dolgozunk, az nem biztos, hogy holnap is eladható lesz, ha nem javítunk a minőségen, vagy ha nem tesszük használhatóbbá munkánk végeredményét. Persze arra is kell gondolni, hogy a túl sok fejlesztés megfizethetetlen, és eladhatatlan lesz. A tanító ezért, ha valamin változtat, vagy új munkaállomásokat létesít, mindig felméri, hogy az ne lépje túl a cég adott kereteit, és a munkát úgy tervezi, hogy az megvalósítható legyen, eladható értékes végeredménnyel, végtermékkel. A munkafolyamatokat úgy változtatja, szervezi át, hogy az minél egyszerűbben, minél kevesebb felesleges tevékenységgel elvégezhető legyen. Például, ha látja, hogy túl nagy a távolság két egymás után következő munkafolyamatnál, és túl sok idő megy el a munkadarabok továbbításával, akkor a két munkaállomást közelebb költözteti egymáshoz, vagy beiktat egy gurulós kosarat, amivel egyszerre több munkadarabot könnyebben lehet eltolni a következő helyre, de lehet, hogy egy másik területen a használt szerszámokon változtat, és jobb szerszámot ad a dolgozó kezébe. Természetesen, minden nagyobb változtatást megtárgyal a Cégvezetővel. A tanító feladata, hogy olyan megvalósítható szerepkört tervezzen a feladatok kivitelezésére, ami az elérhető szerszámokkal, eszközökkel igyekszik a legoptimálisabb megoldást, utat adni a gyártáshoz, vagy a cél eléréséhez.

-Tanítás: Miután kész egy munkaállomás, vagy jött egy új dolgozó, vagy egy régi munkatárs új helyre került, a tanító dolga, hogy megmutassa, megtanítsa, mit kell ott tenni, de a régi bevált dolgozókat sem felejti, mert bárhol akadhat nem várt probléma, ezért, mikor a Vezető, vagy a Hívó a feladat követést végzi, sokszor a Tanító is végig megy a cégen. Jól működő cégeknél hetente többször is előfordulhat, hogy a Vezető, a Hívó és a Tanító együtt járják körbe a céget, miközben megbeszélik, min szükséges változtatni, és milyen új fejlesztések lehetségesek, várhatóak, szükségesek, miközben végignézik, melyik terület hogy működik, és kik azok, akiket még tanítani kell. A tanító feladata, hogy elérje, minden dolgozó megértse, mit miért kell tennie, és tudja, hogyan kell azt jól csinálni, amin dolgozik.

-Kutatás fejlesztés: A tanító sem tudhat mindent, és maga is tanul más tanítóktól, és nem csak a cég keretein belül tevékenykedik, hanem körülnéz a nagyvilágban, hátha talál olyan megoldásokat, amik a saját cége számára is előnyös lehet. Néha nem csak a legoptimálisabb út megtalálása, de még egy közel optimálisnak nevezhető megoldás is hatalmas nehézségekbe ütközhet, ezért a tanító igyekszik más tanítókkal és könyvtárakkal is kapcsolatot tartani, hogy legalább legyen hely, vagy valaki, akinél megoldásokat kereshet, ha már saját köreiben nem leli azokat. A kutatás és fejlesztés során a tanító elsősorban azt vizsgálja, hogyan teheti a cég munkáját, tevékenységi köreit, termékeit még sikeresebbé, eladhatóbbá, eredményesebbé, ügyelve arra, amit a minősítő szokott mondani: Ami jó, azt ne javítsuk meg, nehogy tönkre menjen, és változtatást csak akkor eszközölünk, ha annak valóban több az előnye, mint hátránya.
A lehetséges összes hibát lehetetlen felsorolni, de a tanító igyekszik nem elkövetni azt a hibát, hogy olyat akar megtanítani, amit már tudnak, bár ez szinte lehetetlen, mert az elmaradottak miatt sokszor kell ismételni, és törekszik arra, hogy továbbképzéseken, könyvtárakban új eljárásokat, recepteket, világokat ismerjen meg.

Az elkövethető és elkövetett hibákat itt most nem soroljuk. És a pi értéke pi, differenciállal, integrállal, vagy digitálisan nehézkesen, de tetszőlegesen megközelíthető, de soha el nem érhető, a világ pedig nem digitális. Mássz ki a telefonodból, és nézz körül!

A tanító nem begyöpösödött tanfolyam-felügyelő, aki eszement lemezjátszóként vagy papagájként szajkózza, ismétli és ész nélkül ismétli a nagy nagy rendőrpróféta szabadságolásra vonatkozó hibás előírásait, és nem rendőr, aki gumibottal veri azokat, akik nem értik a hibás elképzelésekkel teli könyveket, hanem olyan személy, aki megtanulja, megérti az elképzeléseket, eljárásokat, recepteket, miközben felismeri azok hibáit, vagy használhatóságát, és ki tudja választani azokat a megoldásokat, amiket érdemes és szükséges tanítani, ahhoz, hogy valamilyen célt elérjünk, és amit megtanult, azt elő tudja úgy adni, hogy azt mások is megértsék. Megérteni, megmutatni, megértetni a többiekkel is. Ez a tanító alapfeladata.

