|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  


Az a hír járja, aki évente legalább egyszer megfürdik egy mocsaras tóban, egészségesebb, ellenállóbb lesz, és nem kell annyit orvoshoz járnia.

Találkozó!

Asztropitekusz, Asztropitekusz jelentkezz!

Lehet, hogy sokan leszünk, lehet, hogy nem!
Lehet, hogy korábban elkezdjük, vagy hosszabb lesz, lehet, hogy nem.
Zárt kerítésre nincs szükség. Ez egy szabad program, szabad ki-be járással.
Bárki bárhol, bármikor szervezhet találkozókat. Te is! Nos, több helyen is meg lehet szervezni. Mit szólnál ha szerveznénk egy ASZTROPITEKUSZ találkozót május 1-jén, például a Királyok városa, a Fehér Város és a Főváros közt a Szent Mocsárnál a Sukoró-strandon ami jelenleg még lekerítetlen közterület, és reméljük, az is marad, biztosítva a lehetőséget, hogy kedvező időjárás esetén bárki fizetés nélkül megfürödhessen ebben a természetes úton keletkezett mocsárban, és az egész évben szabadon látogatható legyen.
Lehet ugyanakkor egy másik találkozó is, a Tiszafüredhez legközelebb eső szabad strandnál, ahol szabad a ki-be járás, és a strandolás, dagonyázás a mesterséges tónál.
(Ha csúcsidőben nem lenne elég hely, hagyd inkább a kocsidat a településen, és sétálj a strandig, a helybeliek, talán tudják, hol lehet parkolni.)
Akik letették a fegyvert, jöhetnek a találkozóra FEGYVERTELENÜL.
Felolvassuk a szerződést.
A tűzoltóság kihelyezheti a fegyver lerakó, helyeket, konténereket. Bárki Tesztelheti, hogy a találkozó teljesíti-e a leszerelési gyakorlat első körének feltételét, és reméljük, nem bukunk meg, és fegyvermentesen tudjuk tartani a területet.
A kis és Nagy Királyok, Királynők megtarthatják koronázási szertartásaikat, ahol az esőlesők megkoronázzák a leendő királyokat, Királyokat, királynőket és Királynőket.
A CÉGek megtarthatják alapító üléseiket, találkozóikat, vagy reklámozhatják magukat.
A hegylakók tudomásul veszik, nem kell, hogy a végén csak egy maradjon.
Jöhetnek a fegyvertelen Dárt Véderek és leszerelt birodalmi harcosok, tűzoltók, fegyvertelen rendőrök, polgárőrök és sokan mások, akik a Jedi rend tagjaival együtt felesküdhetnek a Védő Kódexére.
Átadásra kerülhet az Atomkereszt nyaklánca azoknak, akik ezért megdolgoztak.
Ott lehetnek a vallások képviselői, akik megáldhatják az atomkereszt törlesztőit, vagy megemlékeznek, a szerencsétlenül jártakról.
Reméljük, ott lesznek még a buckalakók, hobbitok Potterek, magyar és külföldi színészek, és sokan mások.
Ha jöttök lesztek, ha hoztok esztek, lesz műsor, ha szerveztek!
És bárki előadhatja saját műsorszámát, eladhatja portékáját, amennyiben az nem sérti az alaptörvényt.
Hogy Te melyik május 1-jén jössz el, az a Te dolgod.
Hogy látunk-e ufókat, ki tudja?
Akik másnapra is maradnának, hozhatnak sátrat.
Csillagászok hozhatnak távcsövet.
Talán lesz, aki vállalja, hogy harmadnap kitakarít az esetleges szemetelők után.
És talán ültet majd valaki néhány minden-termő fát, még a tél előtt vagy után, hogy legyen egy kis árnyék is nyáron a füves Platzon.
És talán lesznek ott tanítók, professzorok, vállalkozók, alkotók, szakácsok és vándorok, és lehet, hogy megjelenik a BKV ellenőr is.
Reméljük, jól érzed majd magad,
Üdv, a józanész legyen veled!

Asztropitekusz, Asztropitekusz jelentkezz!

