|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  


Felhőváros
A küldetés

És most átlépünk a Te világodba és kihirdetjük a Köztársaságot…

Első lépés a leszerelés.

A jóslatok szerint évtizedekig is eltarthat, mire elérjük az alapszintet, és ki tudja, meddig tudjuk tartani… nos, első sorban rajtunk múlik…
És most feloldozunk téged, az összes fegyveres katonai és bármilyen eskü alól, ami háborús, vagy más mérhetetlen pusztításhoz vezető célokat szolgál. Nem vagy köteles engedelmeskedni az őrületnek!
Nem a hatalmat akarjuk elvenni a hatalmon lévőktől, és nem akarunk senkit leváltani, de törvénytelenek nem maradhatnak hatalmon, hacsak törvényessé nem vállnak, és ki nem javítják hibáikat. Az alaptörvényt szeretnénk bevezetni. Törvényteleneknek csupán azokat nevezzük, akik veszélyeztetik, vagy sértik az alaptörvényt.

Az Ország ezennel leteszi a fegyvert.
Az Ország ezennel folytatja a leszerelési gyakorlatot.
Az Ország ezennel vállalja, hogy fegyvertelen ország lesz.

A fegyvertelenség rendőrökre és katonákra is vonatkozik. A vadász megszokja, hogy a két kézzel felhúzható húr erejénél nagyobb erejű fegyvert nem használ, a város környékén nem lövöldözik, és még véletlenül sem lő emberre.

Leszerelési gyakorlat: Határidő: május1.
Hogy melyik, azt Ti döntitek el, de ne keljen túl sokat számolni az éveket!
Nem akarunk elhamarkodott lépéseket tenni! Ebben a körben megismételjük az első kört, és teszteljük, teljesül-e a feltétel. Első körben megelégszünk annyival, hogy akik felvonulnak, és közvetlen kísérőik fegyvertelenek legyenek. A felvonuláson az egyenruhásnak sincs fegyvere! Meg tudunk-e tartani egy fegyvermentes területet?
Vállalja-e a tűzoltó parancsnok, hogy csapata, ha szükséges és nincs ott más akár a tetőn is kilocsolja a mesterlövész kezéből az illegális fegyvert. Alapjában véve ez nem a tűzoltóság feladata lenne
Nem ezért, de ugye, kell tűzcsap a magasabb tetőkre, magasabb és mélyebb emeletekre!
Ha sikerül néhány vödörnyi vízzel elintézni, a konfliktust ott, ahol a fegyvereket már csőre töltötték, még mindig jobb, mintha elkezdődne a ropogás önmegsemmisítő mechanizmusa, ami ártatlanokra is kihat. Lehetnek más megoldások is, nem kell mindennel a tűzoltót terhelni. A lényeg, hogy fegyvertelenek legyünk, ne csak mi, a hibbantak is! Kerüld a testi brutalitásokkal járó megoldásokat, ez nem bokszmeccs!

A végrehajtott leszerelési gyakorlat eredménye: egy fegyvermentes terület, ahol a vadász kézzel felhúzható fegyverénél nagyobb erejű fegyver nincs gyártásban, forgalomban és használatban, és a védő ezt a rendet meg tudja tartani.

Semmiféle emelés nem jár annak, aki nem támogatja a leszerelési gyakorlatot!

A rács mögött:
…Mondtam, hogy ezt az ajtót fegyverrel nem lehet kinyitni, azt pedig meg sem találod! Tanulmányoztad-e hogy lehet fegyvertelenként leszerelni fegyvereseket? Nem mindig sikerül! De mindig annak van több stiklije, aki fegyverrel fenyeget fegyvertelent, és egy védő idáig sosem süllyedhet! Te pedig az egyenruhádban nap-mint nap ezt csináltad. A stikli az stikli, függetlenül attól, mi a barbár törvény! Ritka madárka az, aki túldalol a monstrum tabulátoron, hogy kinyissa a ketrecedet! Ennél több stiklije már csak az olyanoknak van, …akik, …például…, plasztikai műtéttel rongálnak női melleket. A legcsúnyább élő múmiákat előállító fiatalító szereket áruló kontár génsebészeket inkább meg sem említem. Orvos nem arra való, hogy szépítkezzünk vele! A stikli, az stikli! Ha már kozmetikázol a kamera miatt, legalább levehető legyen a maszkod, ha vége a felvételnek, úgy kényelmesebb szundikálni. Ahhoz, hogy meg tudjál gyógyulni, először az szükséges, hogy megbetegedjél. De az egészséges élethez, mindez szükségtelen. Ha nem muszáj, ne járjál orvoshoz vagy gyógyítóhoz, oda csak betegek járnak, még elkapsz valamit! Sétál a levegőn, mérgét kidobja!

Szóval melyik május1.?
Ne keljen sokat számolni, a rend kezdetéig, és sokáig védhető legyen!
Ne kelljen megmagyarázni, miért!
A Te területeden már ma elkezdheted, és holnap folytathatod!

Ahol a védő rendjét nem érik el, ott nem beszélhetünk közbiztonságról, vagy kultúráról. A szellemi szint pedig minimálisra csökken, vagy minimális szinten marad.
Két esély van, vagy eléred az alapszintet, vagy lepusztulsz.
Fegyvert leteszi!
Kis seb lassan, nagy seb még lassabban, mély seb nem biztos, hogy begyógyul! Orvos ezen nem segít!

A szeri rendszert egyetlen hadvezér hatalma sem tudja megdönteni.
A számtan nem bonyolult, de nagyon kellemetlen lehet, ha a rothadó hullákat kell számolni.
Ennél sokkal nehezebb azokat megszámolni, akik akaratuk ellenére párologtak el.
Nem kérünk a védelemnek álcázott fegyveres fenyegetésből!
Az igazi védő mindig fegyvertelen!

Nézd meg, a filmeken, vagy a barbár életben, mikor 40 törvényesített, állig felfegyverzett rendőr kerít be egy kiskaliberű fegyveres bűnözőt, hogy túlerővel megadásra kényszerítsék azt. Nézd meg az atombomba ledobásának filozófiáját. Nagyobb erőt vetünk be, hogy az ellenség harci kedvét elvegyük, és nagyobb erővel állítjuk meg a háborút. Ahol gyártják a fegyvereket, ott azokat előbb-utóbb használni is akarják. Az uszítók, háborús uszítók és háborúk irányítói maguk ugyan általában fegyvertelenek, de ezek a legkártékonyabbak és legsötétebbek. Ez a sötét oldal

A technikai fejlettség következtében a fegyveres hadsereg, fegyveres rendőri erők nagyobb fenyegetés az épeszű ember számára, mint a meteorok, üstökösök, szökőárak, vagy más természeti katasztrófák. Ha valóban békét akarsz, mindent megteszel, hogy leszereld a fegyver gyártókat és fegyvereseket így nekik is lesz némi esélyük tisztességesen élni és dolgozni.

A védő nem fegyveres rendőr. A védő nem követi azt a sötét filozófiát, hogy erőszakot még nagyobb erőszakkal próbáljon megállítani, ez hamar mérhetetlen pusztításhoz vezet. Ha van elég védő, lehet olyan, hogy többen vannak kevés fegyveres ellen, de a védő fegyvertelenül áll az erőszak elé. Nem azért, hogy mártír legyen belőle, miközben szitává lövik, hanem azért, hogy megtalálja azt a sokszor alig hajszálnyi esélyt, hogy a fegyveres erőket hogyan foszthatja meg fegyverétől. Így a veszélyes, vagy különösen veszélyes bűnözőktől elvegye a pusztítás lehetőségét, és a fegyveres területeket biztonságos fegyvermentes területté alakítsa. A fegyvermentessé tett területeken maradt védők további segítséget nyújtanak a katasztrófa védelemben, és egyéb pusztítással járó fenyegetések ellen. A védő keresi a hajszálnyi esélyt, és gyakorol, hogy ne legyen belőle mártír, és a védő célja sosem a megfélemlítés, vagy az erővel való támadás, vagy az erőfitogtatás. A védő mindezt azokért teszi, akik az élhetetlen sivatagot oázissá, élhető területté képesek változtatni.

A legtöbb fegyveresnek elég annyi, hogy felszólítják a fegyver letételére. Csak a teljesen eszementek igyekeznek harcba bocsátkozni. Ők még mindig nem fogták föl, hogy az embert nem az ereje, hanem az esze teszi nagyobbá az állatnál.

Ha megengedjük, hogy fennmaradjanak a fegyveres gépek, a fegyveres félgép emberek, a fegyveres emberek, akkor mi vesztünk el, civilek. Ha a civil elveszik, a többi is elveszik. A vadász a legtöbb, amit megengedhetünk, és azt is csak azért, mert nem bántotta Hófehérkét! És bízunk benne, hogy Szolárbarnácskát sem fogja bántani. A vadász nem lő emberre sem szándékosan, sem véletlenül! Nekünk civileknek nincs szükségünk védelemnek nevezett fegyveres fenyegetésre! A katonák mennyországa hullákkal van tele! A fegyveres katonaság legtöbbször a kényszerből odahurcoltakon kívül, nem más, mint eszeveszett vezérek által pénzelt eszeveszett bérgyilkosok szervezettséget színlelő bandája, akik sóvárogva várják, hogy ölhessenek, és öldökölhessenek. Mert milyen fantasztikus élmény a lőpor szaga. És ha mindehhez még repülőgép is jár… És ugye így mi vagyunk a nagyok!

A fegyveres rendőrből is lehet védő, amennyiben hajlandó letenni a fegyvert.
Tényleg ennyire nehéz? Tehát például: Ha Te vagy az, aki a diákok ballagásánál a városban rendőrként biztosítja a szabad utat a diákoknak, akkor hagyd bent a rendőrőrsön a fegyvered, és társaidat is vedd rá hogy a közvetlen kísérők fegyvertelenül járőrözzenek. Ne legyen a fegyver odanőve az oldaladra! Szokd meg, hogy néha le kell tenni!

Támadás esetén a védő alapfilozófiája egyszerű: támadnak, lőnek rád? Védekezz pajzzsal, vagy keress fedezéket! Jelöld meg a támadót, és biztos távolból kövesd, közben figyeld az első adandó alkalmat, amikor elveheted tőle a fegyverét, fogd el, ha kell, kötözd meg, zárd be, hatástalanítsd a fegyverét, és add át meghallgatásra a támadót a király megfelelő vezetőinek, akik ez ügyben dönthetnek.

Védelmi gyakorlatok

A védők folyamatosan gyakorolják a védelmi gyakorlatokat. A védő az életben, és a filmeken is, amikor csak lehet, tanulmányozza, hogyan lehet leszerelni fegyvertelenként fegyvereseket. Sokszor elég csak egy, vagy több felszólítás, mert a fegyveres is érzi valahol, nem járható út, amit próbál, de van amikor ennél többre van szükség….

Védelmi gyakorlat 1.
Négy védő járőrözik a városban. (A négy közül egy hálóvetős) Egy védő játssza, (nem éles fegyverrel)a fegyveres behatolót. (kis kaliber) A négy járőr közül az egyik észreveszi, hogy a fegyveres rájuk fogja a fegyvert. Fedezékbe ugranak, közben az egyik festékpisztolyból, nem vérszínű jelölőfestéket lő a fegyveresre. Egy másik bekapcsolja a segítségkérő jelzést. A jelölő festék fizikai sérülést nem okoz, csak megfesti a ruhát, hogy a fegyveres, ha menekülőre fogja, akkor is könnyen felismerhető legyen.
Az egyik járőr felszóltja a behatolót, a fegyver eldobására. A másik három fedezék és pajzsok mögött bujkálva, bekerítik a fegyverest. Kedvező pozíciót találva, egyikük, vagy többen ráugranak, és elszedik a fegyvert. Ha túl veszélyes a fegyveres, csak a festék jelölésre törekszenek, és bevárják a segítséget. Biztos távból követik a fegyverest, ha menekülne. Használhatnak nyomjelzőt, nyomkövetőt. A hálóvető nehezebb helyzetekben megengedett, de a leszerelt fegyvertelen bántalmazása megengedhetetlen! Ne kövesd el azt a hibát, hogy bántalmazod a hibbantakat! Attól csak még hibbantabbak lesznek! A bántalmazó pedig veszélyesen hibbant! A stikli az stikli!
A fegyveres veszélyes, nem kívánatos személy, semmiféle jog és védelem nem illeti, de egy védő egy eldurvult konfliktusban is, mindig arra törekszik, hogy minél kevesebb legyen a sérülés és a haláleset. A lefegyverzett, megkötözött fegyveres az adott helyzetben már nem minősül veszélyesen hibbantnak, csak hibbantnak! Egy eldurvult konfliktusban a fegyveres a legutolsó, akit védeni kell. A fegyvernek, akármennyibe került az előállítása, csak negatív értéke lehet. Ne sajnáld szétszerelni. Fegyveresnek nincs semmi joga egy valamire való kultúrában. Az elszedet fegyver hatástalanítandó, megsemmisítendő! Hulladék újrahasznosítóban a helye. Az őrült ragaszkodik a fegyveréhez és életveszélyes, lehet, hogy valahol belül azt hiszi, Te is csak egy rajzolt vagy szerkesztett játékfigura vagy. Ha nem szereled le, véged! Még rosszabb az az őrült, aki megszentelt, vagy isteni feladatának képzeli, hogy mindent elpusztítson. Sok fegyveres bűnöző törvényesíti magát. De a bűnöző attól még bűnöző, és egyszer még szörnyű leckében lehet része.