Az Alkotók

Nos, most már mindenki tudja, mi a dolga, kezdődhet az alkotás! Hogyan csinálják? Nézzünk egy példát:
Nos, a földműves, akár egyedül dolgozik, akár nem, igyekszik, jó szerszámmal dolgozni, de mikor a Hercegnő körülnéz országában, már tudja, egy földműves akkora földre, ennyi éhes szájra nem elég! A gépek korában, még a földművelésben, és más területeken is, már a gép végzi a munka javát, de csak ha megfelelően irányítják, programozzák. A gépeknél talán nincs is jobb szerszám, de azokat is gondozni és irányítani kell! Mennyi legyen az annyi, és ki milyen feladatot végezzen? Nos, egy jó szervezésnél, az Alkotók vannak a legtöbben, és Alkotó nagyon sok féle lehet! Kezdjük az elején!
A messze földön híres mester azt a megrendelést kapta a Kishercegnőtől, hogy építsen neki egy vidéki kis kastélyt pajtával az állatoknak. Nos a Mester már nem először csinált ilyet, és tudta, ez nagy munka, és tél beálltáig csak akkor lesz kész, ha magával visz egy segédet, és legalább ketten végzik a munkát. A mester elkért néhány tallért és petákot előlegbe, a Kishercegnő Kincstárosától, hogy meg tudja venni legalább a bontott téglát a meszet és a szükséges szerszámokat. Ebből a pénzből adott a Mester a Segédnek és azt mondta, napestére legyen itt ennyi és ennyi tégla mész cement, kő és kavics, ásó, lapát, és ilyen és olyan szerszám, mert másnap hajnalban kezdünk. Amit aznap a segéd csinált, úgy nevezzük a táblázatban, hogy termelés előkészítés. A Termelés előkészítésnél az előkészítő gondoskodik arról, hogy minden eszköz, szerszám a helyén legyen, és a nyersanyagok is meglegyenek, minden, kellő mennyiségben, ahogy azt a munkavégzés megkívánja.
Másnap A mester azt mondta a segédnek: A pajtával kezdjük, mert Te még tapasztalatlan vagy, és amíg a pajtát felhúzzuk, addigra már Te is többet fogsz tudni, és ellesheted tőlem a mesterfogásokat, Majd kijelölte, az alapot, amit kiástak, és megrakták kővel és kötőanyaggal, majd a Mester úgy húzta föl a falat, hogy közben a Segéd adogatta neki a téglát, a vödör habarcsot, vagy a madzagot a méréshez, ahogy a Mester kívánta. Amit a segéd végzett, azt régen úgy nevezték segédmunka, amit a mester végzett úgy hívták Mester munka, és mindkettő fontos ahhoz, hogy készen legyünk. A segédmunkát a táblázatunk a nagyobb gyárak kedvéért úgy hívja, Feladat kiszolgálás, vagy termelés kiszolgálás. A mestermunkát a táblázat úgy említjük, hogy alkotás, vagy alkotás készítés, vagy gyárakban ez maga a konkrét termelés, ezt nevezhetjük termelésnek. Látod már, mennyi minden kell ahhoz, hogy alkotni, termelni tudjunk? Látod már, mért kell, hogy 7T7-en legyünk? Alkotó legalább annyi, vagy kétszer annyi, mint az összes többi? Ha már ennyi mindent megszerveztünk, előkészítettünk, csak akkor jut a kincstárba is valami, ha legalább annyit alkotunk, termelünk, hogy segítőink, szervezőink is megéljenek belőlünk. Tehát alkotó legalább annyi, vagy kétszer annyi, mint az összes többi, de nem több, mint hétszer annyi, mert azt már túl nehéz szervezetben tartani! Ha túl sok az alkotó, az is pusztuláshoz vezethet, mert a vezetők és szervezők egyre kevesebbet tudnak törődni az alkotókkal, ez hibákhoz, selejthez, hanyagsághoz vezet, amit nem lehet még több munkával pótolni, mert csak még rosszabb lesz, és legrosszabb esetben a cég végét is jelentheti. A bűnözők sokszor azok, akikkel már nem törődik senki, és soha nem kapnak tisztességes juttatást, csak tisztességtelen szemetet. Halott cégnek azt nevezzük, ahonnan eltűntek az alkotók, és nem maradt belőle más, csak egy pilóta játék, vagy még annyi sem és nincs semmi féle alkotás, termelés, még másod lépcsős sem. A halott céget külső segítséggel újra lehet éleszteni a feladatkörök újra szervezésével, és a termelés, alkotás újraindításával, de ez sokszor nagy sokba kerül, és nagyon sok törődést igényel, aztán mikor a cég ezt vissza törleszti, lehet, hogy a legjobb munkát kell végeznie, és mégis alig tudja majd kifizetni munkatársait és nem biztos, hogy érdemes átmenni ezeken a buktatókon, de van, amikor legalább egy próbát megér! Ha ezt tudod, láthatod, hol hibáztak azok, akik nem tudták megoldani a feladatot! Nos, mire a palotát elkezdjük építeni, már neked is mesternek kell lenni, és hoznod kell még két segédet!
Mind-e közben a kovácsok is megneszelték, hogy palota épül, és mikor megkapták a megrendelést a KisHercegnőtől, neki álltak, mécseseket, lámpásokat, csillárokat készíteni, hogy a KisHercegnő kis-palotában mindig legyen világosság ha szükséges, mert a KisHercegnőnek még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy KisKirálynő, vagy Nagyhercegnő legyen belőle. Mit csinált a Kovács Mester? Eddig a zord, királyi trónt bitorló hóhér csak pallóst dárdát és kardot rendelt tőle, de volt esze a Kovács Mesternek és azt mondta segédjének, inkább készítünk lámpásokat a KisKirálynőnek, mint kivégző eszközöket a trónbitorló hóhérnak. Azt mondta a segédnek, holnapra készítsd be a műhelybe az összes vasat és szenet a fújtatóhoz! Minden szerszám ott legyen, hogy ne kelljen értük messze menni! hajnalban begyújtod a kemencét, és reggel kezdünk. Amit hajnalig a segéd csinált, úgy nevezzük a táblázatban, hogy termelés előkészítés. És ha sokat akarnak dolgozni, és nem akarnak minden éjjel túlórában megszakadni, akkor szükséges, hogy ők is 7T7-en legyenek. Akármit is gyártunk, vagy dolgozunk, a Termelés előkészítésnél az előkészítő gondoskodik arról, hogy minden eszköz, szerszám a helyén legyen, és a nyersanyagok is meglegyenek, minden, kellő mennyiségben, ahogy azt a munkavégzés megkívánja.
Másnap reggel megérkezett a Kovács Mester, aki már várt a segéd, és azt mondta, hozd a nagy fogót, tartsd a tűzbe, majd addig üsd a vasat, amíg forró! Mutatom! És a Segéd tanult, miközben kiszolgálta a Mestert, a Mester pedig végezte azokat a feladatokat, ami szakértelmet kívánt, mert nem mindegy, hogy ütik a vasat! Nos, itt is, és akármilyen munkát végzünk is, a segédmunkát a táblázatunk a nagyobb gyárak kedvéért úgy hívja, Feladat kiszolgálás, vagy termelés kiszolgálás. A mestermunkát a táblázat úgy említjük, hogy alkotás, vagy alkotás készítés, vagy gyárakban ez maga a konkrét termelés, ezt nevezhetjük termelésnek, de egyéb speciális esetekben, az alkotóknak adhatnak más neveket is.
Persze, egy ostoba eszetlen papagáj, a nagy sötétségben, a kimaradt szavak és félreértések miatt ezt úgy is olvashatja, hogy inkább gyártunk vasakat a hóhérnak, mint lámpásokat a Királynőnek, és hozzá nem értésével háborús helyzetet is teremthet, ezért főleg hivatalos körökben fontos, hogy ne csak olvass gyorsan, mint egy gép, hanem értsd is meg, mi van leírva, és ne forgasd ki a szavakat, máskülönben semmit nem ér az egész!
Nos, sok mindenre oda kell figyelni, de az idő szempontjából: Akárki, akármit is dolgozik, egyedül, anya a lányával otthon a műhelyben, családosan, kisebb, vagy nagyobb csoportban, kézzel, vagy géppel, gyárban, vagy üzemben: A munkát úgy kell szervezni, hogy magára a tényleges alkotásra legalább annyi, vagy kétszer annyi, de legfeljebb hétszer annyi idő jusson, mint az összes többi szervező tevékenységre együtt.

