|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  

Király, Királynő, kicsi és Nagy Kerestetik

Ki tudja, mikorra tudjuk felépíteni saját Köztársaságunkat? Mennyire lesz élhető a Köztársaságunk? Ez főként a tervektől függ. Bármit csinálunk, az nem lehet jobb annál, mint ami a terven szerepel. És a tervek, receptek közül nem mind valósul meg. Ami tervek és receptek itt le vannak írva, jelenleg csupán a kezdetek. Az átfogó kép már meg van, de kevés a kidolgozott részlet. Mit várunk a Királytól? A Királytól azt várjuk, hogy ami meg van írva, azt értse meg, ha talál egy pontosabb, előnyösebb tervet, mint ami itt van leírva, használhatja, de ha ilyen nincs, legalább azt tudja, ami itt van. Még így is sok félreértés lehet. Nos, lehetne sorolni, mit várunk a Királytól, és a Királynőtől, íme, néhány fontosabb elvárás:

Asztropitekusz Királya és Királynője képes elolvasni és megérteni az Asztropitekusz könyvben leírtakat.

A Király és Királynő világi személy, aki a civileket vezeti. Lehet vallása, de nem lehet aktív dolgozója, szolgáltatója, papja egyetlen egyháznak sem. Kedvelhet bizonyos pártokat, vagy részt vehet pártprogramokon, de nem lehet aktív dolgozója, belső tagja egyetlen pártnak sem. Igyekszik pártatlannak maradni. Nem lehet aktív dolgozója fegyveres szervezetnek. Tudja mi a különbség barbár vezér és civilizált ember közt. Vezethet kisebb céget kedvellésből, vagy dolgozhat másodállásban, de csak akkor, ha ez nem zavarja feladata elvégzésében.

Legyen egészséges, ne legyen orvos vagy drogfüggő. (alkohol és dohány mértékkel nem számít, de ha valaki többször hulla részeg, az már igen) Tudjon létezni orvos nélkül is, és ha van orvos, akkor sem futkározik hozzá minden szúnyogcsípéssel. Ha egészségi állapota odáig romlott, hogy rendszeres orvosi felügyeletre van szüksége, inkább átadja a trónt másnak.

Tud bánni az emberekkel, el tudja viselni a konfliktusokat és tudja kezelni azokat.

Ismeri a törvényt, a kegyelmet, a kódexet és a pénzügyi elosztás rendszerét, tudja mi a feladata.

Az alaptörvény szellemében igyekszik más Királyokkal és Királynőkkel együttműködni.

Legalább egy középszintű, vagy annál magasabb, az adott országban elismert, iskolai végzettsége legyen.

Ez nem szépségverseny, nem árt, ha valaki szép, de a megjelenésnél csak annyi az elvárás, hogy a nép előtt elfogadható legyen. És aki trónon van, tart magánál tartalékban egy koldus gúnyát is, zsebében néhány száraz pogácsával, mert ki tudja, ebben a kegyetlen világban mikor akarják barbárok erővel elűzni vagy gúnyolódók gúnyaikkal meglopni, és abba a helyzetbe juttatni, hogy mindentől megfosztassék.

Amíg fel nem épül a Kis és Nagy Királyok, Királynők Köztársasága, tanul és gyakorol, hogy mikor eljön az ideje, megkaphassa a trónt, de ha ez másnak jut, igyekszik hercegként, vagy hercegnőként segíteni a Királyokat és Királynőket.

  Ugrás a lap tetejére