Védelmi gyakorlat 2.
A négy védő észreveszi, hogy Állig felfegyverzett banda páncélos járművel közeledik feléjük.
A védők annyi festéket és nyomjelzőt lőnek a járműre, amennyit csak tudnak.
Leadják a segélykérést.
A segítők a jármű mozgását felfújható, autóból is kivethető úttorlaszokkal akadályozzák.
A tűzoltóság beszáll a védelmi gyakorlatba. Egy kisebb, de gyorsabb autóval, levegőre percek alatt keményedő adalékot tartalmazó oltóhabot fújnak a torlaszokkal bekerített autóra, elsősorban a szélvédőre., majd a többi ablakra. Kerékbilincset raknak a megállított autóra, vagy leeresztik a gumikat. Ha lánctalpas, akkor köveket és vasakat raknak a lánctalpba. Oldalt hátul betörik az ablakot, és felszólítják a fegyvereseket, hogy dobálják ki az összes fegyvert egyenként.
Felszólítás: Húzódjanak jobbra, most betörjük a bal hátsó ablakot! (irány a helyzettől függ, most nem ez a lényeg, ha nincs ablak, akkor van ajtó)
A betört ablakon egyenként kimászatják, és megmotozzák az elkövetőket. Könnygáz csak fegyveresek ellen vethető be, ha nem muszáj, nem használjuk. Elektromos fegyvert a védő sosem, még kábítás céljából sem használ.

Védelmi gyakorlat 3.
A védő atomfegyvert talál a városban. A gyakorlat során az élőket kirakatbabák helyettesítik, a bomba nem tartalmaz robbanóanyagot.
Atomfegyver hatástalanítása.
1. Lakosság azonnali kitelepítése
2. Ha megoldható a szállítás, a fegyvert át kell vinni a legközelebbi lakatlan sivatagba
3. A tűzszerésznek megszerezni az összes elérhető műszaki dokumentációt.
4. Sose sürgesd a tűzszerészt, ha nem muszáj! Ha muszáj, akkor igyekezz megoldani, hogy ne legyen muszáj!
5. Szétszerelés a megszerzett dokumentációk alapján.

Mechanikus hatástalanítás dokumentáció hiányában, végső eset példa: Mikor előkészülsz, általában van elég idő, de mikor hatástalanítod, gyors lépésekre és gépekre lehet szükséged! Legyenek alaposan tervezett lépéseid, még ha egy ismeretlen szerkezet előtt állsz, akkor is. Ha van idő és nincs átvilágító, a gamma sugár számlálóval bemérheted, hol van a töltet a fegyverben. Ha van átvilágító, megkeresed a robbanó magot és kiütöd a gyors-lyukasztó préssel. Ha a lyukasztás közben a bomba élesedne, még akkor is van némi idő, mire felrobban. A lyukasztóprés gyorsabb legyen, mint a bomba. A kombinált lézer és víz vagy gőzsugárvágóval a bomba másodperc tört része alatti centiméterekre darabolását nem ajánljuk, mert utána nagyon nehéz ledokumentálni az elektronika működését, és balesetveszélyes. Ha nincs benne mag, csak robbanóanyag, megfelelően gyors géppel vasat préseljél, vagy üssél bele, vagy olvadt cinket, lőjél bele a robbanótöltetek útjába, hogy azok ne tudjanak elég közel kerülni egymáshoz, és ne tudjanak egyesülni. A vas és a cink itt olyan, mintha hamut szórnál az égni vágyó parazsakra (réz is megfelel). Ha másodperc tört része alatt laposra préselsz egy kisebb bombát, vagy a bomba közepét, általában nem robban fel, de lehetnek töltetek, amik már közelítésre is gerjednek, még mielőtt összeérnének. A nagy erejű présgép, lézervágó vagy lyukasztónál sokkal jobb, ha szét lehet szerelni a szerkezetet. A jó műszerész nagyon értékes lehet! Általános mindent megold recept nincs. Reméljük, lesz kevésbé kőkori technikátok is. A hatástalanítás közben élesedett bomba, ha nem is robban fel, mert Te gyorsabb voltál, még a nem begerjedt töltet is adhat le gammából akkorát, ami jóval túl van a haláloson! Ha sikerül is a művelet, azonnal hagyd el a terepet! Az elektronikus fegyverek legalább olyan veszélyesek lehetnek, mint egy atombomba

A köztársaságban lehetnek atomerejű robbanóanyagok, amik élettelen világokban használhatóak például bányászatnál, vagy a Neptunuszon túl jelzőrakétaként. De: Atom erejű robbanóanyagok használata élettel benépesedett világokban egyértelműen tilos!

Nemzetközi egyezmény:
Atom nagyságot elérő erejű robbanóanyag legfeljebb darabokban tárolható, úgy, hogy annak összeszereléséhez legalább egy napi emberi kézi munkára legyen szükség! Zárd ki az embertelen gépi tényezőt, ha élni akarsz! Ha nem akarsz élni, akkor is! Azonnal! Nem a számítógépeket kell tönkretenni, hanem megakadályozni azt, hogy bármilyen automata fegyvert indíthasson! A mata katonát most meg sem említjük. Egy gép számolhat és számíthat majdnem tökéletesen és kristálytiszta programozott logikával, nagyon gyorsan, de sose lesz maga a gép az ész. Az egy programozott automata! A gép az gép, és ráadásul manipulálható! Nem mintha az emberi test sokkal jobb lenne, a manipulálhatóság szempontjából nézve, de ez a világ úgy szebb, ha az emberé, és nem a gépeké. Sokkal szebb!
Példa: Mit gondolsz? Ezen a hibáktól hemzsegő, internetnek nevezett hálózaton hányszor megy át az indító vezérjel egy keleti bombához, csak azért, mert nyugaton egy lökött gyerek élethű háborús játékkal játszik a gépén. Elárulom, nem egyszer! Még a célpont is egyértelmű, mert valaki ottfelejtette a tesztelés során használt koordinátákat. A hibalehetőség fordított irányba is működik. Persze véletlenek nincsenek. A szándékosságot keresd azok között, akik nem akarják letenni a fegyvert. Akikben ott a beültetett őrület, ami arra hergeli őket, hogy mások pusztításával, teremtsenek maguknak biztonságot. Mert az ellenséget ugye lőni kell. És a biztonság az, amikor már senki se mozog ugye? Lehet játszani a számítógépen, de ha a játék már annyira élethű, hogy a következő lépésben kiterjed a külvilágra, az már nem lesz olyan szórakoztató. A megoldás nem az újabb gátak kialakítása a hálózaton, hanem a fegyverek és veszélyesen hibbantak leszerelése.
Az egyezmény csupán biztonsági intézkedés, a leszerelési gyakorlat ez után jöhet.

Törvény: Atom erejű robbantás lakott bolygón tilos. Békés célokat szolgáló, de robbanás veszélyét magában rejtő atomfizikai kísérletek legfeljebb lakatlan sivatagban, a nemzetközi nyilvánosságot nem kizárva végezhetőek. Optimális helye ezeknek a kísérleteknek a naprendszeren kívül van, semmiképp sem garázsokban összetákolt edényekben, vagy városok alatt húzódó alagutakban. Az olyan nem robbanásveszélyes kísérletekre, mint a kiégett atomhulladék feldolgozása, atomgolyó készítés, nem vonatkozik ilyen szigorú szabályozás, de a sugárveszélyre figyelni kell.

A Köztársaság szempontjából: A Köztársaságban működhetnek legálisan, a megfelelő biztonsági korlátokat nem átlépő, atomerőt vagy meghajtást használó munkagépek, de ezek munkagépek, nem háborús célokat szolgálnak, viszont bármilyen gépi technológiának háborús célokra történő felhasználása, háború okozása a Köztársaság bukását, a védő rendjének elvesztését, és mérhetetlen pusztítást jelent az adott területen. Az ilyen tevékenységek megsértik az alaptörvényt. Ha mérgesek vagytok egymásra kiüthetitek egymást az arénában, (nem túl jó módszer) de a gépek bevonása ebbe a játékba, már más, nem legális kategória.

Nézzünk meg egy bokszmeccset: A boksz a szellemi leépülés egyik formája, amikor az emberek páros vagy csoportos foglalkozás keretében kidőlésig püfölik, ütik egymást. A bokszolás nem túl szórakoztató, de nagy közönséget vonzó, arénában engedélyezett sport. Az itt küzdő bokszoló szolgáltatása: na látod, megmutatom mibe keveredtél, és mitől vagy olyan hülye, mert ebben csak elhülyülni lehet, de örüljél, mert most nem téged vernek, és nézd csak a meccset, mert ha nem kevertek volna bele Téged is valamikor, nem nagyon érdekelne, és most mást néznél.
Mire kell neked a boksz? Ha nekiállsz verekedni azokkal, akik szavakkal cikiznek, az súlyos magatartási zavar! Néhány elhangzó szóból, vagy vitából, ami neked nem tetszett, testi brutalitással járó konfliktust csináltál! Ha azért kell a verekedés, hogy vissza tudj ütni, ha vernek, akkor épp az elhülyülés egyik útját választod, és legfeljebb az arénában a helyed. Ha azért kell a boksz, hogy egy nagyobb konfliktust megállítsál, az elfogadható pl.: egy fegyverekkel teletűzdelt világban, ha kipofozol egy támadó fegyverest, és elszeded, és hatástalanítod a fegyverét, az rendben van, mert egy fegyveres konfliktust redukáltál testi brutalitással járó konfliktusig. És az utóbbi jóval kevésbé kártékony, mint az előző. De ha elszedted tőle fegyvert, és megkötözted, az már nem elfogadható, hogy tovább verekedjél, mert pl. nem tudod leállítani magad.
Jogilag: Védőként a verekedést, testi sértést csak akkor használhatod, ha azzal egy annál súlyosabb helyzetet pl.: fegyveres konfliktust hárítasz el, oldasz, vagy oldanál meg, és nem találsz más megoldást. (Az egy másik kérdés, hogy ez sikerül-e vagy sem) Ha lehet, használj inkább hálóvetőt.

Ha egy tanár dühösen ordít, az nem túl szép dolog, de ha azért ordít, mert valaki fegyvert vitt be az iskolába, vagy valamilyen nagyobb pusztítást akadályoz meg, az teljesen elfogadható.

Ha kutyával járőröznél, jobb, ha néha megszagolod! Ha enyhén büdös a kutyád, de a szaga olyasmi, mint tegnap, vagy a múlt héten, az rendben van. Ha nagyon büdös, csutakold le! Ha semmi szaga sincs, akkor lehet, hogy csak álmodsz, vagy megint átvert a digitális világ!

Azok a szellemi fogyatékosok, akik esküsznek arra a tévhitre, hogy a fegyvertől erősebbek lesznek, vagy államuk erősebb lesz, egyértelműen eltiltandók mindenféle, felfújható gumimatracnál keményebb mechanikus szerkezettől. A kávé és üdítő automatát is csak felügyelet mellett használhatják! A többiek védelme érdekében rács mögé dughatóak. A további vizsgálatok majd eldöntik, alkalmas-e munkára, és milyen munkára alkalmas a rács mögé dugott. Az elkerítettek bántalmazása nem megengedett. A törlesztés lehetőségét senkitől nem vonjuk meg. Ekkora gubancban bárki hibázhat.

Az atomerőmű nem minősül fegyvernek, de lehetővé kell tenni, hogy nemzetközi atomenergia bizottságok bármikor látogathassák azt. Rendszerváltásoknál, zavargásoknál, mindig ott a gyanú, hogy valaki fegyvert akar kovácsolni, és bombával akarja megvédeni az igazát. Az atomenergia bizottság egyik feladata, hogy észrevegye, ha ilyenről van szó, és riadót fújjon. Egy valamire való atomerőművet, mint bármely más említésre méltó céget, civilek, turisták, vagy iskolások is, stb. látogathatják.
Pénzügyileg: Egy atomerőmű üzemeltetése mindig azok feladata, akik ott vannak az adott területen. A külföldi lobbizó, mindig veszít a pénzügyi manipulációin, ha ezt másképp akarja. Ez nem jelenti azt, hogy külföldi nem dolgozhat a cégnél, de nem feltétlenül kívánatos, hogy valaki hét-határon túlról nyúlja le a hasznot. A víz- és szennyvízhálózat is, megyénként vagy városonként, a helyi király fennhatósága alatt kell, hogy álljon, akinek el kell jutnia odáig, hogy nem fizetős, de fölöslegesen nem folyató csapokat is fenntart az utak mentén. Mert jut is, marad is! A csővezetékre viszont nem alkalmazható a jut is, marad is szabálya, mert annak nem szabad folyatnia.

A pénzügyi manipulációk elkerülhetetlen jelenségek azok körében, akik Királynak érzik magukat, de még számolni sem tudnak. Ó de soknak tűnik a kincs, mikor egyben van, és milyen kevés lesz belőle, ha szét kell osztani! Legalább tanulj meg számolni, ha kincstáros szeretnél lenni, és ne akarj vezető, vagy Király lenni, ha fogalmad sincs róla, hogy kell sorba rakni a törpéket. A Királyság nem családi örökletes betegség, és a Király nem attól Király, hogy az anyósok megválasztják egy szépségversenyen, pláne nem attól, hogy háborút kezd és folytat választott ellenfelekkel, vagy lázítja a népet, hanem attól, hogy el tudja végezni a legfelső vezetéssel járó feladatokat. Nem a pártokkal van a baj, hanem a téveszmékkel.