De kik azok az alkotók? Mert akik a cserepet, csuprot készítik, azok alkotók, de a tanító az nem alkotó, vagy munkás? Nos attól függ, hogy a tanító hol dolgozik! Egy nem tanításból élő cégnél őt Tanítónak hívjuk, aki a dolgozókat tanítja, de egy iskolában egy tanító az iskola alkotója, dolgozója, mint ahogy a vásárt a Kereskedők rendezik, ezért a vásár alkotói a Kereskedők, így a több lépcsős rendszerben bárki lehet alkotó is, holott az alap táblázat máshová osztja be. A vezetők alkotása a Királyság, vagy a Köztársaság, és a kettő ötvözete, a Kis és Nagy Királyok, Királynők Köztársasága, és ha ezt jól csinálják, akkor sokaknak jó lesz, de ha elszúrják, oda is veszhetünk!
tehát akkor összefoglalva:

3/1 Termelés előkészítés: Munkafolyamatok előkészítése. Szerszámok, nyersanyagok beszerzése, karbantartása, előkészítése, raktározása, nyilvántartása
3/2 Feladat kiszolgálás: Mesterek,alkotás készítés, munkafolyamatok kiszolgálása.
Segédmunka
3/3 Alkotás készítés: Alkotás (ok) elkészítése Munkafolyamatok pontos megvalósítása Mestermunka Kész alkotás nyilvántartás.

-A termelés előkészítés célja, hogy a munkához, alkotáshoz szükséges nyersanyagok, kellékek, szerszámok biztosítva, előkészítve legyenek, előre bekészítve, vagy váltással szervezett folyamatos munkánál egész idő alatt folyamatosan. A Termelés-előkészítők, akik ezt végzik, nagyobb cégeknél adminisztrációt vezethetnek a vásárolt és felhasznált nyersanyagokról, eszközökről, szerszámokról, hogy a kincstárosnak legyen mivel számolni a céges költségeket.

-Feladat kiszolgálás: A feladatkiszolgálás célja, hogy a Mesternek minden kéznél legyen, bekeverve, beállítva, letisztítva, felhasználásra készen, hogy a Mesternek csak oda kelljen nyúlni, és felhasználni.

-Alkotás készítés: A nyersanyagokból a szerszámokkal és eszközökkel elkészíteni az alkotást, elvégezni a tényleges munkát. Nagyobb cégeknél a a munkát több ütemben, lépcsőben végezhetik, ahol a Mester nyilvántartást vezet az elkészült alkotásokról, amiből leszámítva a selejtet, a kincstáros becsülni tudja a várható bevételt.

Nos, az alkotás, alkotások, kész, a munka el lett végezve, mi a következő lépés?

A Minősítő

Mit csinál a minősítő? Mikor a Mester megrakta a falat, mivel maga végzi a minősítő feladatát is, megnézi, hogy nincs-e benne hiba. A nagyobb hibákat kijavítja, kisebb hibákra azt mondja, a pajtánál ez még elmegy, de mikor a palotát építjük, pontosabban kell raknunk a falat, majd azt mondja, ez így egész jó, és ezzel megfelelőnek minősítette alkotását. Persze lehet, hogy a KisHercegnőnek nagyobbak az igényei, és nem fogja ezt elfogadni, mindaddig, míg a mester meg nem győzi arról, hogy az az egy két kisebb egyenetlenség a falon egyáltalán nem fogja zavarni a pajtába költöztetendő állatokat, és a pajta így is stabil építmény lett. Nagyobb cégeknél alkalmazhatnak olyan dolgozót, aki teljes idejét mások munkájának minősítésével tölti. Megnézi az alkotásokat. külön válogatja a hibásakat. Kijavítja a javítható hibákat és kiselejtezi a javíthatatlanokat, amiket bizonyos termékeknél szétszedés után nyersanyagként vagy alkatrészként ha lehet újrahasznosítanak, ami pedig megfelelt, arra rárak egy céglogóval ellátott tanúsítványt, becsomagolja az alkotásokat, termékeket, hogy megvédje azokat a sérülésektől, és odaadja azokat a kereskedőnek.
Részletesen:

4/1 vizsgálat: Hibák keresése,selejt kiválogatása. Hibák osztályozása, feljegyzése, megjelölése
4/2 Javítás: Hibák javítása. Hiba okának feltárása, kezelése,Selejt, vagy reklamált alkotás javítása. Szerviz, rendbe hozás
4/3 Minősítés: Hibahatárt nem sértő, megfelelő alkotások minősítése, csomagolása, eladásra kész állapotba hozása. Minősített alkotás nyilvántartás

-Vizsgálat: Kisebb cégeknél a Minősítő általában szabad szemmel, saját érzékelésével, és egyszerű mérő eszközökkel végzi a vizsgálatot. A gépesített cégeknél a műszeres vizsgálat nem más, mint az érzékeink kiterjesztése, de itt is ugyanaz a kérdés, belül vagyunk-e a hibahatáron?. A Minősítő tudja, hol a határ, amit ha átlép egy termék, akkor már nem megfelelő. Ha ezt a hiba határt túl nagyra rakjuk, az az igénytelenség, ha túl kicsire, akkor a túlzott igényesség miatt minden alkotás, termék megbukik és a cégnek veszteségei lesznek. Tökéletes termék, alkotás nincs, a hibahatárnak van egy optimális szintje, attól függően, hogy mit gyártunk, és a Vezetővel egyeztetve a Minősítő tudja, milyen elvárásoknak kell megfelelni. A vizsgálat során a minősítő a hiba határt figyelembe véve kiválogatja megfelelő termékek közül a hibásakat.

-Javítás: Hogy minél kevesebb veszteséggel dolgozzunk, a hibás termékeket alkotásokat igyekszünk kijavítani. A minősítő különbséget tesz javítható és javíthatatlan hiba közt, és a mit lehet kijavít, vagy elküldi azokat a szervizbe, a javíthatatlan selejtet elküldi nyersanyagként, vagy alkatrészként történő újrahasznosításra. A javítás érdekében szól az alkotóknak, hogy milyen hibát követtek el, amit valószínűleg nem vettek észre, hogy a továbbiakban az adott hiba ne forduljon elő. Nagyobb cégeknek saját szervizük lehet, ahol javítják a hibákat.

-Minősítés: A megfelelő minőségű termékeket a Minősítő tanúsítvánnyal látja el, amivel igazolja, a vizsgálat megtörtént, ami egyszerűen annyit jelent, megnéztem, megvizsgáltuk, jó, megbízható, használható, vagy legalább elfogadható. A Minősítő a minősítés során a megfelelő kategóriába sorolja az alkotást, terméket, vagy az elvégzett munkát, és ezt jelöli, például egy céglogóval ellátott tanúsítvánnyal, és a további hibák, sérülések elkerülése végett, csomagolja, védőburokkal adja tovább azokat. A csomagoláshoz szintetikus, újrahasznosítható műanyag zacskókat, dobozokat használunk, hogy ne csináljunk szeméttelepet az erdőkből!

A minősítő nem a kákán is csomót kereső rendőr, vagy ellenőr, és sosem büntet, hanem javít és minősít! A minőség nincs ellenére a termelésnek, csak a selejtet állítja meg, de ha lehet, még ezt is feljavítja, felhozza a minőségi szintre, és a minősítőnek sosem célja, hogy selejtet gyártson az alkotásokból!