A józanész nem azt jelenti, hogy betiltjuk a borivást. Nagykorúaknak mértékkel a szeszes ital és a dohányzás is engedhető, feltéve, ha nincs kábítószer belekeverve. Az egyén dolga, hogy megtalálja saját mértékét.
Kérjük a lakosság megértését, ha a guberálók felforgatnak néhány kukát, de lomtalanításnál előbb a használt cucc és roncskereskedőké a világ, utána jöhet a szelektív újrahasznosítás, és külföldi mintára nálunk is igyekszünk bevezetni, hogy minden háztartásban többféle kuka legyen, ahova külön gyűjtjük a konyhai, a papír, a műanyag, az elektromos – fém, stb. hulladékot. Csak így lehet elkerülni, hogy elborítson minket a szeméthegy, amit magunk termelünk.
Az elmaradt kisebbségek szidalmazói a kisebbséggel együtt bevállalják, hogy vidéken országszerte ültetnek minden-termő fákat a kevésbé forgalmas és földutak mentén, hogy az országot járó meg – megéhező vándor, legyen az belföldi, vagy külföldi, tudjon miből szakajtani, és a gyerekeknek legyen miért fára mászni.
A fák beteggé nyilvánítása és kivágása, nem más, mint a környezetvédelmi törvények kijátszása! Még mindig bujkálnak azok, akik a velencei szabad strandon kivágatták az egyetlen árnyékot adó öreg fűzfát. Hát még azok, akik hektárnyi erdők kiirtásával foglalkoznak! A megkezdett építkezést viszont be lehet fejezni, de nem kell több kerítés, a tó köré! Már így is túl sok van. Rendelet: Strandolásra alkalmas tavaknál a strand csak akkor tehető fizetőssé, ha településen belül, van legalább egy másik szabad strand.


A filmeknél nem olyan szigorú a szabályozás, mint a játékoknál, mert a néző ott nem köteles aktívan részt venni, hogy továbbjuthasson. Az engedélyezésnél alapszabály, minél agresszívabb egy játék, legyen annál kevésbé élethű, és annál inkább megkülönböztethető a fizikai valóságtól. Egy érzékszerveket megtévesztően élethű agresszív játék csak pusztító célokat szolgálhat.
Örülünk a Linuxnak, a Celesita és Stellarium programoknak, iskolai használata engedélyezett. A Hexen1, 2, a Tomb Raider1 2 3 4 5 tesztelve, megfelelt, de nem iskolába való, a régész lánya nagyobb sikert aratna, ha kevesebbet lövöldözne. A Quake-nél jobb ha tudod, nem fontos végig játszani. Köszönet a Microids-nak a Syberia és a többi kreatív sorozatért, ahol végre nem kell lövöldözni, mégsem unalmas. The Longest journey, és a többiek a többiek a többiek és a többieket majd Te felsorolod. …És az igazi köszönetet akkor kapod, ha kimész az utcára, végig a városon, majd ki a mezőre, és megkeresed az igazi vadmálna bokrot, és útközben találsz legalább egy igazi madarat. De készülj föl a mocsárra is!

Ismét zene:* Omega Léna * Omega * Republic – Szállj el kismadár * Edda * Hobo Blues Band * Dj. Maci * ATC * SNAP!-Rhythm Is a Dancer * Vanilla Ice * Simon & Garfunkel * Juno Reactor * Morning Musume * Kusumi Koharu – Balalaika * Varvara Katyusha * Ах мамочка – Калинка – Марина Девятова * és a többiek és a többiek és a többiek és a többieket majd Te felsorolod.…
* NOX * Crystal * Fresh – Ringass most el * Carpe Diem, Dave Matthews Band * Crazytown, Scooter * Alphaville * Peter Gabriel * Kim Wilde * Mike Oldfield * Radiorama * Nayer Ft. Pitbull & Mohombi – Suavemente * jean michel jarre * Vangelis * Kraftwerk – The Modell * Alizee L Alize * Los Del Rio – LaMacarena * Mel and Kim * Backstreet Boys * ABBA * Carl Orff – Carmina Burana * Ravel – Bolero * Beethoven * és a többiek a többiek a többieket majd Te felsorolod

Mit nézünk este? A kisvakond kalandjai, A rózsa neve, A pokolból, Neon City, Tarzan and Jane, … a többit majd Te felsorolod…És most járd a magad útját.

Ön most az Asztropitekusz képekkel illusztrált szöveges rádiót olvasta, ha tetszett, olvassa el még egyszer!

Köszönjük a figyelmet!

Az egyszerűség kedvéért fogalmazzunk úgy, hogy Zsibizsibi adatai csillagközi teleporton jöttek, de ő már túl van a sláger és a toplistán, és így már senki sem tudja elkapni. A csillagrendszer nyilvános forrásaira nem formázhat kizárólagos jogot egyetlen cég, vagy csoport sem.

Ja, a sporthírek, és az időjárás jelentés, * autó * motor * bicikli * hosszútávfutás * sprint * esik az eső * néha süt a nap * a többit majd Te felsorolod…

Az adást készítette:
T. Levente

(Az ősi történet nem feltétlenül úgy játszódott, ahogy az elképzelések alapján itt le lett írva. Nem, ilyen még nem volt a földön. Az utóbbi pár ezer évben biztos nem. Talán Atlantisz valamikor így épülhetett, azelőtt meg ki tudja mi volt.)
Köszönet a segítőknek és támogatóknak!
Üdv, a józanész legyen veled!

Az itt leírt adatok egyike sem alkalmas arra, hogy bárki kizárólagos jogot formálhasson rá! Jusson belőle másnak is! Az itt leírtak nyilvános, jogdíjjal nem terhelt, szabadon felhasználható adatok.


  Ugrás a lap tetejére