És most próbáljuk meg kártalanítani a légitársaságot, amit a külföldi lobbizó és egy ….sokat hibázó belföldi vezetés pénzügyi manipulációval tönkretett. Ó Te drága… ha a termelésben dolgozók fizetését fegyveres rendőrök között osztod ki, a cégeket meg egymás után fosztod ki, mit gondolsz, mi jut neked a végén? Biztos hogy, a megfelelő papírból olvasol? Veszed már észre, hogy nem stimmel a recept, amit követsz? Ó kegyelem! Nem a civilt kell leszerelni, hanem a katonait és a rendőrségit. Az adó és adomány rendszereket nem mindent visz, hanem jut is marad is alapon kell megszervezni, törekedve az egyszerűségre!
Ne téveszd össze az utasszállító és a fegyverszállító pilótáját!
Egy olyan képtelen ember, mint egy gépágyús sugárhajtású vadászgép pilótája majd kaphat némi alamizsnát, ha megtanul különbséget tenni pozitív és negatív értékek között, és hajlandó olyan tevékenységet végezni, ami építi, és nem pusztítja a várost.

Vágókorong, vágd le a fegyver tartó állványt, szedd ki a fegyvervezérlő elektronikát, fesd át sárga piros pepita-kockásra, aztán mehet. Ezek a sugárhajtású bigyók képtelenek libasorba menni, mert elfújják egymást, ha pedig meg kell állni a piros jelzésnél, akkor lepotyognak…Ne sajnáld a fegyvereket, csak negatív értékük lehet! Mentsd, ami menthető, a többit olvaszd be! A kultúrgép olyan lefűrészelt csövű tank, aminek a tornyára markoló kanalat, az elejére tolólapot szereltek, így a tankot a földtúrásra, árok és gödörásásra alkalmassá tették.
Most belemehetnénk abba, hogyan működik egy nem noe elvű robotagy, de nem sok értelme lenne, ha még számolni sem tudunk rendesen, és egyáltalán nem biztos, hogy az a jó világ! Azokat az ócska embert utánzó hadi robotokat még nyersanyagnak visszaalakítani is hatalmas munka. Fegyvertelen, kézi vezérelt rakodógép még lehet belőlük. Nem biztos, hogy ki férne egy sorban annak összesítése, hogy a mesterséges intelligencia hadmérnökei mennyi kárt okoztak az emberiségnek.
A sziget elsüllyedt! A sziget elsüllyedt, mert egy idő után technikai fejlettsége jóval meghaladta azt a szintet, amit az ott lévő morális szinten meg lehetett tartani. Az a morális szint messze magasabb és tisztább volt, mint ez itt, amiben Te élsz. A Te rendőrvilágod moráljához a kőbalta illik, a hibbantak kezében még az is veszélyes!

Mindazonáltal a leszerelési gyakorlatban nem a technikát akarjuk tönkretenni. A fegyveres gépekről leszereljük a fegyvert, és a műszakiak majd döntenek, hogy az adott gép hogyan alakítható át használható géppé. Egy tank megfelelő mozgatható alapja lehet egy 20-50kW átlagteljesítményű szélgenerátornak. Vagy lehet bányagép. A vadászgép néhány pótüléssel, pepita-kockásra festve, teher szállítására is alkalmas légi taxinak elfogadható. Amit nem lehet használni, azt beolvasztjuk. Talán lesz még ebből légitársaság. Tudod mit! Csak a gépágyút szedd ki! Az használhatatlan. A bombák helyére tervezzél ejtőernyős mentő és élelmiszer csomagokat, süllyedő hajóknál, behavazott falvaknál talán még hasznát vehetjük. Az önfelfújós gumicsónakot ne felejtsd ki a mentőcsomagból. Sokat kell még törleszteni ezeknek a méregdrága pilótáknak, hogy valódi becsületük legyen. Alakítsd át a tartóállványt, hogy még véletlenül se lehessen rátenni bombát Vajon megengedhetjük-e ezt a hasonlóságot, vagy túl sokan élnek majd vissza vele?

Előírás: Leszerelési gyakorlat II. kör megkezdése: A védő felkészült, hogy fegyver nélkül is meg tudja védeni magát, és ha kell, visel pajzsot. A tűzoltóság előkészíti a hordozható fegyverlerakó helyeket, konténereket. Minden tankokkal felszerelt laktanya köteles legalább egy tankot átalakítani kultúrgéppé, amivel civil célokat segítő építési, vagy földművelési munkákban részt vehetnek a katonák, megadva az esélyét annak, hogy a hadsereg ne csupán destruktív célokat szolgáljon. A bolygóközi kiskirály megmutatta flottáját, innentől kezdve nyilvánvaló, hogy a meteor elhárításra tervezett lézer balesetveszélyes, leszerelendő, a műszakiak felelőssége, hogy eldöntsék, mi az ami fegyvernek minősül, és mi az ami nem. Hozzá nem értő barbár ütődöttek nem lövöldözhetnek égen száguldó csillogó bigyókra, akármelyik köztársaságból is származnak azok. Ezt legfeljebb engedélyezett számítógépes játékokon lehet megtenni, de nem a fizikai valóságban élők világában. És ezt minden gyártásban lévő fegyvergyanús terméknél meg kell vizsgálni. Lézer nélkül működő bolygóközi takarítórendszer kiépítése támogatandó és ajánlott, a rendszer feladata, hogy lövöldözés nélkül megoldható legyen az eltévedt meteorok ütközés veszélyének elhárítása, új pályára állítása. Lézerrel lövöldözni legfeljebb élettelen kövekre lehet, ha feltétlen muszáj. Fegyverrel támadó ütődött bolondok leszerelendők, akármilyen köztársaság tagjai, és ez a fegyveres repülő szerkezetekre is igaz. Ne bosszantsátok fel a bolygóközi Királyokat. A konfliktusok megoldása nem lehetséges fegyverekkel. A kultúrgépek üzemeltetésénél ügyeljünk a környezetvédelmi normák betartására.


Fegyveres katonának, fegyveres rendőrnek és más fegyveres bűnözőknek, szószólóinak nincs helyük a felső vezetésben. Kezdheted a takarítást! Azonnal!

Törvény: A múlt keserű tapasztalatából: Legfeljebb kisebb céget vezethet, de ennél magasabb pozíciót nem kaphat olyan, aki gyilkolta saját fajtársát, vagy vezére tisztje volt a gyilkolásnak, akármilyen háborúban és akármilyen ideológiából tette is azt. (Az önvédelmet, vagy más enyhítő körülményt figyelembe lehet venni, de a maradandó károsodás az maradandó károsodás.) A király a mágus és a próféta tisztasága ott kezdődik, hogy legalább egy életet kibírnak mások gyilkolása, és öldöklés nélkül. A gyilkolással szerzett rang és tekintély, kivétel nélkül, mind méreg és pusztító.

Ha a haza megvédhető vérontás nélkül, akkor nincs szükség vérontásra! És a haza megvédhető vérontás nélkül! Szereld le a barbár vezérek által törvényesített fegyvereseket, és beléptél a kulturáltság alapszintjére. Kezd a háborús uszítók elzárásával. A munkához való jogot, és a törlesztés jogát senkitől sem vonjuk meg, akár mit is tett. Ha muszáj, rúgd ki a felettesedet, de ha csak muszáj! Ennél jobb megoldás, ha tudatod vele, hogy a földön még a legnagyobbakkal is előfordul, hogy tévednek, és lehet, hogy ez történt vele is, és igyekeztek kijavítani a hibát, hogy folytatódhasson az együttműködés.
Merít egy cseppet a józan észből!

MEGÉRDEMEL EGY KIRÚGÁST, AKI TŐLED FELTÉTLEN ENGEDELMESSÉGET KÍVÁN, ÉS TESTI, FIZIKAI BÜNTETÉSSEL FENYEGET, HA A PARANCSAIT NEM HAJTOD VÉGRE. TÁVOLITSD EL AZ ÉLETEDBŐL AZ EFFÉLE ESZEMENT BARMOKAT, ÉS NE ADJ SEMMILYEN POZÍCIÓT AZOKNAK, AKIK CSAK BÓLOGATNI TUDNAK, ÉS PARANCSRA BÁRMILYEN MÉSZÁRLÁST ELVÉGEZNÉNEK. AZ EFFÉLE ŐRÜLTEK KÖVETKEZMÉNYE A BÖRTÖNÖK, HALÁLTÁBOROK, PSZIHIÁTEREKKEL, HALÁLDOKTOROKKAL TELETŰZDELT ELMEGYÓGYINTÉZETEK ÉS A RABSZOLGASÁG. MÉRHETETLEN PUSZTÍTÁSOK, FEGYVERES KATONASÁG ÉS HÁBORÚ NÉLKÜL MINDEZ NEM LÉTEZIK.
Az életben elég annyi is, igen, vagy nem, de ha egyenruhásdit játszol:
A Katonáknak: Pihenj, szabad akaratot a katonának! Pihenj, szabad akaratot a katonának! Azt már tudod, mondani: igen uram igen. Most megtanulod mondani: nem uram nem, igen asszonyom igen, nem asszonyom nem! Ha kapsz egy parancsot, a Te döntésed, hogy teljesíted-e vagy sem. Hogy előre tudjál lépni, teljesítened kell azokat a parancsokat, amiknek van némi értelme és haszna, és vissza kell utasítanod azokat, amiket pusztítónak találsz. Nem egy eszement vezér, vagy vezetőség eszement parancsvégrehajtó bérgyilkosa vagy, mint ahogy az a múltban szokott történni! Semmiféle fegyverviselési engedély, még vadászfegyverre vonatkozó sem adható ki annak, aki ezt nem tudja. A köztársaság területén bármilyen emberélet kioltására tervezett fegyver illegális, törvénytelen. Pajzs használata nincs engedélyhez kötve. A köztársaságot ért fegyveres támadás esetén a köztársaság fegyvertelen katonájának és kommandósának alapstratégiája: Megfigyeli, elveszi az ellenség támadó fegyvereit vagy megszerzi azok irányító rendszerét, megsemmisíti, szétszereli azokat, ha van idő, dokumentálja a történteket, majd a védővel együttműködve felderíti a támadókat és felbujtóikat. DE NEM LŐ VISSZA A TÁMADÓRA. AZ MÁR A REND BUKÁSA, MIKOR A HELYZET ODÁIG FAJUL, HOGY A VÉDŐ, VAGY KOMMANDÓS TŰZHARCBA KERÜL A TÁMADÓKKAL. ENNÉL MÁR CSAK AZ ROSSZABB, AMIKOR A BŰNÖZŐ RENDŐR MAGA HORD EMBERPUSZTÍTÁSRA TERVEZETT TÁMADÓ FEGYVERT, FELKÉSZÜLVE ARRA, HOGY LŐJÖN BÁRKIRE, AKI NEM ÚGY VISELKEDIK, AHOGY AZT A FŐBARBÁR ELŐÍRJA. A RENDŐRNEK ÉS KATONÁNAK MEG KELL TANULNI LETENNI A FEGYVERT, HA VALAHA IS EL AKAR JUTNI A KÖZTÁRSASÁG ALAPSZINTJÉIG, HOGY LEGALÁBB EGY TISZTESSÉGES TARTALÉKOS POZÍCIÓT ELÉRJEN.
Akármilyen magasról jött egy parancs, szavakkal megfogalmazva, bármikor tartalmazhat félreértéseket. Néha pont az ellenkezőjét jelentheti, mint aminek szánták, pláne, ha tolmácson is keresztülmegy. Akár katona vagy, akár védő, ha nem tudod megkülönböztetni a józant az őrülttől, a hasznosat a pusztítótól, tevékenységed nem sokat ér! A Te felelősséged, hogy mit hajtasz végre, és mire mondasz nemet! Ha lőfegyverrel akarod az igazadat védeni, vagy a béredet kicsikarni, az mindig törvénytelen, akárhányan is csináljátok. Ne légy olyan eszement, hogy parancsra akár népirtásba is benevezel!

Fegyveres szabadságharcot azok hirdetnek, akik a rabszolgaságba vezetnek téged, mert olyan eszementek, hogy pusztítással akarnak építkezni. Katonasággal békét csinálni olyan, mint baltával fát ültetni, de ha így akarjátok, hát legyen. A békefenntartó mindig fegyvertelen, és nem maga jelent fegyveres fenyegetést a helybeliekre!
A teherautóval behajtani tilos tábla mintájára egy fegyvert bevinni tilos táblát raksz ki az út mellé!
Az egyszerű fegyverlerakóhely egy konténerből, egy 50kg-os vaspogácsából és egy 10kg-os nagykalapácsból (lánccal a konténerhez kötve) áll, amit egy tűzszerész felügyel. A konténerbe csak használhatatlanságig szétvert fegyver kerülhet! A töltényeket és robbanó szerkezeteket ne kalapáld, a tűzszerész majd tudja, hova kell vinni.
Ahhoz, hogy meg tudjál gyógyulni, először az szükséges, hogy megbetegedjél. De az egészséges élethez, mindez szükségtelen. Ha nem muszáj, ne kerülj orvoshoz vagy gyógyítóhoz, oda csak betegek járnak, még elkapsz valamit!
Elsietett munkának mindig rossz a végeredménye! Nem akarunk leszakadt végtagokat, kilógó beleket!
Fegyverlerakó helyeket kihelyezni! Aknakeresés az összes valaha volt gyakorlótéren! Takarítást megkezdeni! Fogd a műszert! Azért kapsz páros számú jelölő zászlót, ha találsz valamit, ne bele szúrd, hanem mellé kétoldalt, megfelelő távolságban! Akik alkalmasak rá – a fegyverkezés veszélyesen hibbant szószólói, vadászpilótái, üzletemberei, részecske gyorsító fizikusai közül- törleszthetnek valamit adósságaikból, és személyesen vehetnek részt az aknakeresésben. Esténként a fedezék mögött az alsóneműjüket nekik is ki kell mosni! Részt vehetnek még a korbácsra esküdt dolgoztatók, gyújtogatók, néplázítók, és más hibbantak is. Napnyugta előtt népszámlálás, formára, darabra meglegyen a csapat. A veszélyesen hibbantak, csak a kisebb erejű bombákat és fegyvereket hatástalaníthatják. A nagyobb erejű fegyverek hatástalanítása a legjózanabbak hatásköre.
Az atomkereszt adósság törlesztés! Mert azok a bombák felrobbantak, és azokon már nem lehet segíteni, akik akkor ott voltak, és a történelem ismétli önmagát, és nekünk, nagyon nem kell, hogy mindez megismétlődjön. 1 atomkeresztet törlesztett az a csapat, amelyik 1N az-az 1 Nagasaki mennyiségű-erejű robbanóanyagot hatástalanított. Ott keresd, ahol van. Ha nem, vagy csak minimálisan dotálják, akkor is! Lehet külföldön is dolgozni. A meghibásodott reaktorok robbanásveszélyének elhárítása is számít. A bányában felügyelet és megfelelő kontroll alatt, kövek robbantására használt, megengedett erőt nem átlépő robbanóanyagokat, és az élőket nem pusztító tűzijáték és jelzőrakétákat békén hagyjuk. Kisebb lövedékek, bombák esetén megengedhető a robbantással történő hatástalanítás, atomerejű fegyvernél ez nem járható út.
A katonaság a támadás helyett elsősorban a fegyvertelen védelemre, felderítésre, ellátásra és konfliktus elhárításra rendezkedik be. Aki akar, dalolhat. Ha nincs más dolga, vihet gyümölcsöt a mamának.