Mit mutat a Mama? A Mama, mikor süteményt süt, amit kockára vág, azt az asztalra rakja, Ami a tepsi szélén maradt, az a selejt, de még azt is megeszi valaki, vagy jó lesz a macskának, vagy a madaraknak. Ha lehet, semmit nem dobunk ki, és nem termeljük a szemetet, hanem amit lehet újrahasznosítunk, vagy nálunk, vagy valahol egy másik helyen egy másik tevékenységben!

Nos mi megtettük a dolgunkat, a kereskedő eladja, és az már a vevők dolga, hogyan honorálják ezt nekünk, mit tudnak ezért fizetni.

Tehát a következik a Kereskedő:

A Kereskedő

Nézzünk egy példát: A kertészet fenntart egy boltot a városban, ahol eladják magvaikat, palántáikat, terményeiket, amik a földjeiken teremnek. A városban jól ismerik ezt a boltot, és akinek kell valami, bemegy, fizet érte és elviszi. A bolt kereskedője nap mint nap leadja a bevételt a kincstárosnak, aki majd szétosztja azt úgy, hogy a cég minden tevékenységére meglegyen a fedezet. Jó esetben a vásárlók megtalálják azt a boltot, amit keresnek, és megtalálják benne azt, amit szeretnének, de van amikor várni kell, és van amikor elfogyott, és van amikor nincs az, amit keresnek.
Mért hívják a Kereskedőt Kereskedőnek? Azért, mert semmi néha semmi sincs meg, mindent úgy kell keresnie, és keresni nála, a boltban, vagy a vásárban. Nos, jó Kereskedőnél azért legalább nagyjából megtalálja a vásárló azt, amit szeretne. De persze ez nem csupán a kereskedőn múlik, ő sem tud többet nyújtani, mint amennyit a hozzá tartozó cég, vagy cégek nyújtanak. A Kereskedő a cég, cégek képviselője, a Vásárló előtt, aki eladja a cég termékét, alkotását, munkáját. Persze egy legkisebb cégnél előfordulhat, hogy valaki a saját maga kereskedője, és saját munkáját adja el, és ilyenkor nincs sok vita a haszon elosztásán, de a cégek lehetnek nagyobbak is, és azért, hogy a Vásárlónak ne keljen a boltok között túl sokat mennie, a Kereskedők közel költöztek egymáshoz, és több lépcsős szervezéssel vegyes boltokat, vásárokat alakítottak, ahol több cég több Kereskedője egy helyen adhatja el a cégek munkáját, alkotásait, termékeit, az azokat kereső Vevőknek. Ó csak össze ne kavarodjunk! Először is kell valaki, aki, aki pakolja ezt a rengeteg árut, amit hamar elvisznek, és újra pakolhatjuk, de óvatosan, össze ne törjön, mert az rosszabb, mintha ellopnák, mert akkor nem csak a veszteség marad rajtunk, de még a szemétért is mi fizetünk, úgyhogy, ha lehet semmit nem dobunk a szemétbe, és ami selejt lett, ha lehet javítjuk! Tehát: A Kereskedő célja, hogy az általa képviselt cégek munkáját, alkotásait, termékeit, eljuttassa, eladja azoknak a vásárlóknak, akik azokat szeretnék megvenni. 
Nézzük meg közelebbről! A Kereskedő feladata:

5/1 Eladás előkészítés: Alkotások hirdetése (reklám). Vevő keresés. Eladó helyek létrehozása. Értékek, árak becslése, megszabása.
5/2 Eladás, csere: Alkotások eladása, kincsekre, pénzre cserélése. Kincsek és pénz kincstárba juttatása. Eladás, bevétel nyilvántartása.
5/3 Vevőszolgálat: Vevők nyilvántartása. Reklamáció kezelés. További igények felderítése, ami alapján a tanító jobb terméket tervezhet. Visszafizetések nyilvántartása.

Ez afféle előkészít, megcsinál, kijavít-következtet, hogy legközelebb még jobban sikerüljön típusú feladat csoportosítás, ami csak említi, mit is kéne csinálni, és a hogyant sokszor akkor érti meg a Kereskedő, mikor már végzi a dolgát, de akármit is csinálunk, azt nem lehet csupán könyvekből megtanulni, azt csinálni kell ahhoz, hogy valóban megtanuld. Ez csupán az alap elmélet, ami itt le van írva, hogy Fiam, Leányom, ezt és ezt el ne felejtsd megtenni!

-Eladás előkészítés: Ahhoz, hogy a vásárlók akarjanak valamit vásárolni, előbb meg kell nekik mutatni azt a valamit, hogy lássák mire való, és eldönthessék, kell-e nekik az, vagy sem. Tehát a Kereskedőnek hirdetni, reklámozni kell azt, amit el akar adni. De eladás csak akkor lesz, ha vásár is van, és a Vevő tudja, hol keresse azt, amit a reklámban hirdettek. Tehát a kereskedőknek eladó és vásárhelyeket kell kialakítaniuk, ahol előre becsült árakkal megkezdhetik az eladásokat, miközben kapcsolatot tartanak a Cégvezetőkkel, és Kincstárosokkal, és folyamatosan módosítják az árakat úgy, hogy lehetőleg megtalálják azokat az optimális árakat, mivel a Vevők és a Cégek is jól járnak. Az eladás előkészítésnél a Kereskedőnek az a feladata, hogy a hirdetésekkel, reklámozásokkal, az árak becslésével és a vásárok boltok, üzleti körök szervezésével utat nyisson a képviselt Cégek és a Vevők közt, hogy létrejöhessen a csere, az eladás és vásárlás. Az eladás előkészítés során a kereskedő keresi, becsüli, számítja az optimális árakat annak alapján, hogy hány munkaórát vett igénybe az eladni való köre, és mennyit érdemes kérni a vevőktől, a támogatások és kedvezmények figyelembevételével. Az árakat a kereskedő az eladás során változtathatja, optimalizálhatja.

-Eladás, csere: Mikor már megy a vásár, a Kereskedő feladata, hogy eladja az eladni valót, amiért cserébe a vásárlók fizetnek. Az eladásról és fizetésről nyilvántartást vezet és a fizetséget a Kincstárosnak adja, aki a nyilvántartások alapján számolja ki, hová, kinek, mennyit kell osztani. A Cserénél, eladásnál a Kereskedőnek az a feladata, hogy a meghatározott árakon egyesével, vagy kisebb tételekben eladja a Cégek termelését, alkotásait, munkáit a Vásárlónak.