Atomkereszt


atomkereszt

Az atomkereszt és a leszerelési gyakorlat mindig is adósságtörlesztés marad, mert nagyon negatív jelenség, ha valaki harci bombákat gyárt. Pláne, ha azok atomerejűek. Ennél még sokkal-sokkal negatívabb, ha megengedjük másoknak a városok sütögetését ezekkel a bombákkal. Elég értelmetlen, és nem a fejlődés irányába mutató tevékenység azért gyártani valamit, hogy azt szétszereljük, vagy megsemmisítsük, de ennél sokkal nagyobb adósság, ha hagyjuk, hogy a legyártott fegyvereket használják. Az atomkereszt és a leszerelési gyakorlat létjogosultsága és feladata: megakadályozni, hogy néhány pusztító őrült olyan hatalmas negatív jelenségeket okozzon, amivel évezredekre vetheti vissza egy kultúra fejlődését. A pelenkás óvodások szellemi szintjén lévő tömegek persze tapsikolni fognak, ha egy bombát nem sikerül hatástalanítani, miközben mondogatják: jaj de jó, még, még, tűzijáték, jaj de szép, még még! De ők nem tudják milyen az, ha ropogósra sülnek a várossal együtt, és ugye neked lesz annyi eszed, hogy lakott bolygón ilyen eszement tűzijátékot nem engedsz meg az óvodásoknak, akármilyen rangban is vagy! A katonaságnak pedig védelemre kell készülnie, ami támadó fegyverekkel nem megoldható, és nem támadásra, vagy visszaütésre. A védelem nem az, hogy egymást lőjük az ellenséggel, és nem az a biztonság, ha már senki sem mozog! Az atomkereszt nyaklánca vagy kitűzője többnyire saválló acélból készül. Dokumentációk, kimutatások alapján adható. Vegyi fegyverek hatástalanításánál és életmentő akcióknál az erő helyett a Nagasaki robbantás áldozatainak, sérültjeinek számához viszonyítunk. Nagyobb csapatok előnyben, de sokszor kisebb országok tűzoltósága vagy védői is kiérdemelhetik ezt a díjat, és akik hozzájárultak az eredményhez, viselhetik a kitűzőt, vagy a nyakláncot. Az eredmény nem csupán azé, aki közvetlenül hatástalanítja a bombát, hanem azoké is, akik segítenek ebben a tűzszerésznek, védőnek.

Ne úgy ünnepelj, hogy törsz és zúzol! A haszontalan fegyvereket törheted és zúzhatod, de nem a várost!
Május 1. felvonulása a civileké, ahol elsősorban a cégek mutatják meg magukat és termékeiket, de a védők és a leszerelési gyakorlat fegyvertelen képviselői is ott lehetnek. A leszerelési gyakorlatra mindaddig szükség van, amíg a szellemi színvonal olyan alacsony, hogy a legkisebb konfliktusokat is fegyverekkel akarják megoldani, és még azután is sokáig.
Ne okozz politikai indulatoktól fűtött véletlen balesetnek álcázott pusztítást!
Az, hogy a védő fegyvertelen, nem azt jelenti, hogy szabadon garázdálkodhatunk. Fogd vissza magad, ha rabolni, vagy fosztogatni akarsz. A kirakatok nem arra valók, hogy beverjük. Nem azért jövünk össze, hogy a Királyokat szidjuk. A kegyelem nem arra való, hogy visszaélj vele!
Május 1. felvonulása nem tüntetés. Nem katonai erőfitogtatás. A cégeknek fontos a bemutatkozás. Segíts a védőnek, leszerelni a fegyvereseket. Tudunk mi viselkedni anélkül is, hogy egyenruhába bújtatott fegyveresek fenyegetnének minket!
Leszel-e Te, aki a leszerelési gyakorlatot vezeti?
Leszel-e Te, aki a városodban a felvonulást szervezi? Újakat, vagy régieket, – a zenészeket a műsorból ki ne felejtsd!
Eléred-e a Kis és Nagy Királyok, Királynők Köztársaságának alapszintjét, ami ott kezdődik, hogy a fegyvert letettük, a terület fegyvermentes, amit semmiféle őr, katona vagy más nem szeghet meg, és ez egy biztonságos alap, hogy elkezdődhessen saját magunk és társaink elviselése és az együttműködés, akár milyen szörnyűséges állapotban is vagyunk a konfliktusok után.

Ami a rendőrséget illeti: Munkának elfogadható az, hogy valaki kiáll forgalomirányítónak a kereszteződés közepébe, hogy eloszlasson egy forgalmi dugót, de hogy fegyverrel járőrözzön civilek között, az már nem. Amennyiben a rendőrség magévá akarja tenni a védő rendjét, első körben a védelmi gyakorlatokat kell végrehajtania. A járőröző és autósokat igazoltató személynek el kell jutni odáig, hogy meg legyen a bizonyossága: fegyver nélkül is meg tudja védeni magát, fel kell ismernie, életveszélyes helyzetekben fegyverrel az oldalán sem lenne több esélye.
Persze, ha vagytok néhányan, és egy seregnyi fegyveres rátok támad, lehet, hogy nektek sem marad más lehetőségetek, minthogy visszalőjetek, de ez már jóval az alatt fordulhat csak elő, mikor a védő rendje rég elveszett.
Aki fegyverrel járőrözik, civilek közt vagy fegyverrel az oldalán igazoltat autósokat, nem más, mint törvényesített bűnöző. Átmeneti területeken civilként lehet, hogy sok ilyen ütődöttet kell elviselned. Civilként ha ilyet látsz, ne vitatkozz velük, engedd tovább őket, hogy minél előbb továbbálljanak az életedből. Hivatalos személynek csak akkor minősülnek, ha megtartják a védő kódexét.

A fegyver és fegyveresek szanálása addig folyik, egy adott területen, míg el nem érjük, és meg nem tudjuk tartani a védő rendjét.

Volt valaki, aki nyolcvan valahány évet élt. Két világháborút élt meg. Beszélt arról, hogy fiatalon elvitték a Don kanyarba harcolni. Azt mondta, a háború alatt egyszer sem sütötte el a puskáját. Mikor vége volt az öldöklésnek, és hazafele jöttek hulla fáradtan, egy tiszt a sajátjai közül, lökdöste le a teherautóról az embereket, hogy menjenek gyalog. Azt a tisztet lelőtte, így aztán haza tudtak jönni. Nem szép dolog lelőni egy tisztet, még akkor is, ha az sokkal kevesebbet ér mint egy civil, de az mindenképp követendő példa, hogy amikor mindenki gyilkolászott, ő akkor sem tette.

Ha halálra ítélsz egy sorozatgyilkost, csak megengedted, hogy a gyilkolás és a sorozat folytatódjon. Ha nem veszed el tőle a lehetőséget, és megengeded, hogy törlesszen például egy leszerelési gyakorlaton, akkor, akár túléli a bombákat, akár nem, lesz egy minimális becsülete, és már nem lesz olyan kártékony, mint azelőtt.
De az is igaz, hogy aki születik, az előbb utóbb meghal, és egy sorozatgyilkos az egyik utolsó a sorban, akit védeni kell, és az erő világban, ha lőnek rád nincs más választásod, visszalősz, vagy megfekszel. Ismerd meg az erőt, a megismerés szükséges, de az erő a tudatlanság, és nem a józanész rendje. Merít egy cseppet a józanészből! A Józanész nem a legfelső hatalom, csupán a kezdete egy másik világnak. Akár hogy is döntesz, az élet megkurtítása emberkéz által, legjobb esetben is csak a sötét oldallal szennyezett félmegoldás. Semmiképp sem józan, tiszta rend. És ha pazarolod a munkaerőt, lehet, hogy neked kell majd elvégezni a piszkos munkát, amit neki jutott volna. A halálbüntetés törvénytelen. Az ember világában, mindig akadnak pusztító viharok, természeti katasztrófák, életveszélyes helyzetek, és olyan feladatok, amik egyszerűek, de veszélyesek, életveszélyesek, mégis valakinek meg kell csinálni azokat. Akik sokat pusztítottak, törlesztésképpen vállalhatnak ilyen feladatokat. Minek az embereket megölni, előbb – utóbb úgyis meghalnak. De sok őrült végez még felesleges tevékenységeket!

Fegyveres katonai robotgépnek és gyártósoraiknak nincs pozitív értéke, senkinek nem tartozol, ha tönkre vágod, akármennyibe is került az előállításuk!
Vedd észre, hogy a XX. század világméretű háborúi nem voltak mások, mint nagyméretű rablógyilkosságok, amikkel gazdasági válságokat akartak megoldani őrült, tudatlan barbár vezetők, és következményei annak a fő oknak, hogy az ember egyetlen reménységét egy új egyetlen reménység igyekezett felváltani. De ahol van két egyetlen reménység, ott lehet három, négy, vagy akár több is. Mi a Köztársaság, egyik reménysége vagyunk, nemcsak a földieknek, hanem földönkívülieknek is. Alapcélunk, hogy az e-világi mostoha és élhetetlen körülmények közt, és azokat enyhítve, élhetővé téve, tagjainak megengedjük a legnagyobb szabadságot, ami nagyobb pusztítás, vagy mások kárára élés nélkül elérhető, gondolva azokra is, akik még csak nem is hallottak rólunk, figyelembe véve azt is, hogy vannak fajok, amik sosem érik el azt a szintet, hogy megértsék mi az a Köztársaság. Nem vagyunk ellene más reménységeknek sem, mindaddig, amíg azok nem annyira hamisak, hogy megsértsék az alaptörvényt.

A fölösleges félelmek elkerülése érdekében megjegyzendő, hogy a Kis és Nagy Királyok, Királynők Köztársasága nem zárja ki a pártrendszert, a vallásokat, a fegyvertelen katonákat és rendőröket, vagy más szervezési formákat. A Király és a többiek választhatják a nekik megfelelő formát, a szabadság addig engedhető, amíg az nem okoz háborút vagy más nagyobb, vagy mérhetetlen pusztítást.

A leszerelési gyakorlat körei:
I. kör: elvárjuk, hogy a civilek kisebb nagyobb rendezvényei, felvonulásai fegyveres kíséret nélkül játszódjanak le. A biztonságért felelősök, nem hordhatnak társaik pusztítására alkalmas fegyvert. És a rendfenntartók látni fogják, hogy ezt így is lehet csinálni!
II. kör: Fegyverrel belépni tilos, fegyvermentes övezet táblák, kihelyezése a megtisztítandó területen. Felügyelt fegyverlerakó, fegyvergyűjtő helyek kihelyezése fontosabb útkereszteződéseknél, és más forgalmasabb csomópontokon., Fegyverek és fegyveresek eltávolítása a civilek köreiből. Az alaptörvény, a köztársaság és a védő rendjének bevezetése a területen. A többi törvény vagy kódexek változtathatóak, de csak akkor, ha a változtatás nem sérti az alaptörvényt, és meg van a kellő körültekintés!
III. kör: A terület és az egyezmény fenntartása, kiterjesztése a szomszédokra, a megyére, az országra, a kontinensre, a bolygóra és tovább….

Se szellemi, se más irányú fejlődés nem lehetséges, ha magunk pusztítjuk, amiért élünk, vagy élni érdemes. A világ körülötted csaknem teljesen halott. Az élet a földön csupán egy vékony hártya, és nagyon messze a következő állomás. Ne hallgass azokra, akik még ezt is elpusztítanák. Tedd magadévá és vidd tovább a leszerelési gyakorlatot.

Lehetnek jobb állapotok, vagy létformák, mint egy józan köztársaság, de a fegyveres birodalmak mind ez alatt vannak, és ott semmi jó nem várható, csak a leszerelés, és ne akarj a köztársaságnál magasabb szinteket, ha még ennek az alapszintjét sem éred el.

Gondoltad volna, hogy a náci filozófia a kiválasztott nép elferdített filozófiája és a zsidóüldözés kifundálói és végrehajtói sok esetben maguk is bukott zsidók voltak, akik tévhiteikhez ragaszkodva odáig buktak, hogy saját népüket irtották. Olvasd csak el még egyszer a háborúk törvényeit, hogy meglásd az ördögi kört!

Führer Adolfka neonáci követői ezennel befejezik földalatti mozgalmaikat, elkezdenek tisztességes munkát keresni, akár fizetnek érte, akár nem, és hálát adnak minden egyes napért, ami megadatik nekik. Nagyon sok törleszteni valójuk van.

A katonának meg kell tanulnia letenni a fegyvert, és bármilyen reménytelennek is tűnik, el kell indulni a helyrehozás irányába. Az életfeltételek megteremtése mások számára olyan tevékenység, ami ellensúlyozhatja a mérhetetlen pusztításokat, amivel tele van ez a világ. Túl sok jót ne várj! A feladat néha nagyon nehéz!
Való igaz, hogy a professzor szintig jutott haláldoktorok, és az általuk őrzött bolondokháza az egyik legmélyebb szint amit az ember megérhet, de háború, katasztrófa, vagy más mérhetetlen pusztítás nélkül senki sem süllyedne idáig. A legtöbb esetben a viszálykodások következménye a háború, és a háború következménye a rabszolgaság és az elmebaj. És ezt büntetéssel nem lehet megoldani. Mert a büntetés az, ami idáig juttatott. Háború, és fizikai fenyegetés nélkül nincs rabszolgaság.

Ezen üzenet közvetítésével egy időben leégett egy vár. Nem filmen, nem játék programon, hanem az emberkéz építette világban. Persze balesetek mindig vannak, de törekedjünk rá hogy ne legyenek, és amit lehet hozzunk helyre. Mondhatjuk azt is, hogy azt a tetőszerkezetet már amúgy is le kellett volna cserélni, mert szuvas és tűzveszélyes volt, de nem így kell a tetőszerkezetet kicserélni.


Érted már mi a mérhetetlen pusztítás? Néhány mozdulattal le lehet égetni egy várat. És hány mozdulat, mire helyrehoznak, vagy felépítenek egy várat? Amire a válaszod az, hogy nem tudom, az számodra mérhetetlen.

(A mérhetetlen építés elkerülhetetlen mérhetetlen pusztításhoz vezet, mert ha csak úgy pakolod egymásra az emeleteket, azok egy határ átlépése után saját súlyuk alatt összeszakadnak. Ezért vannak az építésben szabályok.)

Egy galaktikus köztársaságot átlátni képes vezető szempontjából egy bolygó méretű világháború csupán kisebb rablógyilkosságnak számít, civilek ellen a katonaság szintjére süllyedt veszélyesen hibbantak részéről, akik ezután megfelelő ítéletben részesülnek. A háború, ha csupán egy kaszinó kifosztása méretű, vagy akár bolygóméretű, akkor is mérhetetlen pusztítás, még ha rehabilitációval évek, vagy évszázadok, évmilliók alatt később fel is tornázzák a félkegyelmű szintre a belekeveredetteket. Egy könyvlapot össze lehet gyűrni, majd ki lehet simítani, vagy akár kivasalni is, de az összegyűrt, kisimított, kivasalt, könyvlap soha nem lesz olyan sima, mint amikor még nem volt összegyűrve. ( – de jó, hogy félkegyelmű, fizikusok nem tudnak teret manipulálni. Egyből felrúgnák az összes természetvédelmi normát, és az isteneket is tolószékbe juttatnák.)

A teremtés és pusztítás szellemi világában, vagy más világokban lehetnek más szabályok, és más törvények, teremtésre, építésre és pusztításra, de a halandó emberek két kézzel épített világában az a jellemző, hogy amit magára hagynak, az pusztul, megrongálja az eső, elfújja a viharos szél, vagy kiszárítja a perzselő nap, és így vagy úgy, de elpusztul, elrohad, vagy használhatatlanná válik. Ezért az építés, vagy újrahasznosítás értékesebb tevékenység, mint a pusztítás. Persze a hasznavehetetlen roncsokat el kell valahogy tüntetni, ami szükséges pusztítás, és minél több régi lim-lomot őrzünk, annál kevesebb terünk marad új dolgokra, és van amikor szükséges ezeket eltakarítani, és tovább lépni, de a tervezett és kiszámított, előre lépéshez szükséges pusztítás teljesen más mint a be nem tervezett és mérhetetlen pusztítás. Hogy kinek mi számít mérhetetlen, elviselhetetlen pusztításnak, az egyénenként változik, de előre lépés és vissza lépés között határozott különbség van, még akkor is, ha néhány eszement ezt fordítva látja. Egy diktátor képtelen feltámasztani az általa halálra ítélteket, és ha katonatisztje előre ki is számolja és megtervezi, hogy ennyi és ennyi halálos áldozat szükséges a félelmen alapuló katonai rend és fegyelem fenntartásához, tevékenysége akkor is mérhetetlen pusztítás, mert lehet, hogy az ő katonai rendje egy ideig fennmarad, miközben mások kultúráját semmivé, a körülöttük lévőkét pedig rettegéssé változtatta, és saját mérhetetlenül ostoba katonai rendjét kényszerítette másokra. És ez nem előrelépés, hanem vissza- vagy lezuhanás jóval a köztársaság alapszintje alá. – Tehát nyilvánvaló mérhetetlen pusztítás.

Az alaptörvény Királyra, dolgozóra, jogászra, fontos emberre, névtelenre, atom- vagy másféle keresztesre és a többiekre egyaránt vonatkozik!

Köszönet, hogy betakartátok azt a várat, hogy az eső ne áztassa.

Recept a vár rendbehozatalára:
A várhoz a gerendákat fedett kádban áztassátok be, egy napra meszes vízbe, majd 3-7 napra 1-2:1 hígítású víz – káli-vízüveg oldatba, kicsit megcsavarodik, ha legyalulod, áztasd be még egyszer vízüvegbe 2-3 órára, szárítsd egy hétig, és csak utána rakd fel. Addig meg maradjon a vár ideiglenes tetővel feddve!
A vízüveges kezelés ismételhető, de csak felületi kezelés, kromát, vagy enyhén savas réz-só oldattal átitatás véd a kártevők ellen. Szerves favédő szerre is szükség van. Egyszerű szerves favédőszer: 3 vödör lenolaj, másfél vödör gázolaj, 1/3 vödör vasoxid porfesték (okker, vörös, sötétbarna alapszínek tetszőlegesen keverhetőek. Tartósabb és olcsóbb, mint sok műanyag lazúr. Száradás után nem tűzveszélyes.) A fába beszivárogva véd a kártevők ellen, a szaga nyáron 1-2 hét alatt elillan. Cserép alól kilógó, napsütötte, eső áztatta felületeken gyanta, műgyanta oldatos kezelés, vagy zománcfesték szükséges. (Egy vastag gerenda teljes elkovásítása nyomás és magasabb hőmérsékleten áztatva-szárítva, majd ismételve az áztatás és szárítás, évekig is eltarthat. A recept hiányos, a kovásított gerenda statikai és rugalmassági adatai még tájszólásos mértékegységben sincsenek megadva. Maradjunk a felületkezelésnél.) Megfelelően felületkezelt gerenda ha nem ázik be, 50‑60 évenként karbantartva akár 720‑1000 évet is kibírhat. A karbantartás azt jelenti, hogy leszeded a cserepeket, és portalanítás után átpermetezed kétszer vízüveg oldattal az egész szerkezetet, száradás után réz-só, vagy kromát oldattal, majd ismét száradás után szerves favédő szerrel. A tetőszerkezetben vasszeget nem használsz. Akác, szilva vagy más keményfából készült 10‑20 cm hosszúságú 1‑2 cm átmérőjű csapolás elegendő a tetőlécekhez, a csapokat és lyukakat is kell felület- kezelni. Az asztalos tudja, hogy kell a gerendát csapolással összekötni. A vízüveges beeresztés a sérült várfal renoválásánál is segíthet, de ahhoz a várhoz sac/kb. egy tehervonatnyi vízüveg kellene, de egy a várfaltól nem elütő, oldalán kővel kirakott betonkoszorú, a talp-szelemen gerendák alá, ha nem is korhű, de szükséges lehet.
A cserepek ne fából legyenek! Talán a nem kihívó színű, legkeményebb kerámia cserép lenne a legjobb, amit csak úgy nem fúj le a szél. Ha van jobb recepted, azt kövesd, de nem valószínű, hogy találsz! Persze lehet, hogy valaki azt mondja, a modern műanyag habarccsal könnyebb dolgozni, és az azbeszt borítású saválló-acél váz a betonban jobb, de ezek nem igazán illenek a régi várak renoválásához. A cementel, fehér-cementtel vagy vízüveggel keményített meszes habarcs és a meszelés elfogadható a fal hibáinak kijavításához.
Van ott elég katona, aki dolgozni akar!
Van ott Király, vagy Királynő, kinek a kedvéért a katonák ezt megteszik?
Hogy kié a vár, azon nem veszünk össze. Senki nem fogja hazavinni. A vár leginkább azoké, akik dolgoznak rajta, vagy turistaként látogatják, és legkevésbé azoké, akik még csak nem is hallottak róla. Vannak más várak is, amikre ráférne a renoválás.

A bármi áron megvédjük a szabadságot hibás, fanatikus jelszó, ami alatt meggörnyednek a rabszolgák, akik kitörlesztik a bármi árat. A bármi tartalmazhatja a mérhetetlen pusztítást, és ennél még az olcsó, kommersz cuccok is jobbak. Értsd meg az alaptörvényt, és ne szajkózz hiányos félreértett, nemzeti indulatoktól túlfűtött jelszavakat! Az alaptörvény megfogalmazása nyelvenként változhat, de jelentése nem!
Jelen esetben A Kis és Nagy Királyok, Királynők alaptörvényére gondolunk, és nem kisebb helyi csoportok által hozott alaptörvénynek nevezett működési szabályzatokra, stb.!

Csak ha eléred az alapszintet, akkor nevezhető kultúrának a világod.

Egyéb pusztítások megelőzése

Nem csak a háború, okozhat mérhetetlen pusztítást, de háborút is okozhat, ha a mérhetetlen pusztítások forrásait nem kezeljük:
Na szedd csak ki innen az orvost, mielőtt megtörténik, és nem árt, ha néha betartod a böjt szabályait: A hentesnek joga van rendet rakni, ugye? A hentes rendje úgy néz ki, hogy fel kell darabolni, és egy-kupacba kell rakni a fejeket, a melleket, a lábakat, és egyéb testrészeket, állat-fajtánként külön pultra, mert a kirakat így szép és kívánatos. Néhány orvos-genetikus rendje szerint pedig az ember is csupán egy állat, amin kísérletezni is lehet. És vannak olyanok, akik a rendeket egyesíteni szeretnék. És mikor a Te fejedet vágják, Te úgy érzed majd, minden rendben van, és így helyes, mert jogállamban élsz, és csupa jó szándék és segítőkészség vesz körül. Te kinek a rendjét szolgálod? És kikre próbálod alkalmazni? Miért? És a sajátod merre van?

Mit gondolsz, ha a Te demokratikus, de egyáltalán nem hibamentes hálózatodat nem választod el az atomerejű fegyverektől azonnal, és nem tartod be az egyezményt, és nem kezded el a leszerelési gyakorlatot, mi lesz abból? A takarítást a saját portádon kezd! Ne akarj fegyverrel a kezedben fegyverteleneket leszerelni! Tudod, ezt pont fordítva kell csinálni! Ha külföldön dolgozol, győződj meg róla, hogy az ottani vezetés tudja-e, hogy ott vagy, és mit csinálsz!

Ami az orvost illeti: Elfogadható gyógymódnak, hogy összefoltozza a csonttörését annak, aki olyan ügyetlen volt, hogy a cseresznyefáról egyből a kútba esett, vagy, hogy gyógyszerrel megállítja a járványokat, de az orvos maradjon meg a test gyógyításánál, ne akarjon szépségkirálynőket előállítani szikével, (azt legfeljebb a szobrász teheti meg az agyaggal) és ne akarjon szellemi potenciált, intelligenciát, vagy boldogságot befolyásolni kémiai pirulákkal, mert azt mérgekkel csak csökkenteni lehet. A testet ismerje meg annak egészében és működő képességében, és ne csak fülekre, gégékre vagy hólyagokra specializálja magát. A fegyveres katonai megrendelésből és aljas szándékoktól fűtött kísérleteket abbahagyja, a megismeréshez feltétlen szükséges kísérleteket elvégezheti, ügyel arra, hogy minél kevesebb sebet ejtsen, és ügyel arra, hogy ne maga legyen az, aki a sebeket okozza, és még véletlenül sem kezel egy egészséges gyereket csak azért, mert a mama aggódik. Ilyenkor legfeljebb vitamint, magvakat, vagy szódavizet ír fel a betegnek. Aki odáig süllyedt, hogy transzvesztita műtétnek nevezett közönséges kiherélést hajtott végre embereken, azonnal elzárandó, és nagyon nehezen fog a félkegyelmű szintig feljutni.