-Vevőszolgálat: Lehet, hogy valaki a legnagyobb igyekezet ellenére is selejt árut kap, és vannak, akik eltévednek a vásárban, nem találják a sok cucc közt, amit keresnek, néha még magukat is elhagyják, ahelyett, hogy vásárolnának. Az ilyen problémák miatt jött létre a vevőszolgálat, aminek az a célja, hogy megoldva ezeket a gondokat, segítenek a vásárlónak megtalálni azt amit szeretne, hogy a problémák ellenére sikerüljön nekik is a vásárlás. Jó kereskedőnek nem túl sok vásárló esetén már van valami féle nyilvántartása, ha máshol nem, legalább az emlékezetében, legalább a törzsvevőkről, hogy legalább nagyjából tudja, kinek milyen gondját baját kell megoldani ahhoz, hogy létrejöjjön az üzlet, és ki mit szeretne, és kiket lehet értesíteni a következő akciókról, amik, ha esetleg rosszul sikerülnek, és a vevő hármat fizet, egyet kap, akkor ezt is a vevőszolgálaton lehet megreklamálni, hogy kijavítsák a hibát. A Vevőszolgálat célja a hibák javítása és következtetések levonása, hogy legközelebb kevesebb gonddal, jobban sikerüljön. Ennek érdekében folyamatosan figyelik, és nyilvántartják, kinek mik az igényei, hogy ezt felmérve a következő akciókat, reklámokat, vásárokat már ez alapján szervezhessék.

Csak tessék, csak tessék! Add tovább vagy rajtad marad! Rajtad maradt? Használd magad!
Ezennel az áruház a selejtes termékeket (szakadások, horpadások, törések) igyekszik javítani, de még azt sem dobjuk ki ami kissé selejtes, de még használható valamire. Vigye, kedvezménnyel, vagy ingyen, aki tudja használni. Nincs pénzünk pazarlásra!

Biztonsági figyelmeztetés!
A kisebb tolvajok a kajánál állnak sorban, de a sötétség tudatlanjai, rablók és gyilkosok általában itt, a kereskedő és kincstáros között lesnek prédájukra, mert itt érzik legjobban a szerintük rabolni való pénz szagát. Nos a selejt árut tőlük sem sajnáljuk, de itt többet legálisan nem kaphatnak, vagy beállnak tisztességesen dolgozni, vagy ha erőszakosan kárt okoznak, mehetnek börtönmunkára törleszteni! Ne félj tőlük, ha máshogy nem megy, küld őket, az őket megillető helyre!

A kassza után következik a Kincstáros:

A Kincstáros

(Feltételezzük, hogy az olvasó az osztás matematikai műveletét már tanulta, és nem kell azt itt külön tárgyalnunk. Fontos, hogy a Kincstáros tudjon számolni, összeadni, kivonni, szorozni, osztani.)
Mit a dolga a Kincstárosnak? Valójában egyszerű, de néha a rossz becslések és hibák miatt nagyon bonyolult is lehet. A kincstáros megkapja a pénzt és kincseket a kereskedőtől, megszámolja azokat. Eközben megkapta a követeléseket, vagyis a hívó nyilvántartását, hogy ki mennyit dolgozott, és az Alkotók nyilvántartását, hogy milyen nyersanyagból, szerszámból, eszközből mennyi fogyott. És az egyéb nyilvántartásokon kívül, azt is tudja, mennyit kell adóba, adományba fizetni a Hercegeknek és Hercegnőknek, és ezen kívül még tartalékolnia is kell. Tehát, amikor megvan a bevétel és kiadások listája, Kiegyenlíti a kiadásokat, és a maradékot elteszi tartalékba. Ha túl magasak a költségek és kiadások, és a kiadás több, mint a bevétel, felhasználhat a régebbi tartalékból, vagy újratervezi az osztást úgy, hogy lefarag a költségekből, kiadásokból. Például megkéri a Tanítót, hogy a termelés előkészítésnél nézze már meg, hogy ez vagy az a méreg drága nyersanyag nem pótolható-e valami olcsóbbal, minőség romlás nélkül, vagy tudunk-e vele valahogy takarékoskodni, és ahol lehet, lefaragnak a költségekből, vagy végső esetben azt is mondhatja a kincstáros egy megbeszélésen a munkatársaknak: Jelen zord körülmények közt a hónapban csupán ennyi bevétele lett a cégnek, és a költségeket leszámítva valamivel kevesebbet, csak ennyit és ennyit tudunk fizetni, ha tisztességesebben dolgozunk, a következő hónapra, reméljük több is juthat. Hogyan oszt? Nos, fontos lehet a sorrend! Mi legyen a sorrend? Céges költségek, adomány a királynőnek, dolgozók bére, vagy Céges költségek, dolgozók bére, adomány a királynőnek? A Cég dolgozói szeretik a Királynőt és azt mondják, adjuk meg az adományt, és utána következünk mi, de amikor a cég bajban van, legyen akármi is az oka, a Cégvezető kérheti a Királynőt hogy erre és erre az eseményre való tekintettel, engedjen el ennyi és ennyi adókötelezettséget, hogy amíg beteg a cégünk, legalább egy minimális bért ki tudjunk fizetni a munkatársaknak, és igyekszünk mielőbb talpra állni. Viszont a Hercegek és Hercegnők is kérhetnek erre és erre a feladatra, vagy nagyobb probléma megoldására külön adományt a cégektől, önkéntes alapon, amennyiben van nekik megfelelő tartalékuk. Tehát a sorrend attól függ, hogy épp milyen állapotban, helyzetben vagyunk. A Kincstáros feladata, hogy a nyilvántartások alapján a követeléseket, költségeket, béreket kiegyenlítve, igyekszik úgy elosztani a bevételt, hogy az a helyzethez és lehetőségekhez képest, optimálisan lefedje a kiadásokat. Nem mondjuk, hogy a legoptimálisabban osszon a kincstáros, mert a történelem során még nem volt olyan, hogy mindenki maximálisan elégedett lett volna az elosztással, ehelyett arra törekszünk, hogy olyan sorrendet, és fedezet mennyiségeket válasszunk, ami legalább optimálisnak mondható, és ami után lehetőleg senki nem sír azért, hogy neki nem jutott semmi. Tehát többféle megoldást és feladat csoportosítást is követhetnénk. Lehetne így is:

6/1Bevételezés, kiadások listája. 6/2 Finanszírozás tervezése mérleg felállítása. 6/3Kifizetés.

vagy ahogy a táblázatban szerepel:

6/1 Bevételezés: Kincs és pénz bevételezése (a kereskedőktől.) Bevételek nyilvántartása, összesítése.
6/2 Finanszírozás: Költség tervezés. Bevétel – kiadás mérleg. A további munkák feltételeinek fedezése. Céges feladatkörök fedezése. Kiadások (pénz, kincs) nyilvántartása. Tartalékolás.
6/3 Kifizetés: A finanszírozás és tartalékolás után maradt kincs és pénz szétosztása a hívó nyilvántartása alapján. Dolgozók fizetése Fizetés nyilvántartás.

Nos akár hová is kötjük a csomót a zsebkendőnkre, hogy ezt vagy azt el ne felejtsük, akárhogy is listázunk, a cél, hogy a kiadások, kifizetések fedezve legyenek a bevételből, és lehetőleg még tartalékolni is tudjunk.