Ami a gén-mérnököt illeti: A fegyveres katonai megrendelésből és aljas szándékoktól fűtött kísérleteket abbahagyja, a megismeréshez feltétlen szükséges kísérleteket elvégezheti. Ügyel arra, hogy minél kevesebb sebet ejtsen, és ügyel arra, hogy ne maga legyen az, aki a sebeket okozza. A géntérkép teljes ismerete nélkül semmilyen kontár munkát nem végez, kikéri a szellemi vezetők véleményét is, és nem elégszik meg azzal, hogy a jogász azt mondja, majd én elintézem. Tudatában van, hogy az általa okozható horror sokkal rosszabb, mint az orvos vagy a fegyveres által okozható. Ha nem talál megfelelő szellemi vezetőt, inkább szakmát vált. A megfelelő szellemi vezető ott kezdődik, hogy átlátja a következő 5000 év következményeit és legalább 50 000évre előre képes becsülni, előre jelezni.
A fajok védelmében: A géntérkép teljes feltárása csupán annyit jelent, hogy olvashatóvá tesszük a betűket. Ezután jön az olvasás és a megértés. És aki erre nem képes, annak legfeljebb megfigyelési joga van! Semmilyen fajon nem végez semmiféle génmutációt, vagy génmanipulációt még a baktériumokon sem, amíg nem érti 100%-ban hogy mit csinál. Még csak véletlenül sem100%-os megértés, ha az 5%-ot megérti, és azt hiszi, a többi csak szemét! A 100%-os megértésig legfeljebb olvasási és megfigyelési jog van! Semmiféle manipuláció! És aki ezeket a szabályokat megszegi, jó esélye van rá, hogy elcseszettebb szörnyeteg legyen, mint az a rohadék náci haláldoktor, aki több mint 1000 gyereken végzett embertelen, szörnyű kínnal járó kísérleteket, és a több mint 1000-ből 180 gyerek csak azért élte ezt túl, mert leállították, a haláltábort. Valós tudományos értéke nincs az efféle munkának álcázott őrületeknek.
Visszatérve a génekhez: a manipulációk és hibák következményei lehet, hogy csak évezredek múlva jelentkeznek. Ne turbózd a természetet, mert nagyon meg tudják bosszulni magukat a hibák! Az adott faj pusztítása, ha valaki felrúgja az itt felvázolt szabályokat.
És az ember megérti, hogy a baktériumok, gombák, növények és állatok nélkül maga is életképtelen. És nem rúgja fel ezen szabályokat más fajok esetében sem. És mivel a földön, jelenleg egy ember sincs, aki eljutott volna a 100%-os megértésig, ugye azonnal leállítjuk az összes génsebészt, mert aki például emberi géneket manipulál ilyen kontár módon, az az emberi faj ellen vét. Ennél csak az szörnyűbb, aki teljes mértékben érti, hogy mit csinál, mégis pusztít. És mindezt például katonai megrendelésre, vagy más aljas szándékból teszi. A gyűlöletből fakadó irtás megengedhetetlen! És nem dolgozhatsz ki eszközöket az irtásra, mert így kívánják az ellenséges csapatok! A gyógyítani nem tudunk, ezért ami fáj azt vágjuk ki alapon dolgozunk, hátha az így megnyomorított még tovább él filozófia egyszerű, de idejétmúlt és barbár.
Példa: a csatatéren elfogadható, hogy levágjanak egy sérüléstől üszkösödő végtagot, míg egy kultúrában a sebet kitisztítják, ha kell összevarrják és megakadályozzák a sérült végtag elhalását.
A vagdosás és beültetés a géneknél különösen veszélyes. Pláne, ha az orvos téves, hiányos, félreértett elméleteket tanulva azt hiszi, hogy sokat tud. Állítsd le a kollégád eszement génmódosító kísérleteit, mert eszement módon úgysem fogsz megértést nyerni! Tudod, hogy érték az, ha a városlakó láthat egy igazi élő madarat? Pláne, ha olyat láthat, amit nem tettek még tönkre a jogászok által hajtott olcsó eldobható szériatermékeket előállító génmérnökök. A génállomány nem arra való, hogy szériaszámokat írjunk bele. Azonnal hagyd abba a génállományba történő kontárkodást, és a természet turbózását!
A génmanipuláció sokkal rosszabb, mint a pénzügyi manipuláció. A lehető legrosszabbak azok, akik még a géntérképet sem ismerik, mégis beavatkoznak. Hagyd békén a fajokat, és fajtákat! És ne alkalmazd a kutya vagy a lótenyésztés szabályait az emberre! Igen a vadmálna is értékes! Még a döglegyeknek is megvan a feladatuk! A minden termő fa nem génmanipulált. Attól minden termő, hogy mindenféle futónövényt felfuttatnak rá.
Semmiféle génmanipulációt ne akarjon csinálni az, aki a turulmadár szintet el nem éri szeriben. Talán egyszer néhányan felfejlődnek odáig, hogy kisebb testi hibákat ki tudjanak javítani, de kétséges, hogy valaha is jó módszer lesz-e az, hogy az ember számítógépes módszerekkel saját maga módosítgassa a génjeit, vagy mások génjeit, de az kétségtelen, hogy a horror egyik legelfuseráltabb fejezeteit lehet így megírni, és nagyon sokat lehet ártani. A fajok és megváltoztatott fajok nem lehetnek cégtulajdonok, pláne, ha emberről van szó. Egy dolgozó sosem tulajdona a cégnek. A dolgozó résztulajdonosa, vagy beosztottja lehet egy cégnek, és ez olyan elfuserált esetekben is igaz, ha valaki törvénytelenül klónokat gyártana, munkaerőnek. Mivel az ember klónozásnak általában több hátránya, mint előnye van, nem szokták megengedni. Akár honnan is származik valaki, még ha törvénytelenül előállított klón, akkor is, ha az alaptörvényt nem szegi, vagy veszélyezteti, a Köztársaság törvényes tagjának számít.
A klónozás, vagy testmásolás az embernél nem természetes, csak mesterséges beavatkozással létrehozható, legtöbb esetben törvénytelen szaporítási eljárás, és nem használjuk, de, egy naprendszertől távoli, fagyott világban, ahol szinte lehetetlen a segélykérés, egy nagyobb baleset után életmentő lehet, ha a halottak még élő sejtjeit felhasználva klónozással újraélesztik a város maradványait. Ez egy horror szülte kényszermegoldás. A klónokra az együttélés és együttműködés szempontjából ugyanaz a törvényrendszer vonatkozik, mint a természetesen fogantakra. Az elhunyt gyermekek szüleinek pedig meg kell érteni, hogy egy klónozott gyermek, már nem ugyanaz, mint az elhunyt. A baleset, vagy betegség fájdalmain a klónozás mit sem enyhít, és a klónok általában kevésbé életképesek, mint a természetesen fogantak.

Törvény: Hogy az egyén mit fest a saját testére, az az egyén dolga, de: Vonalkód tetoválást emberi testre, vagy mikrochip beültetést senki nem tehet kötelezővé, és senki sem kényszeríthető erre. Aki csak vonalkód alapján tud azonosítani, és nem tud veled kezet fogni, arcról, hangról, vagy bármi másról felismerni, az nem a Te vezetőd, nem a Te királyod, és nem tartozol neki, legfeljebb annyival, mint egy idegennek. Az azonosításhoz (például pénzügyeknél) megengedjük az ujjlenyomat használatát, vagy a test más saját jellegzetességének felhasználását például arckép, DNS, de nem a test megjelölését mesterséges jelekkel.

Te mit választanál: kb. Átlag 50 évet orvos nélkül? Átlag 70 évet alapszintű, megfizethető, nem túl drága orvosi ellátással? Vagy átlag 100 évet úgy, hogy abból 50-et meggebedsz, hogy ki tudd fizetni a 80-on felül szükséges eszközöket, hogy 20 évet még kórházi ágyon tölthess?

AMI FELÜLNÉZETBŐL KÖR, OLDALNÉZETBŐL TÉGLALAP, AZ TÉRBEN EGY HENGER. ÉS AMI VALAHOL EGYNEK LÁTSZIK, AZ EGY MÁSIK SZEMSZÖGBŐL LEHET A VÉGTELEN SOK, ÉS LÉTEZHETNEK ILLÚZIÓK IS, AMIK VALÓJÁBAN NINCSENEK, ÉS LEHET OLYAN IS, HOGY VALAMI VAN, MÉGSEM LÁTSZIK, ÉS NE INDÍTS KERESZTES HÁBORÚT ANNAK ELDÖNTÉSÉRE, EGY ISTEN VAN-E, VAGY SOK, VAGY VAN-E EGYÁLTALÁN. ÉS NE VÁRD A MEGVÁLTÓTÓL, HOGY CSUPÁN EGY TESTBEN TEVÉKENYKEDJEN!

Ami az egyházakat illeti: Sok civilnek a felfogása itt a földön leginkább az: Vigyázni kell, mert lehet, hogy van Igaz Isten, de hamis az biztos, hogy van, és mi nagyon nem szeretnénk még egy keresztes háborút! És arra sincs szükségünk, hogy magas rangú vallási szentségek nullára redukáltassák mások világát. A koordináta-rendszer nálunk is kereszt alakú, de ettől mi még civilek maradunk. Nem a templomokat akarjuk tönkretenni, de a vallásszabadság csak addig engedhető, amíg az nem maga okozza a háborút, vagy más mérhetetlen pusztítást. A vadak kedvéért megemlítendő: Egy kultúrában nincs helye saját fajtársaink felzabálásának, vagy halálos vallásos áldozati rituáléknak, amiknek egyik fajtája a kivégzés. A használhatatlanná vált test magától is elpusztul, nem kell hozzá segítség. A jó kondiban lévő bűnözőtől pedig nem vonjuk meg a lehetőséget, hogy kemény munkával törlesszen. A vallások fegyverrel vegyítve különösen robbanékonyak tudnak lenni, és messze átlépik a megengedett határt. A vallási ellentétek tisztázása csak fegyver mentesen lehetséges.

Ami a kegyelemdöfést illeti: Emberen nem használjuk, nem igazán vannak olyanok a földön, akik pontosan meg tudják ítélni, hogy adható-e. Néha a legreménytelenebb helyzetből is van kiút. De ennek az ellentétére sincs szükség, hogy méregdrága orvosi procedúrákkal életben tartsunk csaknem a halál szintjéig tönkrement kómás testeket, ahol a felépülés reménye szinte a nullával egyenlő. Akár hogy is történt, ami el lett fuserálva, az el lett fuserálva. Sajnos ennél többet nem nyújthatunk.

A halálos beteg eldöntheti, kér-e orvosi segítséget, vagy a csodában bízik, vagy a vallásában, vagy vállalja a halált.

Nem volt még leszerelési gyakorlat áldozatok nélkül. Törekedj rá, hogy minél kevesebb legyen. Temesd el halottaidat tisztességben, de nem jutsz előbbre, ha állat módjára kipreparált múmiát csinálsz belőlük, és ne gyalázd hamvaikat.


A halotti szertartás vallásonként változik. A halott test földi maradványait vidéken általában a föld alá temetik, a városban többszintes kripta épületekben helyezik el. 3-5 év múlva a temetési helyet vagy a kriptát ürítik. A maradványokat elégetik. És a porból lett világ porrá lesz. A port visszahordják a természetbe. A halál beállta után hamvasztás esetén is legalább 3 hét a kötelező várakozási idő. A halált követően a barbár orvosi boncolás nem tehető kötelezővé. Az orvos szerezze meg műszerét, amivel károkozás nélkül belát a testbe, vagy legyen képes műszer nélkül is érzékelni. Akik látják a 4Dimenziós modelleket, a bőr alá is belátnak. (A műszereknél az infravörös alatti tartomány kevésbé káros, mint a röntgen)

A születésszabályozás: Ha két szülőnek két gyereke születik, az nem elég, mert ebben a világban, ami nem fejlődik, az pusztul. Ha átlag két szülőnek átlag három gyereke van, az hamar túlnépesedéshez vezethet a körbe zárt véges helyeken. (Az átlag 2-3 nem azt jelenti, hogy valakinek nem lehet 4 vagy több gyereke, mert vannak olyanok is, akiknek egy vagy kettő sincs.) És ezt szabályozni kell, mert katasztrófa lehet belőle, de szabályozáshoz a logika kevés, a robotok nem segítenek, és a szépség sem elegendő. A jut is marad is elv talán segíthet valamit, de magában kevés. Ha a rendőr vagy a gondolatrendőr szabályoz, az az egyik legrosszabb helyzet. Az automata, a kézi vezérlés szintje alatt álljon! A rettegésben élők első reakciója erre a kérdésre, hogy agyonütni, korbácsot neki, hogy merészeli, betiltani. Ez kerülendő, nagyon kerülendő! A szabályozást nem lehet üzleti kérdéssé redukálni.
A születésszabályozás elsődlegesen azon Királynők és hölgyek feladata, akik már szültek gyereket.
A megfelelő szellemi vezető olyan hölgy, aki ért a világiak és a vallásosak nyelvén is. A szabályozás elsősorban a helyes példák bemutatása, támogatás megadása, vagy jelen helyzetben nem tudjuk támogatni döntésekből áll, semmiképp sem tilalomból, büntetésből, vagy irtásból. A Királynak ebbe nincs sok beleszólása. A legkeményebb időkben is a kemény tiltás és kerítés helyett, inkább az, Aki nagyon akar hadd menjen, elvet alkalmazzuk. A szabályozásnál, és védekezésnél a maradandó károsodást nem okozó eszközök vagy maradandó károsodást nem okozó fogamzásgátló pirulák, használata a Köztársaság szempontjából elfogadható megoldás, de a királynő tartózkodjon olyan barbár módszerektől, mint a terhesség megszakítás műtéttel. Ilyet semmiképp sem dotálhat! Házasságnak az a kapcsolat fogadható el, ahol legalább van némi esélye a gyereknek, tehát a férj és feleség különböző neműek. Bőrszínre tiltás nincsen, de gondolj arra, hogy túl sok lenne az útiköltség, ha az eszkimók úgy döntenének, hogy ők csak négerekkel házasodnak! Városon belül is akadhatnak jelöltek. Genetikailag a különböző területekről származók vegyes házassága nem feltétlen produkál, jobb eredményt, mint egy adott területhez már alkalmazkodottak házassága. Sokszor jobb a régi vonal. Közeli hozzátartozók házassága, nem javasolt. Unokatestvér, féltestvér és annál közelebbi vérrokonok nem házasodhatnak. Ez nagyon összetett kérdés. Genetikai, törvényt érintő, és erkölcsi kérdés. Az erkölcs legalább olyan erős szabályzó lehet, mint a törvény. Az erkölcs és a törvény két különböző dolog. Az erkölcs leginkább a mit illik, és mit nem kérdésekből áll. Egy városon, vagy területen belül a születésszabályozásnál, és családi juttatásoknál illetlen dolog fajta szerint megkülönböztetni az ott élő embereket. És a születésszabályozásból nagy vita lehet, ezért a Király néha csöndben bevállalja, hogy olyanért kap fejmosást, ami nem neki járna, de mondhat nemet is a Királynőnek. Ha nincs szabályzás, abból koccanás, és falnak csapódás lehet, a fizikai és matematikai korlátok miatt. És bármennyire is kérlelnek az igéző szemek, inkább szabályozunk, mint becsapódunk. Az elnéptelenedés legalább akkora veszély, mint a túlnépesedés. Matematikailag a szabályozásnál a szülőkre jutó gyerekek számában a követendő átlag nagyjából 1,8 – 2,3 … 1,5-2,6. Ahol ebből kicsúsznak, ott vihar, vagy fagy várható. A városban sűrűbben laknak az emberek, mint a falvakban. Hogy mi a túlzsúfolt, vagy az elnéptelenedett, arról lehet vitatkozni, és egyénenként változik, mit tart optimálisnak, de a matematikai és fizikai korlát az, hogy fenntartható, és életképes-e az adott település az adott létszámmal. És a Királyok és az urak udvariasak, és igyekeznek vállalni válás esetén is a tartási kötelezettségeket, mert minden egyes nemzéssel a kötelesség is több lesz, és ezt illetlenség nem vállalni, de a hölgyek és a Királynő megérti, hogy csak annyit lehet nyújtani, ami van, és annak is csak egy részét. És a hölgy a gyerektámogatást annak arányában – inkább kéri, mint követeli – az úrtól, amilyen arányban megajándékozta az urat az Ő szüzességének, és annak is leginkább a termékenyebbik felének egy részével, viszonyítva szüzességének azon részeihez képest, amit más uraknak ajándékozott. És figyelembe veszi, hogy, kitől mennyit lehet kérni. És a hivatal felkészül, hogy van, amikor, jobb, ha a terheket, vagy annak egy részét átvállalja. A Királynő különösen ügyel arra, hogy a hölgyek esélyét csökkentő szexualitásra programozott elektronikus androidokat kivonja a gyártásból és forgalomból, a férfi típusú androidokra is ugyanez vonatkozik. A szexgép tervezők és gyártók pedig kaphatnak egyszerű munkát a kőbányában, azt talán nem fogják elfuserálni. Az ember az ember, a robot pedig robot legyen, és ne fegyveres robot!


Régi temető

Berlin AD. 47.
Vallási megmozdulás


Nincs agyam és mégis gondolkodom


Ami a csillagkereszt vallását illeti: lehet vágyakozni arra, hogy begyűjtsük köreinkbe a legjobbakat és legszebbeket, de megtiltani nekik, hogy nagyjából átlag két – három gyerekük legyen, ostobaság. A hiba az hiba, akár mit is írt erről a Próféta, vagy a segédje. Nem csak gyenge csoport az, ahol betiltják valamelyik létfeltételt, de háborúhoz és mérhetetlen pusztításhoz is vezethet. Az emberi testnek élelem kell, hogy ne éhezzék, fedél, hogy ne fázzék, szerelem, hogy szaporodhassék, és ki ne pusztuljék. A szellemnek lehet ez teher, de emberként ezt el kell viselni.

Az emberi nyelven megfogalmazott tudás mindig tartalmaz valamennyi félreértést és valamennyi hibát, és sokszor az is előfordul, hogy több a meg nem értés, és félreértés, mint a megértés. Már csak azért is, mert ha valaki leírja, hogy döglött macska, az olvasó azt hiheti, tudja miről van szó, de nincs két egyforma döglött macska, és az olvasó legtöbbször nem ugyanarra a döglött macskára gondol, mint az író. És ezt a pontatlanságot nem lehet fegyverrel, vagy háborúval megoldani.

Az egyetlen reménységek terjesztése nem fajulhat fegyveres keresztes háborúba! A vallások különösen kegyetlenek tudnak lenni törvényeik érvényesítésekor, reménységük terjesztésekor, vagy ha a reménység elvesztésének veszélyét érzik. Pláne ha gyakorlataikat félreértve, vagy ész-nélkül csinálják. Az alaptörvényt semmilyen vallás tagjai nem sérthetik! Nincs kivétel! Ne kövesd a legnagyobb szenteket, vagy prófétákat sem, ha tanításaikkal, vagy parancsaikkal a mérhetetlen pusztítások felszámolása helyett maguk okozzák a mérhetetlen pusztításokat, és kerüld a háborúzni vágyó vallási fanatikusokat! Tudd mondani ha kell: Nem asszonyom, nem, Nem uram nem!
És a Hamis Próféta most szól a Vatikánhoz.
Mert igaz, hogy nem sokat ér a külső tisztogatása, ha belülről dől a romlás, de ez még mindig többet ér mint a semmi. És a papok és egyházi főméltóságok, a múlt bűneinek törlesztéseként Április 30-án napnyugtáig elmennek a partra, és megfürdenek a tengerben, és május1-re átengedik a szószéket az apácáknak, Mert itt az ideje annak, hogy a Pápa nőből legyen. Ezen a napon az apácák osszák a reménységet a népnek! A hölgy pápa eldöntheti, megtartja-e a trónust, és hogy mikor adja azt vissza az uraknak.
Ha a Vatikán ezt nem vállalja, az atomkereszteseknek elég az is, ha egy Ferences megáldja az atomkereszt törlesztőit, és imádkozik, vagy csendben bízik abban, hogy a törlesztésből ne legyen háború, és még több adósság!
Akik más vallásokban hisznek, azok más szellemi vezetőkhöz fordulhatnak.

Az alaptörvény alkalmazása a vallásokra és fegyveresekre
A vallások megfosztassanak attól a lehetőségtől, hogy saját felsőbbrendűségüket hirdetve másokat fegyverrel vagy hadsereggel eltapossanak. A vallásokból megtartandóak azok a gyakorlatok, amik tényleges segítséget nyújtanak másoknak. A katona leteszi a fegyvert. A hadsereg azon célja, hogy elpusztítsa az ellenséget megváltoztatandó arra a célra, hogy lefegyverezze az ellenséget, és bevezesse oda az alaptörvényt, ami esélyt ad arra, hogy az ellenségek szövetségesekké, és együttműködésre képes életformákká váljanak. A fegyvertelen hadsereg új tudománya a lefegyverezés, és a felesleges pusztítás nélküli védelem tudománya, ami sokkal magasabb rendű, mint a bármilyen műszaki fejlettségű öldöklés és pusztítás. Persze lesznek olyan magukat felsőbbrendűnek képzelő, eszement, gyenge alsóbbrendűek, akik az öldöklésre és pusztításra esküsznek, és nagy – nagy harcos prófétákra hivatkoznak. Ezek még nem érték el azt a fejlettségi szintet, hogy együttműködni lehessen velük, és ahhoz, hogy érvényesülni tudjanak háborúra és ellenségeskedésre van szükségük, mert nincs más tudományuk, csak a mészárlás, és ők ebből akarnak megélni. A Köztársaság megbukik, ha hagyjuk az ilyeneket pusztítani, és alul nincs kijárat. Lehet, hogy vannak sokkal jobb állapotok, mint egy köztársaság, de ezek nem érhetőek el pusztítással. A megengedhető rész az, ami az életet szolgálja és nem a pusztulást. A többi elzárandó, korlátozandó és rehabilitálandó legalább a félkegyelmű szintig.

A dögvész, a pestis, az elevenen megrohadás mindig csak következményei voltak egy háborúnak, vagy visszaesésnek. Az együttműködésre képes ember, akinek nem teszik tönkre a céljait, ellen tud állni ezeknek a betegségeknek. Ahol nincs hozzá, egyetlen egy élő modell sem, ott a legjobb gyógyító sem tud gyógyítani.
Egy nagyobb bombánál az atomkeresztesek csak reménykedhetnek abban, hogy nem maguk lesznek a dögvész és az elevenen megrohadás terjesztői.
A vegyi fegyverek hatástalanítása azok dolga, akik jártasak az orvosok és biológia tudományában.
És reméljük nem történik meg, hogy valakik majd az atomkereszt nevében próbálnak fegyverkereskedéssel foglalkozni, és fegyvereket terjeszteni. A megtalált fegyver vagy átalakítható békés célokra, a bomba anyagából talán lehet erőművet üzemeltetni, vagy a hulladék újrahasznosítóban a helye. Atomkeresztes nem azért keresi a fegyvert, hogy használja, vagy eladja, hanem hogy hatástalanítsa. Kerülik az olyanokat, akik azért okoznak hibákat, hogy legyen mit elhárítani, és az elhárítás után részesülni akarnak valamiféle jutalékból. Kerülik a méhtelep takarítóját, aki külön kupacba pakolná a vasat, a rezet stb. és egy kupacba halmozná a radioaktív nehézfémeket. (mert az robbanásveszélyes) Reménytelen vállalkozás felsorolni az összes hibalehetőséget. Atomkeresztes, ha eljött az ideje, és letörlesztette, amit a sors neki szánt, ha kap némi alamizsnát, elfogadhatja, szakmát, vagy életformát válthat.

Rá ne vágj a kezedre a nagykalapáccsal ember, mert nagyot fogsz ordítani!
Fajok pusztulnak ki maguktól is, nem kell hozzá segítség.
Ne akarj leigázni más fajokat, és tartsd nagyon kordában a fegyvereseidet! Az univerzum teremtményei nem az orvosaid kísérleti prédái! A lakatlan, élettelen területeket meghódíthatod, de ahol már az egysejtűeknél több van, azt először csak megfigyelheted! Ahol a fajok kipusztítása és nagyobb károkozás nélkül le tudsz telepedni, megteheted. Ahol vannak fejedelmek, Királyok, ha hívnak, ismerkedhetsz! De nem sokat fogsz találni.
Az első űrhajósok a holdon bukdácsolva, hanyatt és pofára estek. Kis pofáraesések ezek egy embernek, még nagyobbak az emberiségnek!
A világ, amiben élsz, az oázisodon kívül javarészt kietlen lakhatatlan kősivatag, atommágia, és fagyott üres vagy sötét poros borzalom. Örülnél majd, ha az a vadvirág, amit te gyomnak nevezel, termelné neked a levegőt!

Ami a veszélyesen hibbantakat illeti: veszélyesen hibbant sokféle lehet, nem csak fegyveres, ide tartoznak azok is, akik szándékosan okoznak hatalmas károkat különböző olyan őrült megfontolások alapján, mint például a bosszú, vagy a politikai hovatartozás. A hovatartozást nem károkozással kell megvédeni.
A veszélyesen hibbantak elzárt köreiben, törekedni kell arra, hogy az ottaniak legalább valamilyen egyszerű, vagy akár nehéz fizikai munkát is el tudjanak végezni.

A köztársaság csupán apró része a valaha volt és porrá vált hatalmas világoknak, de ennél több jelenleg nem nagyon érhető el.
A 7T7 nem feltétlenül a lehető legjobb, de működő, hatékony szervezési forma.
Május 1. felvonulása nem kötelező. Azok képviselői vonulnak fel, akiknek szükségük van a bemutatkozásra, vagy a reklámra. A nagyok nem tapossák el a kicsiket. Úgy vonulsz fel, ahogy tudsz, nem kell feltétlenül 7T7 mintára. A szeri rendszer nem kötelező, a leszerelési gyakorlat igen.

A vadász megszokja
Magyarország bevállalja!
Szeri, vagy nem szeri, megteszi!
A teljes leszerelési gyakorlatot végrehajtja.
A leszerelési gyakorlathoz a környező és távoli országok is csatlakozzanak!
Az alaptörvény így kívánja!

Ha rosszabb esetben bottal hadakoztok és szidjátok egymás felmenőit, az még talán elviselhető, de a gépek bevonása az ellenségeskedésbe már veszélyezteti, majd sérti az alaptörvényt!
Gyárthatsz olyan gépeket ami nem pusztítja, hanem segíti az életet.

A civilek, és a védő rendje sokkal jobb, mint a rabok, és az egyenruhába bujtatott, fegyveres, törvényesített bűnözők rendetlensége.
Csatlakozz a megállapodáshoz, szavazz a köztársaságra, és támogasd a leszerelési gyakorlatot!

Sokan éltek már név nélkül. A végtelen történetben nem az a nagy feladat, hogy új nevet adjunk a Kiskirálynőnek, hanem hogy lesz-e kinek, és meddig…

Привет Распутин!
Tudom, kudarcot vallottál. Akkora gyűlöletet egy ember sem képes megállítani, de látszik, hogy a tőled telhetőt megtetted. Hibáztál, tudom. Akkora királyságot már nem lehet megtartani családi alapon, és a jogar halálos, ha nem adják át időben. Nem a család hibája, hogy a vadbarmok fegyverrel mondták el ezt nektek. Azokból az időkből hiányzott a békés hatalom átadás és átvétel receptje.