-Bevételezés: A Bevételezésnél a Kincstáros Listát, nyilvántartást vezet a Cég bevételeiről, aminek javát a kereskedőtől, kereskedőktől kapja. A valós bevételt beteszi a kincstárba, trezorba, vagy bankba, hogy az biztonságban legyen az osztásig. Tehát: Bevételezésnél a Kincstáros nyilvántartja és biztos helyre teszi a bevételt.
-Finanszírozás: A bevétel nyilvántartások és a kiadásokat, követeléseket tartalmazó nyilvántartások alapján a Kincstáros Felállítja a Bevétel, kiadás mérleget, és a körülményeket figyelembe véve addig változtatja a kifizetni való költségeket, míg azt legalább kevés hiánnyal, vagy inkább némi többlettel le tudja azt zárni. Az így felállított mérleg alapján A Kincstáros már megkezdhető a fedezés és kifizetés, ahol a Kincstáros a listájában minden tételhez rak egy fizetve jelet, és elkészíti a szükséges nyugtákat számlákat. A Finanszírozás során a Kincstáros az előre tervezett mérleg alapján, a bevételből fedezi, fizeti a költségeket.
-Kifizetés: A Kincstáros a mérleg alapján már előkészítette a borítékokat, hogy kinek mennyi jut, a szükséges számlákkal igazolva ezt, és szétosztja azt a dolgozók közt. A Kifizetés az előre elkészített borítékok kiosztása. A Kifizetés során a Kincstáros kiosztja a borítékokat, kifizeti a munkatársakat. Valójában ide tartozna a költségek fedezése is, de azt nagyobb cégeknél már nem borítékolással oldják meg, ezért nagyobb cégeknél a kifizetés átcsúszott a finanszírozáshoz. Kisebb cégeknél a finanszírozásnál csak előkészítik  és borítékolják a működési költségeket, és az adományt is, és csak a kifizetésnél hordják szét a borítékokat a megfelelő külső helyekre. Elektronikus világokban ezt már utalással a Finanszírozás közben elintézik, és ott már a dolgozónak sem borítékolnak, de ez rengeteg hibára ad okot! Nos ebben a sorrendben is sajnos az utolsó a munkatársak kifizetése, nos, reméljük, ami késik nem múlik!

Csődelhárítás:
Ha egy elektronikus utalásokkal már szinte automatikusan működő cégednél azt tapasztalod, hogy valamilyen területen szinte végtelen mennyiségű pénz folyik el, és csőd felé viszik a céged, kezd el az automata és elektronikus utalások helyett a régimódi borítékolást a kifizetésekre, amíg rá nem jössz, hol a hiba, hol lyukas a vezeték, hol csapolták meg véletlenül, vagy szándékosan a cégedet! A borítékolás közben vizsgáld azt is, az adott részleghez tartozó 7T7 feladatkör el van-e látva, és az automatákra is néha oda kell figyelni, nincs-e meghibásodás!

És itt fejeződik be a kör, és kezdődik a következő, ha kell, beavatkozhat a Vezető, és ismét a Hívó következik ...

Összefoglalás, következtetések

Tehát teljes kör alatt ezt értjük:

a vezető
a hívó
a tanító
az alkotó az alkotó az alkotó az a…
a minősítő
a kereskedő
a kincstáros

Ez az alapkör, és ezt az alapkört megvalósító céget 7T7 alapcégnek nevezzük.
A legkisebb cég az, amikor valaki az összes feladatot egymaga végzi.
Ahogy a cég növekszik, még mindig 7T7 alapcég marad, amíg az alapkört valósítja meg.
A növekedés együtt járhat specializációval, és azzal, hogy egy Cég csak valamely részét valósítja meg a körnek. Ezek nem teljes cégek, csak más cégekkel együttműködve lehetnek sikeresek.
A specializáció során a második lépcső az alkotók specializációja, amikor a részfeladatokra szakosodva különböző cégek jelentek meg. A második lépcsőhöz soroljuk azt is, amikor a specializáció során a 7T7 funkciók vállnak szét, és abból lesznek különböző cégek. A Vezetőkből olyan csoportok jönnek létre, akik nem csak saját cégüket irányíthatják, hanem más cégeket, és más szervezeteket is tudnak irányítani, és ha ezt jól végzik belőlük lehetnek a Hercegek, Hercegnők, Királyok, Királynők. A Hívók csoportja ha saját céget alakít, akkor belőlük lesznek a munka közvetítők, munkaszervezők. Tanítók iskolákat alakítanak, iskolákban tanítanak. Az Alkotók specializációját már említettük, ők dolgoznak például a termelő gyárakban. A Minősítők által működtetett cégek a szervizek, ahol az elromlott és hibás dolgokat javítják. A Kereskedők piacokat, vásárokat, boltokat hoznak létre, és működtetnek, míg a Kincstárasok bankokban, pénzügyi cégekben találják meg számításaikat. Az ilyen szakosodott cégeknél maguk a funkciókat ellátók az Alkotók, vagy dolgozók, melósok. Tehát a munkaközvetítőnél a Hívók vannak az Alkotók szerepében, ők keresik a munkalehetőségeket, és az arra alkalmas dolgozókat. Az iskolában a Tanító a melós, a szervizben a Minősítő, a vásárban a Kereskedő az Alkotó, a bankban és más pénzügyi cégeknél a Kincstáros végzi a munkát.
De még másod lépcsőben specializálódott, és több lépcsős cégeknél is igaz: Egy cég, csak akkor tekinthető teljes cégnek, ha mind a hét funkció meg van benne és dolgozója (alkotója) legalább annyi van, mint a többi funkciót ellátók.
Egy más fajta harmadik lépcső lehet az, hogy a cég akkorára nő, hogy multinacionálisan, a határokon túl is, több ország területén működik. Ilyen nagy cégek esetén már szükséges a több szintes vezetés, például csoport vezető, műszakvezető, igazgató, vezérigazgató. A teljességre vonatkozó előbbi megállapítások , még az ilyen nagy cégekre is igazak.
Minél nagyobb egy cég, annál nehezebb fenntartani, és annál nehezebben, lassabban változik, ezért szükséges meggondolni, a szükségletektől függően, valójában mit is akarunk és mekkora cégnél létrehozni, és meg kell gondolnunk, hogy valójában érdemes-e!
Az itt leírtakat megértve, képesek lehetünk évszázadok alatt, ismét felépíteni akár egy Kontinens méretű úszó várost is az Óceán közepén, de valóban megéri-e azért felépíteni azt, hogy a természeti csapások miatt ismét minden a tengerbe vesszen, vagy durrogó, robbantgató őrültek pusztítsák el, mint Atlantiszt? Nos, a vezető jól teszi, ha végig gondolja, és az igények és lehetőségek felmérésével eldönti, mit érdemes cégének megvalósítania, és mit nem!