A Romanov lányok

... és van, amikor már a legjobb gyógyító sem tud segíteni,
de az orvosnál fontosabb, hogy ami megadatik, azt legalább ne kurtítsuk meg, és legyen az az élet élhető és értékes


Привет Анастасия Романова Kiskirálynő!
Tudod, az angolok azt mondják sunday monday tuesday wednesday thursday friday saturday
Most mondjuk mi az angoloknak, hogy sunday monday tuesday thursday wednesday friday saturday
Na, mondjad!
Látod, azok ott nevetnek, azok ott ordítanak, ott meg felajánlottak valamit.
Mond még egyszer!
Látod, azok ott megint nevetnek, azok ott megint ordítanak, ott meg megint felajánlottak valamit.
Most mondjuk úgy, ahogy ők mondják: sunday monday tuesday wednesday thursday friday saturday
Látod, most meg azok ordítanak, amazok meg nevetnek, és most máshol ajánlottak fel valamit.
Integess nekik!
Látod, akár hogy mondod, mindig lesz olyan, aki örülni fog neked, és lesz olyan, akinek baja van veled, és lesz olyan, aki támogat.
Üdv Einstein!
Ha kivonunk egyet a végtelenből, az már nem, ugye nem ugyan az a végtelen! Pontosabban fogalmazva: ugyanaz a végtelen a kivont egy nélkül. A csökkenő alapú számrendszer úgy kezdődik, hogy végtelen sok bo egyes alapú számrendszerben, majd kivonunk belőle egyet, és még egyet… … … … végtelen mínusz egyet, mígnem egy marad. Pontosabban fogalmazva: A szám*! a számok szorzatát jelzi, az adott számig. Tehát a csökkenő alapú számrendszer úgy kezdődik, hogy végtelen*! (tagolás) végtelenszer, majd az az alatti kör (végtelen mínusz egy*!) szer (végtelen mínusz egy)… … … …4*! szer 4, egyszer kétszer háromszor három, egyszer kétszer kettő, egyszeregy. De ez már egy másik történet. Pontosabban fogalmazva, nem másik, hanem ugyanaz, csak a másik oldalról nézve …

A Köztársaság katonája

A világ, amiben élsz, kegyetlen. Néha nagyon sokat kell dolgozni egy kis kegyelemért.

A köztársaság katonája fegyvertelen!
A tartalékos, polgári védelmis, és a többiek is fegyvertelenek!
Aki azért kap zsoldot, mert katona, vagy tartalékos, szerezze be az alapfelszerelését, (lehetőleg terepszínűt, de ha nincs más, vegyen, amit talál.)

A tűzoltó és atomkeresztes járművének meg kell felelnie annak a követelménynek, ha az összes elektromos szerkó bedöglik, akkor is tovább menjen.
A tűzoltóság felkészül, hogy katasztrófa esetén ők szállítják a vizet a pusztában táborozó menekülteknek. (Földalatti víztároló tartályokból. A tiszta víz a legjobb, de a szűrt vagy fertőtlenített enyhén poshadt víz sokkal jobb, mint a gamma-sugárzó)
A katona, polgári védelmis és tartalékos katona (katonanéni) kötelezően otthon tartott alapfelszerelése 1db háti 1db hasi zsák. 1db felszerelést is takaró esőkabát. Ezek tartalma: 1db 4 személyes sátor, 1db 2személyes sátor 4db alátét szivacs (karimatka) vagy pokróc, 4db mosható kapucnis hálózsák, 4db 1l-es poharas fémkulacs, 1db vízszűrő, 1db akku nélkül is működő kézi tekerős dinamós zseblámpa, gyertya, gyufa, iránytű, térkép. 1L gyümölcsszörp (nem lájtos, szintén fémkulacsban) teafilter, 100g só, összesen 10Kg liszt, tészta, szárított sajt, kockaleves szárított krumplipor, csokoládé, 1l étkezési olaj, por-élesztő, 1Kg fagyi (fagyasztás nélkül is fogyasztható) vagy pudingpor, 3l-es bogrács, 30cm serpenyő, kanálgép, összecsukható nyelű ásólapát, kés- olló- reszelő bicska 1l fűtőolaj, mini fahulladék-olajtűzhely. Sugárzásmérő, iránytű. WC-papír papír zsebkendő, törölköző, törlőrongy, szilárd és folyékony szappan, egyéb tisztasági eszközök, váltás ruha, 5db szemeteszacskó, géz, sebtapasz. 1db vízálló napló 2db toll vagy ceruza. (liszt só és víz élesztő olaj megfelelő alapanyag a kenyérhez, vagy a hamuban sült pogácsához ha van szörp, tea és elég víz, akár fél évet is ki lehet így húzni) A polgári védelmis és tartalékos katona (katonanéni) feladata, hogy katasztrófa esetén alapszintű menedéket biztosítson az időjárás és éhezés ellen saját magán kívül legalább 1 de inkább 3 személynek. Erősebb testalkatúak 6 személyes felszereléssel is próbálkozhatnak. A csoportban legalább 1 naplózza a történteket, és reménykedik, hogy lesz aki elolvassa. Hölgyeknek és kis-termetűeknek megengedjük, hogy kevesebb csomagot hordjanak. A kétszemélyes csomag fele annyi élelmiszert tartalmaz, mint a fent írt 4 személyes.
A tartalékos ellátós alapfelszerelése nem négy, csak kétszemélyes. Ezen kívül tart magánál legalább 1 évig eltartható 15-20Kg össztömegű élelmiszert: legalább 3Kg rizs 3Kg cukor, 1Kg zacskós vagy kockaleves, szárított zöldséget, aszalt gyümölcsöt, 1Kg tejport, neszkávét, kakaót, lekvárt és 1Kg csokoládét stb. 6-15l-es bogrács, fedélnek is használható palacsintasütő, 5db tartalék kanálgép összecsukható nagykanál-kés +2l fűtőolaj, fahulladék-olajtűzhely. Az élelmiszer készlet összeállítás koronként és tájegységenként változhat.
A tartalékos latrinás alapfelszerelése nem négy, csak kétszemélyes + 2db toalett sátor 3db WC-ülőke fedéllel, kézi fűrész, kis-balta, 60-80-100-as szeg, mechanikus kézi-fúró (nem motoros), fúrószárak. kötél és drót +WC-papír, törölköző, fertőtlenítő. Feladata, hogy száraz fából akár gallyakból is képes legyen tábori WC-t készíteni a kb. 1m mélyre ásott emésztő fölé.
A tartalékos hírvivő alapfelszerelése kétszemélyes. + terepbicikli csomagtartóval és kormánykosárral. Fel kell készülni arra is, ha az összes technika, (elsősorban az elektronika) csődöt mondana, akkor is elboldoguljunk valahogy.
Az alapfelszerelés élelmiszer készlete romlandóságtól függően évente – öt évente újra beszerzendő. (A régit edd meg, vagy váltsd be a tábori, vagy üzemi konyhán, még mielőtt megromlana.) Jó, ha nagyon akarsz, vigyél magaddal kolbászt, meg szalonnát, de értsd már meg, ez nem lakodalom, nem szálloda, ha viszel is magaddal vendégeket, akkor is, a gyakorlat során azt teszteled, hány embernek és meddig tudsz alapszintű védelmet biztosítani természeti viszontagságok és éhezés ellen. Sugárzó területeken még a gombát sem szedheted le ha a műszer nagyon ketyeg.


A katona és tartalékos évente legalább egyszer, minden évben más- más évszakban, felkeresik a műveletlen erdőt, vagy parlagot és legalább egy hetet eltöltenek ott egyénileg, vagy csoportosan menet gyakorlatozva, vagy táborozva. A katona ügyel arra, hogy ne szemeteljen, az élő környezetet ne károsítsa, száraz- és nem élő fát használ ha kell, nem vadászik, hanem teszteli, a magával vitt felszerelést és élelmet. A gyakorlat végeztével az élelem 80-90%-át igyekszik visszahozni olyan állapotban, hogy az továbbra is felhasználható maradjon. A katona, vagy tartalékos vihet magával könyvet, ha akar, de nem elektromosat, könyve és térképe optikai kristály alapú, kézi mikroszkóppal, vagy papír alapú, nem elektromos, semmiképp sem online térkép. Az utóbbiak nagyobb katasztrófák esetén általában bedöglenek.

A rehabilitációban mindig elsőbbséget élvez az, akinek az alkotás-pusztítás mérlege az alkotás felé billen. Minél jobban arra billen, annál inkább elsőbbséget élvez.

A népirtás megtörtént. Mi tettük ezt, emberek. Néhány őrült által kidolgozott téveszmét követve hozzájárultunk a gyűlölethez, és a tömeggyilkosságokhoz. A halottakon már nem segít az, hogy most már tudjuk, ez így nem jó. Nagyon nem jó. Szeretünk másoknál jobbnak, szebbnek kiválóbbnak mutatkozni. Vannak, akik csak a világelső helyezéssel érik be. De ezt nem így kéne tenni, nagyon nem! Führer Adolfka náci iparosított népirtása nem az első a történelem során. Marx és Lenin barbár filozófiája szerint a rendszer ellenségeit el kell pusztítani! Arra egyik sem gondolt, hogy a pusztítást pusztítással megállítani maga is pusztítás, és az együttműködés tönkretétele, és filozófiájuk tömeggyilkosságokhoz vezetett. Lenin még százalék adatokat is megadott írásaiban, a rendszer ellenségeinek eltüntetésére, amit egy Sztálin nevű vadparasztból lett barbár vezér szentírásnak vett, és 1932 ben Ukrajnában elégedetlenkedő parasztok ellen vetett be. Válogatás nélkül minden paraszttól elkoboztak minden élelmet, hogy azok ne tudjanak lázongani, és a következő évben rengetegen haltak éhen. Amikor már nem tudtak tiltakozni, sokakat még elevenen temettek el és volt ahol mozgott a föld az eltemetettek felett. A rendszer ellenségeit, nem kivégezni, eltüntetni kell, hanem rávenni őket valamiféle együttműködésre, és a józan ész törvényeinek is megfelelő eszközökkel megakadályozni, hogy bárki ellenséggé válva feleslegesen pusztíthasson. Ez a világ tele van barbár receptekkel, és néha nagyon sok időbe telik a pusztítások szeméthegye alatt megtalálni a valódi kincseket. Jól teszed, ha megkérdőjelezed a filozófiákat, tanításokat, akár milyen szentségtől is származnak, mert ha van is bennük jó, és használható, az sokszor meg van mérgezve alattomos hibákkal. (Mivel emberek között a tanításhoz kénytelenek vagyunk földi nyelveket és szövegszerkesztőket használni, ez az írás sem hibamentes).

Egyszer egy ember tudatlanul megfogta a forró tűzhelyet. Azonnal felordított, majd órákig futkározott fel-alá, kereste a hideg vizes tálat, és más gyógymódokat, hogy fájdalmát enyhítse. Egy megfigyelő a történtek után azonnal levonta a tudományos következtetést, mely szerint, az ember aktivitására serkentően hat a tüzes vas. A bugyuta megfigyelő nem vette észre, hogy az aki megégette magát, még napokkal később sem volt képes megcsinálni azokat a feladatokat, amit egyébként rendesen végzett, azelőtt és azután is. Hasonlóan bugyuta tudományos megállapítás az is, hogy a tarlóégetés serkenti a fű növekedését. A környezet meghódítása történhet kulturált, vagy tudatlan, barbár módon. És az ember megérti, hogy föl kell lépnie, a barbárról a kulturáltság szintjére, a környezet meghódításáról a környezet megtartása szintjére, mert növényei, állatai, épületei nélkül maga is életképtelen. És a jeges, poros, gigantikus méretű forgó mérgező sárral és halált sugárzó atommáglyákkal teletűzdelt hatalmas élettelen ürességekben az ember támasza csupán az a pite lesz, amit megépített, terjeszt, vagy magával hordoz. És a pite lehet csupán egy sátor és hamuba sült pogácsa, vagy nádkunyhó, kőház, vagy repülő pite. És ezek az emberi lét testi alapfeltételei. Tehát a Pitét meg kell alkotni, elkészíteni. És ez így lesz, amíg az ember, ember lesz. A noe típusú repülő piték elvihetnek a csillagokba, de azokat a legnehezebb megépíteni. Ha mást nem tudsz, kezd talán azzal, hogy, ültetsz egy fát, vagy megvarrod a sátrat. Bottal lehet kardozni, ha nincs más dolgod, de ne mond, hogy nem kaptál feladatot, és ne etess senkit azzal, hogy azért indítottál háborút, mert unatkoztál!

Több mint fél évszázaddal a II. világháború után, a lehetséges esély a leszerelés. Ne a dicsőségért, vagy a jutalékért tedd, hanem a puszta létért. A másik választás a háború, ami mindent elsöpör. Téged is. De ez nem esély. A józannak látszó eszementek tudat alatt, vagy tudatosan mind a háborút választják, mert már olyan sok sebet kaptak, hogy úgy gondolják a pusztulás a halál és az öngyilkosság, kevesebb fájdalommal jár, és vinnék magukkal családtagjaikat, barátaikat és mindent, amiért valaha éltek. De ők nem tudják, hogy létük a test halála után is folytatódik, és fájdalomcsillapítójuk, az öngyilkosság, a gyilkosság a halál, a testek tönkretétele, csak még egy fájó seb lesz a többire halmozva, mikor test nélkül léteznek. Évmilliárdokon át a halott anyagot bámulni? Ennél még a legaljasabb emberélet is jobb. Nem fog elengedni a pusztítás, amit magad mögött hagytál. Ne kurtítsd meg, ami megadatik. A testek elhasználódnak, majd meghalnak, nem kell hozzá segítség, ha úgy érzed, a Te tested ideje lejárt, és meg kell halnod, amikor neked már nem fáj, csak létezel semmiként vagy valakiként a tested nélkül, akármilyen életet is éltél, lesz olyan, akinek ez fájni fog, és lesz olyan, aki fellélegzik, mert úgy érzi, nélküled könnyebb és ez még a legmagányosabb remetére is igaz. Igyekezz hát úgy átmenni a halálon, hogy ne ránts magaddal olyanokat, akik, még élni szeretnének, és ne hallgass a józannak látszó őrültekre, akik háborúba sodornának olyanokat, akik inkább az életet választanák.  Ugrás a lap tetejére