Feladat
Ahhoz, hogy jó vezető legyél, meg kell ismerned mind a 7T7 feladatkört. Az lenne a legjobb, ha elmennél egy olyan céghez dolgozni, ahol mind a 7T7 feladatkör egy cégen belül van, azaz, a cég teljes, és teljes köröket valósít meg. A gyakorlat alatt, igyekezz úgy dolgozni, hogy sorban mindegyik feladatkört betöltöd, megtanulod. Persze néhányan azt mondják majd, maradj már egy helyben, és végezd éveken át ugyanazt a munkát, vagy állandóan máshová akarnak rakni, nos, ahol szükséges, ott segíts, még ha mások, akik nem tudják mit csinálsz, állandóan felborítják a sorrendet, akkor is, aztán igyekezz sorban tovább végezni a feladatot. Te most csak egy gyakorlaton vagy, és szeretnéd megismerni a céget, és minden nap egy másik részlegét keresed fel, és igyekszel segíteni nekik. Ha csak specializálódott és nem teljes cégeket találsz a környékeden, akkor több céget is fel kell keresned, mert az egyik feladatkört itt, a másikat ott végzik el. Tanulj meg 7T7 módra dolgozni!
  • A Vezetők feladatköre a vezetés, irányítás. Tudományuk a vezetés tudománya, sokszor rémesen téves elképzelésekkel teletűzdelve.
  • A Hívók feladatköre a munkaközvetítés, munkaszervezés.
  • A Tanítók feladatköre a tanítás.
  • Az Alkotók feladatköre, mit hogyan lehet megcsinálni, legyártani, megvalósítani, gyakorlatban alkalmazni, és ez a legnagyobb terület, a legtöbb recepttel.
  • A Minősítők feladatköre a megfelelő minőség elérése.
  • A Kereskedők feladat köre az adás-vétel, vagy más néven kereskedelem
  • A Kincstárosok feladatköre a költség fedezés, honorálás, és maga az egész pénzügy
Igen, a minősítőkhöz tartoznak, nem csak a szervizek, hanem ember esetében a kórházak, egyes vallások, gyógyítók is, de legyél nagyon óvatos, mert nincs az az ipari minőségi rendszer, ami elégséges lenne a gyógyításhoz, és az ember nem csupán egy gép, vagy termék, és a gyógyítás során a terület, amit ismerni kell, a lehető legnagyobb, a hibahatár pedig a lehető legkisebb, és nagyon kevesen vannak, és nagyon nehéz elérni azt a szintet, amit a sok kuruzslás mellett valóban gyógyítónak lehet nevezni!

Sok szakkönyv részletesebben, vagy kevésbé részletesen, több-kevesebb hibás állítás mellett foglalkozik a fenti területekkel. A fenti írás nem merül el a részletekben, hanem olyan alapvető összefüggéseket tárgyal, amik feltétlen szükséges alapok a szervezéshez. Sokan ennél sokkal többet tudnak valamelyik speciális részfeladatról, de az aki Herceg vagy Hercegnő szeretne lenni, annak legalább az itt leírt átfogó képet meg kell értenie, és a 7T7 cégek működéséről legalább ennyit kell tudnia, és tudását gyakorlatban bővíteni!
... ... ...
Készült, annak a fényképen fent említett Kiskirálynő emlékére, akinek ezt a tanítást már nem lehet átadni, mert akkoriban a tudatlanok a halandóság rettegettségéből és gyűlöletéből táplálkozva a valódi Királyok helyett, hóhérokat és börtönőröket választottak maguknak a trónra. De reménykedjünk benne, hogy a Te korodban már a tisztességes civilizáltak jutnak majd hatalomra. Bocsánat a hibákért, de jelenleg ebben a poshadó hadigazdaságokkal tarkított, kurvákkal dúsított lefagyoskodó rendőrállamban ennél több nem érhető el, és így is alig látunk az elektronikus felhőrendszer pusztító ködösítéseitől.
A Követ, a Királyok Tanítója, és a Tanács 2017.01.26.-02.07.

... Ti következtek! ...

Tüntetés Romániában

Nos, nem árt, ha megmutatjátok magatokat, és tiltakoztok, de ne feledd: Elsősorban a hóhérokat és szolgáikat kell leváltani a hatalomból, ha jót akarsz, mert azok a börtön legaljára valók, és nem a Királyi Udvarba, de nem lehettek Ti magatok a lincselő hóhérok!
Amnesztia-Kegyelem!
Ne légy kegyetlen! Jár azoknak a kegyelem, akik helyre akarják tenni dolgaikat, és kijavítják a hibáikat!
Olyanokat ne válts le, akik igyekeznek tisztességesen végezni a dolgukat! Nekik sem könnyű!
Nem könnyű a keveset úgy osztani, hogy mindenki elégedett legyen!
Ki legyen a Kincstáros? Nos, tudtok-e táncolni?
Ki az, aki tud dalolni?
Tudod, sosem az a baj, hogy valaki jól meg van fizetve vagy valakinek jól megy! A gond az, hogy a többieknek nem megy, és vannak, akiknek szinte semmi sem jut!

... Ti következtek! ...

*** Asztropitekusz írott rádió: Ha hangosan olvassa, akkor hallgatja is! ***
*** KOOPLERÁY(BR) (bordély törés) A 4Dimenziós Anyós nem bánja, ha a nevét nem emlegetjük a borítékolásnál. A recept készült a Zsimm segítségével, a félig visszafagyasztott félhulla álmából felhozva, akit a pénzügyi zárás közeledtével valamilyen különös oknál fogva ismét kirúgtak, mikor nem értett egyet a tisztességtelen bérkülönbségekkel, és egyébként sem értett egyet már rég óta, a rendőrség mások kárára történő elhizlalásával, és az Ország szögesdrótosításával. A Tanító kérhet pénzt a tanításért, a Vezető kedvére használhatja a receptet, mondhatja, hogy ez az övé, de nem mondhatja, hogy ez csakis az övé, és csakis az övé, és senki másé! Maga a recept ingyen van! Nem azért, van így, vagy úgy, mert Mi vagyunk azok, akik látták azokat, akik hallották, hogy mások láttak süketelni egy Nagy Nagy Prófétát, hanem azért, mert a számtan és a megfigyelés ezt mutatja! A recept ingyen van! ***

Javítás
Márpedig, ha valaki köröket rajzol, azok hibásak lehetnek! Nos, ahhoz, hogy ki tudd javítani az alapvető hibákat, és tisztességesen akarod üzemeltetni Vezetőként a céged, vagy Hercegnőként a cégeket, meg kell értened az optimális cégmodellt, hogy meglásd az eltéréseket.
Csillag Cégmodell
Nézz rá a megfelelő csillagokra, és láthatod, a Vezetőnek ott a helye a többi között, és nem elszállva valahol a kábszeres mennyekben! Ha a Cég hízik, növekszik, a vezető nem lehet olyan kapzsi, hogy mindenkit alkotónak állít, hogy többet keressenek neki, mert akkor elbírhatatlan lesz a teher a többieknek, és minél mélyebbre ásnak a föld alá, hogy felhozzák a kincset, annál távolabb kerülnek a vezetéstől, és mikor leszakadnak, majd mindent csinálnak, amit nem kell, és semmit nem csinálnak, amit kell. Tehát tartsd meg a 7T7 arányokat, és tudd, ha 30-50 fölé hízik a létszám, akkor már szükséges lesz még egy vezető, de 100 felett mindenképpen! Az emberi korlátokat figyelembe véve, egy vezető, átlag 10-30 munkatárs az optimális arány. És első lépcsős teljes 7T7 cégeknél az összes bevételből pedig nagyjából a 2/3 elmegy a működés, fejlődés és adók fedezésére, és sokszor csak kevesebb, mint 1/3 osztható ki. Másod lépcsőben viszont egy pénzügyi cégnél a kifizethető bér / össz. bevétel arány, akár 1/(720-tól akár 5040-ig vagy tovább) lehet, mert akik a pénz szétosztására specializálódtak, azoknak bankók tonnáit is pontosan kell bevételezni, és osztani másoknak, mire néhány bankót magukénak mondhatnak. És a leírtakból tudhatod, ha a vezető több mint kétszer annyit keres, mint a többi, akkor elkezdődik a fintorgás, és az, amikor a menedzsment vezérigazgatói arra játszanak, hogy több mint ötvenszer annyit keressenek, mint a távol termelő gyarmati rabszolgák, akiket szinte alig kell fizetni, így nem kell osztaniuk, hanem elhetyeghetnek a kincstárosokkal, és elég csak távolról elégedetlenségüket elugatni, azon a rohadt katonai mobiltelefonon, az már közönséges rablás, és az utolsó pillanat, ami után már az alkotók leszakadnak a cégről, és a cégből csak egy halott pilótajáték marad! Nehéz, költséges művelet az újraélesztés! Nézd meg a lázadókat, tüntetőket! Azok mind leszakadtak egy ostoba vezetésről, akik annyira fennhordták az orrukat, hogy észre sem vették, hogy gyémántokon taposnak. Nos, ha vezető vagy, és azt látod, hogy nem vagy a kör közepén, mert azt hitted, neked csak úgy járnak a milliók, akkor keresd meg köreid, magad is megfogod a felmosót, mutatod, mit hogy kell csinálni, és örülj, hogy még kapsz egy minimálbért, és ennél többet, szépen lassan csak akkor kaphatsz, ha a környezetvédelmi normák megtartásával, lehetőleg a KÓDEX-et is tartva, illedelmesen, végre feltornázod azokat a föld alól, akiket még lehet!

Jaj, dehogy az Isten! Az csak egy Cégvezető meg egy matematikai ábra! Független attól, hogy mit hiszel, vagy mit nem, hogy hívő vagy-e, vagy hitetlen, ha zacskós levest főzöl, akkor zacskós levest ehetsz, de ha kocka levest főzöl, akkor főzött kocka levesed lesz! Ha nem főzöl semmit, akkor éhes maradsz! Hiába kívánod! Sokan csak kérnek, kívánnak, és csodálkoznak, hogy ennyi nem elég! Hogy kell kívánni?

Érted már, a Zsimm csillagfénye hogy működik? És a 7T7 rendszerrel hogy tehetsz meg bármit?
Nos, tedd fel a kérdést, magadnak, mit kívánsz?
Most kérdezd meg, mit tudok tenni azért, hogy ez a kívánság teljesüljön?
Aztán, miközben felállítod a terved, kérdezd ezeket is:
Mennyire nagy munka, mibe kerül?
Megvalósítható?
Megéri?
Alkudj, ha kell! Kevesebbel is megelégszel?
És ha minden válasz igen, akkor tedd meg, és ha sikerül, és Te is Zsimm szeretnél lenni, segíts mások kívánságát is teljesíteni!
Javítsd ki a hibás köröket, és ne szolgáld a gonoszt, mert az felmérgesíti a bányarémeket!
Maradj tiszta, és a tisztességes kívánságokat részesítsd előnyben! A rossz kívánságok megvalósításáért ne tégy semmit! Aki rosszat akar, az lehet, hogy kérdezheti orvosát, gyógyszerészét, de lehet, hogy más a baja, Te viszont nem csinálsz mást, csak teszed a dolgod, vagy csöndben továbbmész! Magad döntöd el, kinek segítesz! A Hercegek és Hercegnők örülnek, ha van egy Zsimm az udvarukban!
A recept ingyen van!
Sok sikert!

... Ti következtek! ...

Utóirat: Na hadd látom, mit loptál Gázsi! Lapátot loptál?! Ó Te szerencsétlen! Most aztán dalgozhatunk!

Fentről lefelé
Persze, ha a Király szemszögéből nézzük, Akkor a Király mondhatja azt a Hercegeknek: az egy tál leves két fogás, két fogás egy tál leves elve alapján, -hogy nekem sincs kedvem addig lakomázni, amíg nektek nem jut, ezért mindent megteszek, hogy nektek is jusson legalább egy tál leves. És a hercegnek csak akkor jut egy tál leves, ha a Vezetőnek is van elég kenyere, és ez csak akkor lehet, ha a dolgozók sem éheznek.

Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel! - Mondja a Pap. De honnan szedjünk ennyi kenyeret? Mert ha még a szárazakat hajigáljuk, akkor sincs elég! Nos, kell sütni annyi kenyeret, amennyi hiányzik, amennyire szükség van, de nem többet, mert a felesleggel csak dobálózni fognak. Ha zacskós-levest is akarunk, akkor azt is meg kell főzni, és ha fedelet is akarunk a fejünk fölé, akkor a házakat meg kell építeni!

Tehát: független attól, hogy munka közben a Király béréhez viszonyítunk, fentről lefelé, vagy a földműves béréhez lentről felfelé, matematikailag ugyanaz az eredmény jön ki. Tehát alulról felfelé, és felülről lefelé is rendezhetőek a bérek.

Nos, láthatod, a recept nem fogad el tisztességesnek olyan eljárásokat, mint a másik hasonló cég megkárosítása mindaddig, amíg selejt áron megvehetjük azt, hogy aztán abbahagyva a megkárosítást, lefölözhessük a másik hasznát is, vagy elpusztítani a vetélytársat, hogy megszerezzük a piacát. Szintén tisztességtelen a termék minőségét, élettartamát azért rongálni, hogy többet vegyenek belőle, mert nem akarunk messzebb menni, hogy új piacot keressünk, vagy nem vagyunk hajlandóak változtatni, hogy ismét eladható, használható legyen a munkánk eredménye. A lehetséges hibák és sarlatán eljárások száma nagyjából végtelen. Nem sorolhatjuk fel mindet. A tisztességtelen eljárások terméke a használhatatlan szemét, rosszabb esetben hulla hegyek és fegyverek. Elborított mások szemete? Tudni akarod miért? A sötétség tükrében megtalálhatod hibáid, és a hibákat ki kell javítani, de ne akarj messze menni! A hibák javítását ott kell kezdened, ahol vagy! Mik a pusztítás okai? A sötétség körei.

  Ugrás a lap tetejére